Mergi direct la conținut »
Florin Piersic, sărbătorit pe scenă, în Cluj-Napoca, într-un spectacol cu intrare liberă. Actorul împlinește 83 de ani duminică
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Florin Piersic, sărbătorit pe scenă, în Cluj-Napoca, într-un spectacol cu intrare liberă. Actorul împlinește 83 de ani duminică

Florin Piersic, sărbătorit pe scenă, în Cluj-Napoca, într-un spectacol cu intrare liberă. Actorul împlinește 83 de ani duminică

Unul dintre cei mai iubiți actori din România, Florin Piersic împlinește duminică 83 de ani. Simbol al culturii și cinematografiei românești, artistul va fi aniversat public cu o zi înainte, sâmbătă, fiindcă pe 27 ianuarie vrea să fie alături de familia sa.

De Florian Gheorghe,

Întâlnirea va avea loc la cinematograful din Cluj care-i poartă numele. Acolo își așteaptă admiratorii Florin Piersic, la o șuetă aniversară la care intrarea va fi liberă. Teoretic. Practic, trebuie spus că la numai câteva ore după ce a fost anunțat spectacolul, toate cele 700 de locuri erau deja rezervate!

La aniversarea lui Piersic vor participa Irina Margareta Nistor, care va încerca să fie amfitrion, dacă sărbătoritul, cunoscut pentru pofta sa de vorbă, nu va acapara microfonul, dar și actrița Medeea Marinescu, artistul popular Ovidiu Purdea-Someș, baritonul Dan Dumitrana și Ioan Bocșa, alături de Ansamblul Icoane.

Piersic s-a mai bucurat de un spectacol dedicat lui, în același cinematograf, la sfârșitul anului trecut. El a primit, chiar de Ziua Națională a României, trofeul aferent titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Cluj-Napoca (titlul l-a primit cu mai mulți ani în urmă). Artistul este cetățean de onoare și al orașelor Bacău, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București sau Galați.

Născut din părinți bucovineni, Piersic a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București (astăzi, UNATC), promoția 1957 și a debutat pe scena Teatrului Național din București în același an. Debutul cinematografic s-a produs în 1957, cu pelicula „Ciulinii Bărăganului”, iar de atunci, a jucat într-un număr impresionant de piese de teatru și în filme. Cel mai cunoscut și mai îndrăgit rol al său rămâne Mărgelatu.

FOTO: Florin Piersic si Dr Matei Miko


Citește și:

„Amintiri din copilărie” de Octavian Ursulescu. Artistul s-a născut la ocolul silvic și-i e sfânt portul popular

Close
Închide
  Close