Dacă la o primă vedere, acest subiect pare terifiant, să urmărim cum umanitatea dispare, de fapt, din fața televizorului, totul este diferit. Urmărești un film de acțiune care îți arată o versiune a ceea ce înseamnă sfârșitul din toate punctele de vedere. Filme cu sfârșitul lumii văzute prin ochii regizorilor.

Filme impresionante despre sfârșitul lumii

The Day After Tomorrow

Pământul este în pragul unei noi ere glaciere, atrage atenția savantul Jack Hall (Dennis Quaid). Cercetările pe care acestea le-a făcut până acum arată că planeta va fi grav afectată de încălzirea globală, însă ceea ce nu-și imaginează acesta este că fenomenul se petrece mai repede decât a preconizat. În timp ce Jack încearcă să avertizeze înalții oficiali despre amenințarea încălzirii globale, fiul său rămâne blocat în New York, oraș care este lovit de o serie de fenomene naturale extreme.

2012 – unul din cele mai populare filme apocaliptice

Un calendar mayaș prevestește că sfârșitul lumii va veni în anul 2012, iar acest lucru se confirmă atunci când, în acel an, o explozie solară amenință să distrugă planeta. Jackson Curtis (John Cussack), un scriitor de romane SF divorțat, cu doi copii, face tot posibilul pentru a-și salva familia, atunci când află că liderii omenirii construiesc mai multe arce pentru a se adăposti.

Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Recomandări
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație

Resident Evil – serie de filme cu sfârșitul lumii din cauza zombilor

Popularele jocuri „Resident Evil” sunt aduse pe ecrane într-o serie de filme care o au pe Milla Jovovich în rolul principal. Când un virus periculor, virusul T, scapă din laboratoarele corporației Umbrella și transformă oamenii în zombie, omenirea se află în pragul extincției. Un comando de militari este însărcinat să pătrundă în laboratorul de unde a scăpat virusul și să oprească răspândirea acestuia.

A Quiet Place

Planeta este populată de creaturi monstruoase care, deși nu văd, posedă un auz extrem de fin. Cel mai mic zgomot determină aceste creaturi să atace fără milă sursa. În această lume apocaliptică, o familie cu doi copii face eforturi să-și ducă existența într-o liniște deplină.

Greenland – unul din cele mai bune filme cu sfârșitul lumii din 2020

„Greendland” este unul din cele mai noi filme apocalipice, lansat în anul 2020, cu Gerard Butler în rolul principal. Când planeta este amenințată de o cometă, John Garrity, soția și fiul acestuia pornesc într-o călătorie cu destinația Groenlanda, ultimul loc unde pot supraviețui cataclismului.

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt utilizate din țări terțe, devin ținte legitime
Recomandări
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar va doborî avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt utilizate din țări terțe, devin ținte legitime

The Road

Fimul prezintă o lume post-apocaliptică, la câțiva ani după ce planeta este lovită de un cataclism. În această lume, un tată și un fiu călătoresc împreună, înarmați cu un singur pistol, având ca destinație un loc unde sper să găsească o viață mai bună

Armageddon

Un asteroid de mărimea statului Texat amenință Pământul, iar singura soluție pentru salvarea omenirii este un echipaj care să meargă în spațiu ca să distrugă asteroidul. Numai că NASA nu plănuiește să trimită astronauți sau militari, ci un grup de experți în forări petroliere care trebuie să facă sacrificul suprem pentru a salva întreaga omenire.

Independence Day

Pământul este amenințat de mai multe nave extraterestre, iar omenirea trebuie să se mobilizeze pentru a riposta și a salva specia. Filmul, cu Will SMith în rolul principal, este unul din cele mai de succes filme în box office.

I Am Legend

Robert Neville (Will Smith) este ultimul spraviețuitor al planetei, după ce omenirea a fost nimicită de un virus creat de om. Deși este om de știință, Robert nu a reușit să găsească o modalitate pentru a opri virusul. Cu speranța că există și alți supraviețuitori, Robert trimite disperat mesaje. Însă fiecare pas al său este urmărit de creaturi mutante, victime ale virusului care a nimicit planeta.

Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat. Sancțiunea maximă: 20% din salariu timp de trei luni
Recomandări
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat. Sancțiunea maximă: 20% din salariu timp de trei luni

The Book of Eli

Într-un univers post-apocaliptic, Eli străbate singur teritoriul Americii, în care nu a mai rămas nicio urmă de civilizație și ale cărei drumuri sunt conduse de bande de tâlhari care ucid pe oricine pentru a pune mâna pe bunurile lor. Având în posesia sa o carte pe care o păzește cu orice preț, Eli își găsește locul într-un oraș al tâlharilor.

Melancholia

Este filmul în care vei urmări cum o planetă uriașă albastră, Melancholia, a orbitat în spatele Soarelui și urmează să se ciocnească cu Pământ. Nimic nu este mai trist decât să se întâmple asta exact în ziua nunții, precum i se întâmplă lui Justine. Ceea ce ea credea ca va fi un nou început, de fapt, se transformă într-un final terifiant.

Melancholia – trailer

Interstellar – filme cu sfârșitul lumii

Pentru că Pământul a devenit nelocuibil din cauza furtunilor de praf și a terenului steril, doar porumbul mai este singura cereală ce se mai poate cultiva. În film vei urmări povestea unui pilot transformat în agricultor, care își îndreaptă atenția spre hrană și subzistență. Pilotul Cooper este cooptat într-un program revoluționar și anume: explorarea spațiului printr-o gaură de vierme, pentru a căuta o nouă casă pentru oameni, după ce Pământul nu va mai putea fi locuit.

Interstellar – trailer

World War Z – Ziua Z: Apocalipsa

Dacă la o primă vedere ai impresia că urmărești un film de război, unde cad guverne și multe zone sunt devastate în totalitate, filmul Ziua Z: Apocalipsa vehiculează faptul că posibilele cauze precm poluarea sau schimbarea condițiilor de mediu se răspândesc prin intermediul comerțului cu organe din piața neagră. Este un film de acțiune ce te poate duce cu gândul la incapacitatea guvernelor sau lăcomia care a dus la această criză globală.

World War Z – trailer

Filme cu sfârșitul lumii – WALL- E

Un film cu o altă viziune asupra omenirii. Acțiunea se petrece în 2015, atunci când, zeci de ani de consumerism ai populației lacome au transformat Pământul într-un câmp de gunoaie, iar întreaga imagine este extrem de tristă. Oamenii s-au refugiat în spațiu, la adăpostul mai multor nave spațiale luxoase.

Îți propunem să vizionezi și:

The Road

The Road este un film de aventură, dramă, unde vei urmări povestea unui tată, care își conduce fiul printr-o lume apocaliptică, însă încearcă din răsputeri să îl țină lângă el, în siguranță. O călătorie unde ei vor întâlni o serie de personaje lipsite de viață și o atmosferă posomorâtă, tristă, melancolică.

The Road – trailer

Last Day on Earth

Un cuplu liniștit format dintr-o pictoriță și un actor care, aparent, trăiesc o viață simplă într-un apartament, nimic ieșit din comun sau diferit față de alte cupluri. Însă, totul se schimbă atunci când aceștia află că aceasta este ultima zi înainte de sfârșitul lumii. Un viitor pe care îl așteptau, dar care pare că niciodată nu o să mai vină. Vezi cum reacționează cei doi și care sunt lucrurile pe care au de gând să le facă în ultima zi de omenire.

Last Day on Earth movie – trailer

Exodus: Gods and Kings

Vei urmări cum Egiptul este lovit de o serie de urgii și plăgi, iar Ramses respinge rugămințile lui Moise de a lăsa poporul să plece. O acțiune terifiantă. Prima urgie începe prin atacul între ei a crocodililor din Nil, unde mulți marinari egipteni sunt atacați, iar râul Nil capătă culoarea roșie cu un covor uriaș de pești morți la suprafață, din cauza lipsei de oxigen. Broaștele invadează orașul, la fel și roiuri de muște, pline de viermi. Majoritatea egiptenilor suferă de leziuni și bube pe piele, iar asta nu e tot, pentru că noaptea aduce o grindină imensă, urmată de roiuri uriașe de lăcuste.

Exodus: Gods and Kings – trailer

Snowpiercer

Este un film despre sfârșitul lumii, care oferă o perspectivă contrară despre încălzirea globală. Vei urmări povestea unei lumi înghețate la temperaturi de minus zeci de grade, unde singurii supraviețuitori sunt pasagerii unui tren perpetuum mobile.

Snowpiercer – trailer

Donnie Darko – filme cu sfârșitul lumii

Filmul prezintă povestea întunecată a adolescentului Donnie Darko, un tânăr care merge în somn ghidat de o voce misterioasă. În drumul său inconștient, tânărul întâlnește o ființă într-un costum monstruos de iepure care îi spune că va veni sfârșitul lumii în 28 de zile, 5 ore, 42 de minute și 12 secunde. Un film extrem de captivant, dar care prezintă un demers pe care nu îl poți anticipa.

Donnie Darko – trailer

Children of Men

Un film cu o poveste fascinantă, care, cu siguranță, îți va rămâne întipărit pentru mult timp. O lume distopică, unde femeile au devenit infertile, însă o singură femeie mai poartă în pântecul ei un copil. Femeia pare a fi o speranță pentru omenire, în ciuda haosului instaurat, însă există un pericol care ar putea distruge finalul umanității.

Children of Men – trailer

20 dintre cele mai bune filme cu sfârșitul lumii. Vezi și care sunt cele mai bune filme cu dinozauri!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Ce să pui în mâncarea de urzici ca să-ți iasă gustoasă, așa cum o făcea bunica. Îi dă o aromă deosebită
FANATIK.RO
Ce să pui în mâncarea de urzici ca să-ți iasă gustoasă, așa cum o făcea bunica. Îi dă o aromă deosebită
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Libertateapentrufemei.ro
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
GSP.RO
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
Creatura de la Cernobîl care a dezvoltat o “superputere”. Ce au descoperit oamenii de știință
FANATIK.RO
Creatura de la Cernobîl care a dezvoltat o “superputere”. Ce au descoperit oamenii de știință
A fost lovit o dată în față și a murit. Un bărbat din Ploiești a fost ucis după ce și-a parcat mașina
Știrileprotv.ro
A fost lovit o dată în față și a murit. Un bărbat din Ploiești a fost ucis după ce și-a parcat mașina
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Unica.ro
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
O companie românească investeşte 48 de milioane de euro într-o fabrică modernă, la doi paşi de Bucureşti. Va fi inaugurată în toamnă
Observatornews.ro
O companie românească investeşte 48 de milioane de euro într-o fabrică modernă, la doi paşi de Bucureşti. Va fi inaugurată în toamnă
Horoscop 28 martie 2024. Capricornii pot primi mesaje foarte interesante de la persoane pe care nu le consideră suficient de înzestrate
HOROSCOP
Horoscop 28 martie 2024. Capricornii pot primi mesaje foarte interesante de la persoane pe care nu le consideră suficient de înzestrate
RECOMANDĂRI