Mergi direct la conținut »
Documentarul "Leaving Neverland" despre abuzurile sexuale ale lui Michael Jackson a fost marele câștigător de la Creative Emmy 2019
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Documentarul "Leaving Neverland" despre abuzurile sexuale ale lui Michael Jackson a fost marele câștigător de la Creative Emmy 2019

Documentarul „Leaving Neverland” despre abuzurile sexuale ale lui Michael Jackson a fost marele câștigător de la Creative Emmy 2019

Documentarul "Leaving Neverland", care prezintă presupuse abuzuri sexuale ale lui Michael Jackson, a fost marele câștigător al galei Creative Emmy 2019.

De Ana Hațeg,

„Leaving Neverland”, produs de HBO, prezintă mărturiile a doi bărbaţi ce susţin că, atunci când erau copii, au fost abuzaţi sexual de Michael Jackson.

La gala de sâmbătă seara, documentarul a primit premiul pentru cel mai bun documentar.

Filmul, care a avut premiera anul acesta, la zece ani de la decesul cântărețului, a fost criticat de familia lui Jackson şi a stârnit noi întrebări privind moştenirea sa muzicală.

Documentarul în două părţi regizat de Dan Reed se axează pe mărturiile lui Wade Robson, 36 de ani, şi James Safechuck, 41 de ani, care îl acuză pe Jackson că i-a abuzat sexual în copilărie.

„Leaving Neverland” a fost nominalizat şi la categoriile „cea mai bună regie pentru un documentar/ program nonficţiune”, „cel mai bun montaj pentru un program nonficţiune”, „cea mai bună imagine pentru un program nonficţiune”, „cel mai bun sunet pentru un program nonficţiune” şi pentru „cel mai bun montaj de sunet pentru un program nonficţiune”. 

Marele pierzător al galei a fost documentarul lui Beyonce, „Homecoming”, care includea concertul susținut la festivalul american Coachella din 2018. Filmul a avut șase nominalizări, dar nu a câștigat niciun premiu.

Emisiunea lui James Corden „Carpool Karaoke” în care a apărut fostul membru The Beatles Paul McCartney a obţinut premiul pentru producţie de varieteu specială înregistrată, iar versiunea filmată a unui show de pe Broadway realizat de rockerul Bruce Springsteen a primit trofeul pentru regie în aceeaşi categorie dedicată varieteului.

Cel mai bun serial animat a fost „Familia Simpson/ The Simpsons”.

„Anthony Bourdain Parts Unknown”, emisiunea despre călătorii şi gastronomie realizată de regretatul Anthony Bourdain, care s-a sinucis în 2018, a primit două Creative Emmy.

Peste 80 de premii sunt acordate la gala Creative Arts Emmy Awards 2019, spectacol împărţit în două părţi, programate sâmbătă şi duminică seară, la Los Angeles.

Gala Creative Arts Emmy Awards, organizată în mod tradiţional cu o săptămână înainte de decernarea premiilor Primetime Emmy, este dedicată disciplinelor tehnice din spatele producţiilor de televiziune: regie artistică, imagine, coafură, machiaj, mixaj de sunet, montaj de imagine, coregrafie, montaj de sunet, efecte speciale vizuale, cascadorii şi altele.

Alte premii sunt decernate în categorii precum animaţie, seriale non-ficţiune, reality-show şi actori cu statut de invitaţi.

Close
Închide
  Close