Cine sunt Ilinca și Alex Florea, cei care vor reprezenta România la Kiev

Ascultă piesa cu care România merge la Kiev:

Pe locul doi s-a clasat Mihai Trăistariu, cu piesa „I won’t surrender”. Cele 5.201 de voturi primite nu au fost suficiente pentru victorie.

Prima reacție a lui Mihai Trăistariu după ce a pierdut finala Selecției Naționale

Locul trei a fost ocupat de trupa Instinct, cu doar 3.063 de voturi, care s-a prezentat în finală cu piesa „Petale”.

Locul 4. Trupa Maxim și Nicolae Voiculeț, „Adu-ți aminte” – 2.800 voturi

Locul 5. Xandra, „Walk on by” – 2.556 voturi

Locul 6. Cristina Vasiu, „Set the Skies on Fire” – 2.222 voturi

Locul 7. Ramona Nerra, „Save Me” – 2.102 voturi

Locul 8. Eduard Santha, „Wild child”- 1.331 voturi

Locul 9. Tavi Colen și Emma, „We own the night” – 1.128 voturi

Locul 10. Ana Maria Mirică, „Spune-mi tu” – 913 voturi

Cum s-a desfășurat finala Selecției Naționale Eurovision 2017:

UPDATE 6 martie 2017, ora 7:49: Pentru finala Eurovision 2017, prezentatoarea concursului, Iuliana Tudor, și-a făcut o schimbare de look. Ea s-a afișat pentru prima oară cu breton.

Ilinca și Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision 2017! Cum s-a desfășurat finala Selecției Naționale Eurovision 2017

UPDATE 6 martie 2017, ora 7:30: Mihai Trăistariu, care a ieșit pe locul doi, a făcut primele declarații după ce a pierdut finala. El i-a felicitat pe câștigpătorii Ilinca și Alex Florea. „I-am descoperit pe amândoi de foarte mici. Acești tineri meritau sa înceapă o carieră. Deci, bravo lor! Eu o să vin la Eurovision întotdeauna, până mă trimiteți înapoi”, a declarat Mihai Trăistariu.

Efectele incompetenței din România văzute împreună cu Diaspora:  cum atrage Vestul forța de muncă pe care România o neglijează. Exemplul danez
Recomandări
Efectele incompetenței din România văzute împreună cu Diaspora: cum atrage Vestul forța de muncă pe care România o neglijează. Exemplul danez

UPDATE 23:10 – STOP VOT!!! S-a anunțat închiderea liniilor de vot! Așadar, în curând vom afla cine va reprezenta România la Eurovision 2017, la Kiev.

UPDATE 23:05 – Mai sunt 5 minute până la încheierea votului, iar reprezentantul Spaniei la Eurovision, Manel Navarro, încearcă să mai risipească din emoțiile momentului cu melodia compoziţie proprie „Do It Fo Your Lover”. Manel este recunoscut pentru muzica sa cu influenţe ce variază de la Dylan până la Ed Sheeran, surprinzând publicul cu melodiile sale îndrăzneţe, pe care le compune şi interpretează ajutat de chitară. A cântat cover-uri, de multe ori fiind lăudat pentru reinterpretarea personală a unor melodii celebre. Manel încearcă în prezent şi muzica electronică, dar se întoarce cu bucurie şi la stilul acustic.

UPDATE 23:00 – Cu 10 minute înainte de închiderea liniilor de vot, au urcat pe scenă reprezentanții Republicii Moldova la Eurovision, SunStroke Project, care au avut cel mai mare număr de voturi din partea publicului şi cele mai multe note de 12 de la juriul din Republica Moldova. Astfel, piesa lor – „Hey Mamma” – a ieşit învingătoare în selecţia naţională din Moldova şi se va auzi pe scena de la Kiev, în mai. Acum, se aude pe scena din România.

Încă o problemă pe piața de asigurări. Fondul de Garantare nu plătește complet despăgubirile stabilite de instanțe. „Ce țară este aceea care nu plătește o hotărâre definitivă din justiție?” Premierul Ciucă, șocat și el
Recomandări
Încă o problemă pe piața de asigurări. Fondul de Garantare nu plătește complet despăgubirile stabilite de instanțe. „Ce țară este aceea care nu plătește o hotărâre definitivă din justiție?” Premierul Ciucă, șocat și el

UPDATE 22:12 – SOS, Voules-Vous, Money, Money, Money, Waterloo, Mamma Mia, Dancing Queen sunt doar câteva dintre hiturile ABBA, pe care trupa tribute Arrival le interpretează pe scena Finalei Eurovision România. Basistul trupei este Michael Watson, cel care a cântat şi alături de legendarii ABBA.

UPDATE 22:10 – START VOT !!! S-au deschis liniile de vot! Votul poate fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…06), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0.4 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon  – 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 10, cu acelaşi tarif (0.4 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone.

UPDATE 22:06 – Se face o recapitulare a celor 10 finaliști, pentru ca telespectatorii să fie convinși că îl vor vota pe cal mai bun interpret, care să ne reprezinte la Kiev, în Ucraina.

UPDATE 21:51 – În așteptarea deschiderii liniilor de vot, a urcat pe scenă reprezentanta Elveției, Miruna Mănescu, românca originară din Petroșani, care va participa la Kiev cu piesa „Apollo”, pe care o va cânta alături de trupa Timebelle.

UPDATE 21:46 – Audițiile se apropie de final, Cristina Vasiu fiind ultima concurentă din concurs. „Set the Skies on Fire” este numele piesei cu nr. 10. Mama ei, venită tocmai din Germania ca să o încurajeze, a spus că vrea ca fiica ei să strălucească: „Știu că locul ei e, acolo, pe scenă!”. „Îmi doresc să meargă cel mai bun în finală, cu un moment unic!”, a fost opinia Cristinei, care vine ca o concluzie a acestei seri. 

INTERVIU EXCLUSIV. Reputatul profesor ruso-american de economie Oleg Itskhoki spune că Europa și SUA au calculat greșit, lăsându-i lui Putin un miliard de euro pe zi
Recomandări
INTERVIU EXCLUSIV. Reputatul profesor ruso-american de economie Oleg Itskhoki spune că Europa și SUA au calculat greșit, lăsându-i lui Putin un miliard de euro pe zi

UPDATE 21:41 – Ramona Nerra, concurenta cu nr. 9, spune că „este mândră că e româncă și din această cauză se află aici! Adică la Finala Selecției Naționale Eurovision 2017, unde o ascultăm cu piesa „Save Me”.

UPDATE 21:38 – Cei doi cântăreți de la „Instinct” aduc „Petale” pe scenă, piesa cu nr. 8. din concurs.

UPDATE 21:27 – „We own the night” este piesa cu nr. 7, pe care o cântă acum Tavi Colen și Emma.

UPDATE 21:19 – Trupa Maxim și naistul Nicolae Voiculeț au intrat în concurs cu piesa nr. 6, „Adu-ți aminte”.

UPDATE 21:13 – Mihai (Trăistariu), nr. 5, speră să fie cu noroc ora la care a intrat în concurs cu piesa sa, „I won’t surrender”.

UPDATE 21:08 – Moment inedit, în Camera Verde, unde am asistat la o declarație de dragoste în direct! Ioana Voicu a vrut să stea de vorbă cu Eduard Santha, bucătarul care a renunțat la meseria sa, pentru a veni la Eurovision. „Când mă uit în ochii tăi, mă pierd în ei”, a spus el, direct, fără nicio introducere. Apoi , după ce i-a spus că a venit în România ca să-i gătească ei… a lăsat-o, efectiv, fără cuvinte, când i-a mărturist că ar vrea să îi gătească… „o viață”!

UPDATE 21:05 – Xandra și a sa piesă „Walk on by” intră în cursa pentru marea finală Eutovision de la Kiev. Nr. 4. „Eurovision e o șansă unică, specială, pentru fiecare artist”, a spus ea, în clipul de prezentare.

UPDATE 21:00 – Eduard Santha cântă piesa „Wild child”, a treia din concurs. „Împreună învingem, fraților”, a exclamat la final, descătușat, artistul.

UPDATE 20:54 – Dan Helciug și Ioana Voicu iau, pentru prima dată, pulsul din Camera Verde. Atmosfera e plăcută, dar emoțiile sunt mari.

UPDATE 20:50 – Pe scenă se află Ilinca și Alex Florea. Cei doi cântă piesa nr. 2 din concurs, „Yodel It”. „Ai votul meu”, a încurajat-o tatăl ei, vizibil emoționat, înainte de acest moment.

UPDATE 20:44 – A intrat în concurs nr. 1, potrivit tragerii la sorți, Ana Maria Mirică. Ea cântă piesa „Spune-mi tu”.

UPDATE 20:33 –  A început Finala Selecției Naționale Eurovision 2017! După prestațiile celor 10 finaliști, telespectatorii au la dispoziție să își voteze favoritul! Atenție, o melodie poate fi votată o singură dată, prin apel vocal sau SMS, de pe un număr de telefon, dar poate fi votată de mai multe ori, de pe numere diferite de telefon. Cei care votează, în această seară, intră în cursa pentru marele premiu al serii, un autoturism!

Finala Selecției Naționale Eurovision 2017 s-a desfăşurat duminică seara, 5 martie, când cei 10 concurenți vor da tot ce au avut mai bun, pentru a demonstra că merită să reprezinte România la Kev.

Finala Selecției Naționale Eurovision 2017, de duminică seara, 5 martie a adus multe surprize publicului. Trofeul Eurovision România a fost de cea mai bună voce care va reprezenta țara noastră la Kiev. Conceput de artistul Daniel Divrician, trofeul din cristal exprimă frumuseţea şi magia muzicii. Duminică seară el va ajunge în mâinile câştigătorului Selecţiei Naţionale.

Cei 10 finaliști care intră în Finala Selecției Naționale Eurovision 2017

Cei 10 finalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision au  intrat în concurs, în Finala Eurovision 2017, în următoarea ordine:

1 – Ana Maria Mirică

2 – Ilinca feat. Alex Florea

3 – Eduard Santha

4 – Xandra

5 – MIHAI

6 – Maxim

7 – Tavi Colen & Emma

8 – Instinct

9 – Ramona Nerra

10 – Cristina Vasiu