Mergi direct la conținut »
Filme cu sfârșitul lumii - acțiune cutremurătoare, dar impresionantă în cele mai bune filme apocaliptice
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Filme cu sfârșitul lumii - acțiune cutremurătoare, dar impresionantă în cele mai bune filme apocaliptice

Filme cu sfârșitul lumii – acțiune cutremurătoare, dar impresionantă în cele mai bune filme apocaliptice

Filmele apocaliptice ne aduc în prim plan povești impresionante și o acțiune spectaculoasă. Dacă nu ți-ai imaginat cum ar fi să se sfârșească lumea, atunci trebuie să vizionezi producțiile pe care ți le recomandăm mai jos. Îți spunem care sunt cele mai bune filme cu sfârșitul lumii.

De Camelia Diaconu,

Dacă la o primă vedere, acest subiect pare terifiant, să urmărim cum umanitatea dispare, de fapt, din fața televizorului, totul este diferit. Urmărești un film de acțiune care îți arată o versiune a ceea ce înseamnă sfârșitul din toate punctele de vedere. Filme cu sfârșitul lumii văzute prin ochii regizorilor.

Filme impresionante despre sfârșitul lumii

Melancholia

Este filmul în care vei urmări cum o planetă uriașă albastră, Melancholia, a orbitat în spatele Soarelui și urmează să se ciocnească cu Pământ. Nimic nu este mai trist decât să se întâmple asta exact în ziua nunții, precum i se întâmplă lui Justine. Ceea ce ea credea ca va fi un nou început, de fapt, se transformă într-un final terifiant.

Melancholia – trailer

Interstellar – filme cu sfârșitul lumii

Pentru că Pământul a devenit nelocuibil din cauza furtunilor de praf și a terenului steril, doar porumbul mai este singura cereală ce se mai poate cultiva. În film vei urmări povestea unui pilot transformat în agricultor, care își îndreaptă atenția spre hrană și subzistență. Pilotul Cooper este cooptat într-un program revoluționar și anume: explorarea spațiului printr-o gaură de vierme, pentru a căuta o nouă casă pentru oameni, după ce Pământul nu va mai putea fi locuit.

Interstellar – trailer

World War Z – Ziua Z: Apocalipsa

Dacă la o primă vedere ai impresia că urmărești un film de război, unde cad guverne și multe zone sunt devastate în totalitate, filmul Ziua Z: Apocalipsa vehiculează faptul că posibilele cauze precm poluarea sau schimbarea condițiilor de mediu se răspândesc prin intermediul comerțului cu organe din piața neagră. Este un film de acțiune ce te poate duce cu gândul la incapacitatea guvernelor sau lăcomia care a dus la această criză globală.

World War Z – trailer

Filme cu sfârșitul lumii – WALL- E

Un film cu o altă viziune asupra omenirii. Acțiunea se petrece în 2015, atunci când, zeci de ani de consumerism ai populației lacome au transformat Pământul într-un câmp de gunoaie, iar întreaga imagine este extrem de tristă. Oamenii s-au refugiat în spațiu, la adăpostul mai multor nave spațiale luxoase.

Îți propunem să vizionezi și:

The Road

The Road este un film de aventură, dramă, unde vei urmări povestea unui tată, care își conduce fiul printr-o lume apocaliptică, însă încearcă din răsputeri să îl țină lângă el, în siguranță. O călătorie unde ei vor întâlni o serie de personaje lipsite de viață și o atmosferă posomorâtă, tristă, melancolică.

The Road – trailer

Last Day on Earth

Un cuplu liniștit format dintr-o pictoriță și un actor care, aparent, trăiesc o viață simplă într-un apartament, nimic ieșit din comun sau diferit față de alte cupluri. Însă, totul se schimbă atunci când aceștia află că aceasta este ultima zi înainte de sfârșitul lumii. Un viitor pe care îl așteptau, dar care pare că niciodată nu o să mai vină. Vezi cum reacționează cei doi și care sunt lucrurile pe care au de gând să le facă în ultima zi de omenire.

Last Day on Earth movie – trailer

Exodus: Gods and Kings

Vei urmări cum Egiptul este lovit de o serie de urgii și plăgi, iar Ramses respinge rugămințile lui Moise de a lăsa poporul să plece. O acțiune terifiantă. Prima urgie începe prin atacul între ei a crocodililor din Nil, unde mulți marinari egipteni sunt atacați, iar râul Nil capătă culoarea roșie cu un covor uriaș de pești morți la suprafață, din cauza lipsei de oxigen. Broaștele invadează orașul, la fel și roiuri de muște, pline de viermi. Majoritatea egiptenilor suferă de leziuni și bube pe piele, iar asta nu e tot, pentru că noaptea aduce o grindină imensă, urmată de roiuri uriașe de lăcuste.

Exodus: Gods and Kings – trailer

Snowpiercer

Este un film despre sfârșitul lumii, care oferă o perspectivă contrară despre încălzirea globală. Vei urmări povestea unei lumi înghețate la temperaturi de minus zeci de grade, unde singurii supraviețuitori sunt pasagerii unui tren perpetuum mobile.

Snowpiercer – trailer

Donnie Darko – filme cu sfârșitul lumii

Filmul prezintă povestea întunecată a adolescentului Donnie Darko, un tânăr care merge în somn ghidat de o voce misterioasă. În drumul său inconștient, tânărul întâlnește o ființă într-un costum monstruos de iepure care îi spune că va veni sfârșitul lumii în 28 de zile, 5 ore, 42 de minute și 12 secunde. Un film extrem de captivant, dar care prezintă un demers pe care nu îl poți anticipa.

Donnie Darko – trailer

Children of Men

Un film cu o poveste fascinantă, care, cu siguranță, îți va rămâne întipărit pentru mult timp. O lume distopică, unde femeile au devenit infertile, însă o singură femeie mai poartă în pântecul ei un copil. Femeia pare a fi o speranță pentru omenire, în ciuda haosului instaurat, însă există un pericol care ar putea distruge finalul umanității.

Children of Men – trailer

10 dintre cele mai bune filme cu sfârșitul lumii. Vezi și care sunt cele mai bune filme cu dinozauri!

Close
Închide
  Close