Mergi direct la conținut »
Actrița Iulia Lumânare e poreclită „Stalin” de studenții de la UNATC: "E o formă de alint!"
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Actrița Iulia Lumânare e poreclită „Stalin” de studenții de la UNATC: "E o formă de alint!"

Actrița Iulia Lumânare e poreclită „Stalin” de studenții de la UNATC: „E o formă de alint!”

Actrița care a fost recent distinsă cu trofeul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol secundar este și profesor la UNATC. Iulia Lumânare ne-a povestit cum a ajuns să fie poreclită de studenți... Stalin.

De Andreea Romaniuc Archip,

Iulia Lumânare a fost inspirată de Oana Pellea în alegerea profesiei, încă din perioada în care se afla la liceu. A intrat din prima la facultate și l-a avut profesor coordonator pe Gelu Colceag.

„Am avut foarte mulți profesori, eu nu pot să spun că aparțin unui singur mentor, sunt făcută din foarte multe bucăți”, ne-a mărturisit ea. Pe lângă roluri din teatru și film, Iulia este și cadru didactic universitar, prin mâna ei trecând viitori actori. Cum este un domeniu în care disciplina joacă un rol primordial, Iulia reușește cu brio să se impună în fața studenților, dar și să le fie aproape.

„Sunt un amestec de autoritate, studenții au mai glumit cu mine spunându-mi Stalin, dar sunt și un om foarte cald și de care ei se simt foarte apropiați și cu care simt că pot să vorbească absolut orice. E o formă de alint, sigur că da”, a declarat, pentru Libertatea, Iulia Lumânare.

Își dorește să devină mamă

Actrița recunoaște că este atât de pasionată de actorie, încât și tabieturile ei zilnice vizează tot cu sfera profesională. „Ceea ce fac în timpul liber are legătură cu meseria într-o formă sau alta pentru că trei sferturi din timpul liber îl petrec citind sau văzând filme”, ne-a spus ea. Chiar dacă în filme și piese de teatru i s-a ivit posibilitatea să experimenteze maternitatea, Iulia Lumânare ne-a spus că își dorește în viitorul apropiat să se întâmple și în viața reală. „Da, îmi doresc din adolescență, alegerile s-au făcut altfel. Ce ne setăm în cap nu e ce ni se întâmplă. Aparent au fost alte lucruri mult mai importante pentru mine decât asta, dar eu o simt ca fiind ceva important și sper că se va întâmpla”, a conchis ea.

Foto: Ionuț Rusu/ Vlad Dumitrescu


Citește și:

Ester Peony și-a întrerupt studiile la Conservator când a devenit celebră. Cântăreața visează de 7 ani să ajungă la Eurovision

Close
Închide
  Close