MENIU CAUTĂ
14 Noi. 2018 21:00 , de Florian Gheorghe

De la telenovele la piese istorice. Îmbătrânit pentru rolul regelui Ferdinand, Ioan Isaiu s-a trezit compătimit de cunoștințe

Distribuie

Actorul Ioan Isaiu, acum în vârstă de 49 de ani, nu mai e vizibil pe micile ecrane la fel cum era în vremurile când telenovelele "Secretul Mariei" sau "Vocea inimii" atingeau recorduri de popularitate. Cu toate acestea, a rămas activ pe scena teatrului și dedicat proiectelor culturale istorice.

Recent, Isaiu l-a întruchipat pe regele Ferdinand într-o piesă istorică, iar reacția cunoștințelor sale l-a uluit peste măsură. Oamenii, care-l știau june vânjos, au descoperit în el un… bunic și s-au grăbit să-l compătimească.

„Am îmbătrânit, ca toți cei din generația mea, dar trăiesc din plin vârsta asta și le voi trăi și pe viitoarele, până când nu vor mai fi vârste de trăit. Mă sună oameni care nu m-au văzut de mult timp și simt compasiune în glasul lor, mai ales după ce am intrat în pielea și înfățișarea multor persoane istorice, precum regele Ferdinand. Totuși, nu am îmbătrânit chiar atât de mult”, spune actorul.

Ioan Isaiu s-a trezit compătimit de cunoștințe

Rolul lui Ferdinand i s-a potrivit mănușă lui Ioan, după ce a trecut prin niște schimbări fizice – de pildă, și-a lăsat barbă! În plus, actorul este un mare admirator al regelui care a condus România în urmă cu 100 de ani.

„E a doua oară când mă întâlnesc cu acest personaj istoric și îmi dă senzația de mare responsabilitate, mai ales acum, la 100 de ani de când faptele sale au schimbat soarta acestui popor”, a adaugat Ioan Isaiu.

Parte din echipa de actori și cascadori „Lupii albi”, care promovează obiective istorice prin evenimente artistice, Isaiu l-a întruchipat pe rege într-un spectacol care a avut loc într-un spațiu neconvențional, la Palatul Mogoșoaia.

Ioan Isaiu (FOTO dreapta), alături de ”Lupii Albi”

CITESTE SI:  Direcția 5 vinde artă la pachet. Marian Ionescu a combinat concertele cu expoziții de pictură

Citește mai multe despre Fregata „Regele Ferdinand" și ioan isaiu pe Libertatea.

Comentarii