MENIU CAUTĂ
03 Noi. 2017 13:00

EXCLUSIV/ Florin Chilian a luat locul întâi la ”Cântarea României”. ”Pe atunci eram pe lângă Valeriu Sterian, îi căram instrumentele”

Distribuie

Mulți își amintesc de afirmare cu plăcere, dar să câștigi și locul întâi pe țară la ”Cântarea României”, cel mai important concurs artistic național înainte de ’89, numai Florin Chilian poate să ne spună cum a fost.

'S-a întâmplat în urmă cu 30 de ani, eram unul din elevii favoriți ai Liceului 'Matei Basarab'. Cântam și în brigada artistică pentru care aduceam premii de la 'Cântarea României' dar și în formația Rubin, alături de Mirela Păun și Dan Icrosnatu, care încă mai activează. Aveam compozițiile noastre,  melodii de factură rock. Activitatea muzicală ne-a scutit absențe, ne-a ajutat și la examene ('Treapta', cum i se spunea pe atunci). Nu aveam magnetofon, casetofon și singura șansă era să repetăm în echipă. Așa am câștigat locul întâi pe țară', își aduce aminte artistul despre acea perioadă când l-a cunoscut pe cel care i-a schimbat viața, regretatul Valeriu Sterian.

Florin Chilian a luat locul I la 'Cântarea României' - diploma din clasa a 12-a

'Am ajuns dintr-o întâmplare la intrarea din spatele sălii de teatru unde cânta Vali și mi-a oferit șansa să fac niște bănuți cărând echipamentul tehnic și instrumente muzicale ale Companiei de Sunet, trupa sa de acompaniament. Tot el m-a încurajat să exersez la chitară. Am fost alături de el, dar mai mult cu 'cârca' în turnee, zeci de concerte', şi-a adus aminte Florin Chilian, singurul muzician român ce a devenit membru al Uniunii Muzicologilor Britanici.

 

Comentarii