MENIU CAUTĂ
, de Florian Gheorghe

Marele jazzman Corneliu Stroe, înmormântat mâine. A cântat cu artiști mari, însă prea puțini au trecut pe la capelă

Distribuie

Mîine, la Cimitirul Central din Constanța va fi înmormântat Corneliu Stroe, cel care a fost unul dintre cei mai buni percuționiști de jazz și blues români. A cântat cu toți însă prea puțini artiști au trecut pe la capelă.

Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus aseară, la capela cimitirului, unde cei ce l-au cunoscut și apreciat de muzician, prieteni și colegi, și-au luat rămas bun. Deși Corneliu, tobar și percuționist profesionist, a cântat cu zeci de soliști și trupe de top, niciunul din marii artiști pe care i-a acompaniat nu a trecut pe la capelă până astăzi, excepție făcând artiștii constănțeni Stelu Enache și Ionuț Micu, de asemenea, tobar experimentat, buni prieteni ai regretatului artist.

Corneliu Stroe, unul dintre cei mai cunoscuți jazzmani români, s-a stins din viață în noaptea de sâmbătă spre duminică, la 67 ani, în apartamentul său, în somn, cel mai probabil  în urma unui infarct. Cel mai bun prieten al lui Ovidiu Lipan ”Țăndărică”, alături de care a susținut zeci de concerte, Corneliu a mai cântat invitat special la evenimente muzicale cu adevărat importante, cu Direcția 5, Nightlosers, Pasărea Colibri, Alexandru Andrieș ori Aromanian Ethno Band. Consacrarea sa muzicală i se datorează marelui jazzman Harry Tavitian (FOTO) alături de care a cântat ani buni în proiectul Creativ (1985-2002), în țară și peste hotare. Țăndărică a ajuns la Constanța pentru a-și conduce prietenul pe ultimul drum. ”Cuvintele sunt de prisos. Un mare artist a plecat să cânte în Cer”, ne-a declarat acesta.

Corneliu Stroe va fi înmormântat mâine, la Constanța, oraș de unde este originar

Fiica regretatului artist, Roxana Stroe este cunoscută datorită faptului că este una din puținele chitariste de blues din România. Corneliu Stroe suferea de afecțiuni cardiace și suferise o intervenție chirurgicală pe cord.

Cei ce l-au cunoscut ca profesor de istorie, arheolog, ziarist dar mai ales muzician sunt așteptați mâine, la ora 12, pentru procesiunea funerară.

 

CITESTE SI: Doliu în muzica românească! Corneliu Stroe, cel mai cunoscut percuționist român, s-a stins din viață

Citește mai multe despre corneliu stoie și Ovidiu Lipan Țăndărică pe Libertatea.

Comentarii