Filme fantastice pe care trebuie să le vezi

Povestea și acțiunea filmelor fantastice se desfășoară întotdeauna într-o lume magică. Contextul pe care îl vedem într-un film este cât se poate de real, protagoniștii găsesc mereu o cale favorabilă de ieșire, iar imaginația depășește orice limită. Mai jos ți-am făcut topul celor mai bune filme fantastice pe care trebuie să le vezi cel puțin o dată în viață.

Tale of Tales

Filmul Tale of Tales prezintă două povești fantastice: povestea Reginei Longtrellis, care alege să își sacrifice soțul, și povestea celor două surori misterioase, care provoacă o pasiune desăvârșită a Regelui din Strongcliff cu cea a regelui din Highhills.

Mai exact, acesta este obsedat de un purice gigant, pe care ulterior îl și adoptă și ajunge să își neglijeze propria fiică. Filmul are o acțiune impresionantă, pentru că trei basme se împletesc într-o acțiune fantastică, greu de imaginat. Face parte din topul celor mai bune filme fantastice ale ultimilor ani.

Tale of Tales – trailer

Filme fantastice – Tărâmul visurilor

Vei descoperi lumea prin ochii unei fetițe de 6 ani, care trăiește într-o comunitate izolată, inspirată de zona Louisianei, după uraganul Katrina. Acțiunea fantastică îți aduce în prim plan viața fetiței, care trăiește doar cu tatăl său și nu are acces către civilizație.

Ad placeholder
Raed Arafat, mesaj cinic pentru protestarii din Piața Victoriei: Îi așteptăm la spital
Recomandări
Raed Arafat, mesaj cinic pentru protestarii din Piața Victoriei: Îi așteptăm la spital
 

Totul se schimbă atunci când o furtună dezlănțuită amenință comunitatea în care cei doi locuiesc, iar tatăl său se îmbolnăvește subit. Fetița încearcă să restabilească ordinea, dar și să îl salveze pe tatăl său și împreună să supraviețuiască.

Tărâmul visurilor – trailer

Labirintul lui Pan

Un film care dovedește că imaginația poate depăși orice limite, atunci când elementele de poveste sunt bine gândite. Filmul Labirintul lui Pan a câștigat trei premii Oscar și șapte premii Goya, datorită poveștii fără vârstă dintre bine și rău, dar și dragoste, sacrificiu, pierderi și curaj. Filmul are în prim plan revoluția spaniolă și istoria, dar prin ochii unei femei.

Labirintul lui Pan – trailer

Legende pentru viață

Protagonista filmului este o fetiță cu vârsta de 5 ani, Alexandrina, care provine dintr-o familie săracă din România, și care, în timp ce mergea cu mama sa spre muncile câmpului, ea suferă un accident și ajunge la spital.

Ad placeholder
Noi imagini cu Andreea Esca de la petrecerea unde nu s-au respectat regulile sanitare. Vedeta, filmată chiar de PRO TV cu și fără mască la eveniment
Recomandări
Noi imagini cu Andreea Esca de la petrecerea unde nu s-au respectat regulile sanitare. Vedeta, filmată chiar de PRO TV cu și fără mască la eveniment
 

În spital îl întâlnește pe Roy Walker, un cascador, care se atașează de fetiță și încearcă, printr-o serie de povești cu tâlc, să o facă să uite de durerea fizică, dar și să o determine să îl ajute. El vrea să obțină de la farmacia spitalului o sticluță de morfină, cu care să încerce din nou să se sinucidă, iar acest lucru știe că îl poate obține doar cu ajutorul fetiței.

Legende pentru viață – trailer

Filme fantastice de urmărit – Pan: Aventuri în Țara de Nicăieri

Un film care îl reinventează pe micul Peter Pan, atunci când băiatul este răpit de pirați și dus în Neverland, unde va trebui să salveze un tărâm fermecat din mâinile piratului Barbă Neagră, care are deja planuri malefice.

Scenele din film sunt elaborate, personajele fabuloase, iar acțiunea este cu adevărat fantastică corelată cu un ritm alert.

Pan: Aventuri în Țara de Nicăieri – trailer

Animale fantastice și unde le poți găsi

Povestea filmului începe de la o valiză care ascunde o adevărată faună exotică, cu creaturi care îi vor bucura pe toți spectatorii. Pe măsură ce intri în povestea filmului, vei urmări și investigarea unei prezențe magice în orașul New York, din anii 1920.

Ad placeholder
 

Protagonistul principal al filmului fantastic se aseamănă cu Harry Potter, un tânăr extrem de inteligent, cu stofă de erou, dar puțin stângaci, însă care reușește să combată forțele răului.


Animale fantastice și unde le poți găsi – trailer

Cronicile Casterilor – A 16-a lună

Un film care și-a câștigat popularitatea în întreaga lume datorită poveștii spectaculoase. În centrul poveștii se află Ethan, un elev care vrea să scape de viața sa monotonă, și Lena, o membră a clanului de vrăjitori, cu puteri supranaturale.

Lena își dorește să scape de blestemul familiei care s-a abătut asupra ei, încă de la vârsta de 16 ani. Întrebarea care va plana asupra filmului este aceea dacă: “suntem liberi să ne alegem destinul?”.O poveste fascinantă care prezintă povestea de dragoste a celor doi protagoniști, dar și tuturor acțiunilor pe care cei doi le fac, pentru a reuși.

Ad placeholder
Cronicile Casterilor – A 16-a lună – trailer

Filme fantastice de văzut – Pete și dragonul

Dacă știi filmul “Poveste fără sfârșit”, atunci cu siguranță vei regăsi în “Pete și dragonul” o variantă ușor modificată, dar extrem de intensă. Dragonul prezentat în film are personalitatea unui cățel și îi salvează viața băiatului de 4 ani, rămas singur pe lume.

Un film plasat în realitatea contemporană, care pune în prim plan povestea descoperirii unui dragon în carne și oase, în pădurile din Pacificul de Nord-Est.

Pete și dragonul – trailer

Pulbere de stele – un film fantastic cu zâne și troli

Un film în care povestea se desfășoară în două lumi cea reală, în Anglia victoriană la sfârșitul secolului XIX, și în lumea fantastică a Țării Zânelor.

Ad placeholder

Pulbere de stele este un film care te va cuceri datorită acțiunii personajelor, zâne, troli, vrăjitoare, eroi, etc. Evident că o poveste de dragoste poate schimba planurile, așa că orice scenariu pe care ți l-ai făcut la începutul filmului, se va schimba pe parcurs.

Pulbere de stele – trailer

Minuni – Le meraviglie

Filmul este câștigător al Grand Prix-ului de la Cannes, din 2014 și, cu siguranță, te va cuceri datorită inocenței și contrastelor. Face parte din categoria celor mai bune filme fantastice și pune în prim plan povestea unei familii de apicultori.

Deși o poveste înconjurată de magie, în rol principal o vei descoperi pe îmblânzitoarea de albine, care este mâna dreaptă a tatălui ei și muncește de dimineața până seara.

Minuni – Le meraviglie – trailer

Charlie and the Chocolate Factory

O ecranizare spectaculoasă care spune povestea de viață a unui excentric producător de ciocolată. Povestea filmului devine cu adevărat fantastică atunci când Willy Wonka, producătorul de ciocolată, face un anunț care îi uimește pe toți.

Ad placeholder

El vrea să își deschidă fabrica și să dezvăluie toate secretele sale celor cinci copii norocoși care urmează să găsească bilete aurii ascunse la întâmplare în cinci batoane de ciocolată. Care poate fi morala? Faptul că, uneori, cele mai mari secrete se pot ascunde în cele mai neobișnuite locuri.

Charlie and the Chocolate Factory – trailer

Lord of the Rings

Stăpânul Inelelor este unul dintre cele mai urmărite filme fantastice. Acțiunea filmului se petrece într-o preistorie alternativă, în timp ce lumea este populată de oameni, dar și alte rase precum: orci, gnomi, hobbiti, elfi, etc. Povestea filmului este lupta dintre forțele binelui și ale întunericului.

Ad placeholder
Lord of the Rings – trailer

Aceasta este lista celor mai bune filme fantastice pe care îți recomandăm să le vezi în acest an. Sunt filme cu povești impresionante și acțiuni care întrec orice limită a imaginației.

Citeşte şi:

Filme acțiune – cele mai bune filme de acțiune pe care nu trebuie să le ratezi

Filme SF – Top 20 de filme SF pe care să le vezi într-o viață

Filme seriale – top 20 de seriale de neratat pe Netflix sau HBO

Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
PARTENERI - GSP.RO
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce dramă pentru Carmen Iohannis. Soția președintelui, momente tulburătoare. E oribil ce i s-a întâmplat
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează
HOROSCOP
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează