Mergi direct la conținut »
Înainte de Paște, Andreea Marin primește din Moldova plăcinte și cozonaci făcuți în cuptor de lut
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Înainte de Paște, Andreea Marin primește din Moldova plăcinte și cozonaci făcuți în cuptor de lut

Înainte de Paște, Andreea Marin primește din Moldova plăcinte și cozonaci făcuți în cuptor de lut

Andreea Marin va sărbători Paștele acasă, alături de cei dragi. Se implică în pregătirea mesei festive și are un ajutor de nădejde în fiica ei, Violeta, însă nu a renunțat nici la bunătățile făcute în cuptor de lut, cu care s-a obișnuit încă din copilărie. Nu le comandă, ci le primește direct de acasă, din locurile natale. Fosta prezentatoare TV ne-a povestit ce tradiții respectă în aceste zile.

De Andreea Romaniuc Archip,

Libertatea: Unde veți petrece Paștele tu, Violeta, Adrian?
Andreea Marin: Acasă, în familie. Aceasta e tradiția noastră. Călătorim mult, ne agităm mult, cred că unitatea și pacea interioară în zilele de sărbători reprezintă cel mai frumos dar.

Cea mai frumoasă amintire din copilărie legată de Paște este….
Dimineața în care noi, copiii, coboram din pătuțuri cu nerăbdare, căutând surprizele ascunse pentru noi de iepuraș. Erau vremuri în care părinții noștri nu își permiteau daruri costisitoare, dar tocmai de aceea am învățat să ne bucurăm de orice gest făcut cu drag.

Ce pui pe masa de Paște? Obișnuiești să gătești bucatele tradiționale cu fiica ta sau le comanzi?
Respectăm tradiția, așa cum o fac românii în general, așa că avem din toate câte puțin, nu sunt restricții culinare de Paște, încercăm doar să nu exagerăm, amestecând mâncăruri grele, cum ești tentat să faci de sărbători. Abia așteptăm să colorăm ouăle împreună sau să facem bunătăți, unele dintre ele vin și din Moldova, se fac mai bine la noi acasă, la cuptorul de lut, decât am putea să le facem aici. De Paște, ne place să avem pe masă ceea ce tot românul își dorește, bănuiesc: pască, caș, urdă, ouă vopsite, ceapă verde și ridichi, drob, sarmale cu mămăliguță și smântână, plăcinte cu brânză și cozonac.

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România
Recomandări

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România

Andreea Marin va petrece sărbătorile pascale acasă

Urmezi rețetele întocmai sau le îmbunătățești?
Gustul copilăriei e cel pe care mi-l doresc, nu modernizarea lui. Așa că atunci când e vorba de tradiție, o respectăm, inclusiv din punct de vedere culinar.

Având în vedere că vii după o perioadă de post și de detoxifiere, cum faci trecerea la mesele îmbelșugate?
Postul nu e așezat întâmplător în calendar în această perioadă, fiecare lucru are rostul lui. Atâta vreme cât ai grijă să nu exagerezi, totul va fi bine. Cel mai greu îmi e să evit plăcintele, pe care le-aș mânca în cantități industriale.

Obișnuiești să mergi în aceste zile la biserică, ai un duhovnic? Cum l-ai ales?
Da. Și am un duhovnic. Cred că simți omul și e o chestiune de potrivire, pur și simplu. Să simți că ești ascultat cu adevărat, că îi pasă, că îți oferă sfaturi care îți sunt de folos, că te liniștește prezența sa.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

Se spune că sărbătoarea e în primul rând despre iertare și împăcare. Când ai spus ultima oară: “iartă-mă” sau “îmi pare rău”?
Spun des aceste cuvinte, ori de câte ori simt că greșesc cu ceva sau mă pripesc, putem deranja uneori și fără intenție și a recunoaște asta e un lucru bun.

Andreea Marin își recunoaște greșelile și le remediază

A existat în viața ta o întâmplare care ți-a demonstrat că există minuni?
Nu doar o singură întâmplare, aș putea spune că viața mea e plină de astfel de pilde. A fost o minune când am scăpat cu viață dintr-un accident grav, când m-am reconstruit sufletește din mii de bucăți, când am reușit să îmi demonstrez sensul cuvintelor “nu există nu se poate”.

Foto: Unica


Citește și: 

VIDEO/ Maia Morgenstern, reacție la faptul că oamenii se roagă la chipul ei, într-o catedrală din Columbia: „E un semn important pentru mine. Mă obligă, mă responsabilizează, mă înduioșează”

 
 
Close
Închide
  Close