MENIU CAUTĂ

FOTO EXCLUSIV/ Marele jazzman Corneliu Stroe, înmormântat. Călin Popescu Tăriceanu, prezent la biserică

Distribuie

Marele jazzman Corneliu Stroe, înmormântat astăzi la Cimitirul Central din Constanța. printre cei care au venit să își ia rămas bun de la artist sunt Stelu Enache, Ionuț Micu, Mike Godoroja cu Rareș Totu și Gigi Mărgărit , patronul de la Club Phoenix.

Marele jazzman Corneliu Stroe, înmormântat astăzi, 13 iunie la Constanța. Alături de colegii de breaslă, la capelă au venit prieteni vechi și familia acestuia. Călin Popescu Tăriceanu i-a surprins pe toți cei prezenți, atunci când și-a făcut apariția la biserică. Politicianul, care i-a adus o coroană de flori artistului,  a sosit împreună cu șoferul său. Corneliu Stroe și politicianul se cunoșteau de foarte mulți ani. Artistul a fost șef Radio Contact Constanța după Revoluția din 1989, iar Călin Popescu Tăriceanu a fot seful rețelei.

Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus duminică seară, la capela cimitirului, unde cei ce l-au cunoscut și apreciat de muzician, prieteni și colegi, și-au luat rămas bun. Deși Corneliu, tobar și percuționist profesionist, a cântat cu zeci de soliști și trupe de top, niciunul din marii artiști pe care i-a acompaniat nu a trecut pe la capelă până astăzi, excepție făcând artiștii constănțeni Stelu Enache și Ionuț Micu, de asemenea, tobar experimentat, buni prieteni ai regretatului artist.

FOTO EXCLUSIV/ Marele jazzman Corneliu Stroe, înmormântat. Imagini emoționante de la capelă

Marele jazzman Corneliu Stroe, înmormântat la Constanța

Corneliu Stroe, unul dintre cei mai cunoscuți jazzmani români, s-a stins din viață în noaptea de sâmbătă spre duminică, la 67 ani, în apartamentul său, în somn, cel mai probabil  în urma unui infarct. Cel mai bun prieten al lui Ovidiu Lipan ”Țăndărică”, alături de care a susținut zeci de concerte, Corneliu a mai cântat invitat special la evenimente muzicale cu adevărat importante, cu Direcția 5, Nightlosers, Pasărea Colibri, Alexandru Andrieș ori Aromanian Ethno Band. Consacrarea sa muzicală i se datorează marelui jazzman Harry Tavitian (FOTO) alături de care a cântat ani buni în proiectul Creativ (1985-2002), în țară și peste hotare. Țăndărică a ajuns la Constanța pentru a-și conduce prietenul pe ultimul drum. ”Cuvintele sunt de prisos. Un mare artist a plecat să cânte în Cer”, ne-a declarat acesta.

Citește mai multe despre inmormantat pe Libertatea.

Comentarii