MENIU CAUTĂ

Caramitru, verificat timp de doi ani și declarat ”curat”. Salariul de bază și averea actorului, motiv de suspiciune

Distribuie

În ultimii doi ani, Directorul Teatrului Național din București, Ion Caramitru, a fost subiectul unui control al Agenției Naționale de Integritate (ANI), cel mai probabil în urma depunerii unei reclamații. Inspectorii i-au verificat actorului averea, dar și eventualele incompatibilități și conflicte de interese.

În urma acestei inspecții s-a dispus clasarea. Conform unui document intrat în posesia ziarului Libertatea, lui Ion Caramitru i s-a adus la cunoștință, pe 4 octombrie 2017, că „lucrarea nr. 8528/A/II/27.02.2015, având ca obiect evaluarea averii și respectarea regimului juridic al incompatibilităților și conflictelor de interese, în perioada exercitării funcției de Director general al Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, a fost clasată”. Practic, averea și poziția lui Caramitru sunt în regulă, el nefiind în incompatibilitate.

Trei apartamente, teren la munte și mașini

Actorul și regizorul Ion Caramitru îndeplinește funcția de Director general al TNB din 2005, având un salariu de bază, conform statului de funcții din teatru, de 9.895 de lei. De asemenea, conform declarației de avere de pe site-ul tnb.ro, Caramitru precizează că deține jumătate dintr-un teren de 1074 m2 la Moieciu de Sus, unde are și o casă de vacanță, precum și alte trei apartamente, obținute prin cumpărare sau succesiune de la părinți.

Președinte al UNITER, Caramitru mai deține două autoturisme, un Peugeot 307 din 2007 și un VW Tiguan din 2012, dar și mobilă brâncovenească, statuete, tablouri și icoane vechi în valoare aproximativă de 25.000-30.000 de euro, precum și mai multe conturi în lei și euro, care depășesc 200.000 de lei și 70.000 de euro.

Cel mai probabil, controlul inițiat de ANI a avut ca punct de plecare o reclamație la adresa actorului (și director al TNB), Caramitru fiind considerat unul dintre artiștii ”avuți”.


Moarte misterioasă pentru o tânără din Prahova. Găsită dezbrăcată pe un câmp lângă autostrada A2

Citește mai multe despre ion caramitru, ani și tnb pe Libertatea.

Comentarii