MENIU CAUTĂ
09 Noi. 2015 11:19 , de Claudiu Petrisor

Fratele Teodorei Maftei, îndurerat. Ce mesaj i-a transmis acesta surorii sale!

Distribuie

Jurnalista Pro Tv, Teodora Maftei, a fost primul pacient rănit în urma incendiului din clubul Colectiv care a primit îngrijiri medicale în străinătate. Ea a fost transferată în Israel, dar a decedat astăzi.

Teodora Maftei a fost grav rănită în incendiul izbucnit în clubul Colectiv din Capitală. Tânăra jurnalistă se afla în faţa scenei scenei în momentul declanşării incendiului, făcea poze trupei care concerta. Jurnalista avea o poveste de viață impresionată întrucât a mai fost operată în trecut de şapte ori, din care de trei ori pe creier.

Fratele Teodorei este îndurerat de pierderea suferită. „Vreau începând de astăzi să zâmbim… să ne bucuram de tot ce avem… de toți ce-i pe care-i avem….. să facem lucruri noi… să ne descoperim pe noi…. și toate pentru Teo….. Vă implor!”, a scris pe Facebook Ion Viorel Maftei, fratele jurnalistei.

Câte victime mai sunt în spitale?

Luni, în spitalele din Capitală mai erau internate 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 62 sunt stabilizate.

Dintre pacienţii internaţi în spitale din Capitală, 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă patru au decedat. Astfel, doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda, iar bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.

Cei mai mulţi au murit intoxicaţi

Medicii care efectuează autopsiile susţin că majoritatea tinerilor au murit ucişi de aerul inhalat. Mulţi dintre ei aveau ochii arşi şi corneea distrusă. Leziunile de la nivelul feţei au îngreunat, de altfel, identificarea decedaţilor.

Asta, şi faptul că o mare parte nu aveau la ei acte de identitate. Majoritatea au murit instantaneu. Odată cu începutul incendiului, au ars şi materialele din jur, mesele, scaunele şi acea tapiţerie care antifona şi care conţine cianuri şi substanţe toxice. Pe lângă monoxidul de carbon, arderea capitonajului, care conţine derivaţi toxici şi chimicale, a dus la otrăvirea aerului cu cianuri', susţin surse din cadrul IML.

Cauzele morţii au fost arsurile de laringe, de faringe, trahee şi bronhii, dar şi inhalarea de fum şi intoxicaţia cu gaze toxice şi monoxid de carbon, susţin surse de asemenea, câteva persoane cu leziuni mecanice, de pe urma căderilor, lovirilor sau a strivirii.

Comentarii