Mergi direct la conținut »
Maia Morgenstern a făcut senzație la Chitila Film Fest 2019 cu spectacolul muzical  "Cartierul - destinație de vacanță", un proiect de suflet al actriței Galerie foto
7imagini
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme

Maia Morgenstern a făcut senzație la Chitila Film Fest 2019 cu spectacolul muzical „Cartierul – destinație de vacanță”, un proiect de suflet al actriței

La sfârșitul de săptămânii trecute, a avut loc cea de-a 9-a ediție a "Chitila Film Fest". Ca în fiecare an, timp de două zile, publicul a vizionat proiecții de scurt și lungmetraj pe un ecran gigant amplasat în aer liber, în Parcul Dendrologic din Chitila, dar a avut loc și o premieră.

De Dragoș Tănase,

Noutatea acestei ediții a fost reprezentată de spectacolul muzical “Cartierul – destinație de vacanță”, proiectul de suflet al actriței Maia Morgenstern, prezentaat în premieră.

Astfel, timp de peste două două ore, copiii au fost angrenați într-un program de jocuri și cântece, împreună cu Maia Morgenstern, cu actorii și muzicienii Teatrului Evreiesc de Stat.

Totodată, melodiile tradiționale românești – unele din repertoriul Mariei Tanase, altele romanțe și tangouri vechi – i-au bucurat pe părinții și bunicilor prezenți la eveniment.

Și pentru că festivalul este, de fapt, o competiție de scurtmetraje, premiile din acest an au fost acordate producțiilor: “Cutezătorii” (regia Tudor Botezatu) – premiul “pentru cel mai bun scurtmetraj documentar”; “Iedera” (regia Sarra Tsorakidis, producător Daniel Mitulescu (Papillon Film) – premiul “pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune”, iar premiul special al juriului a fost acordat scurtmetrajului “Înger pe Front – Regina Maria” (regia și scenariul Salex Iatma).

Pe lângă filmele de scurtmetraj din competiție, publicul s-a delectat cu 3 capodopere ale cinematografiei românești: “Scurt tratat de mântuire a sufletului”, “Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii” și “Chuck Norris vs. Communism”.

Povestea cutremurătoare a ultimilor condamnați la moarte din Europa. Sunt doi frați, iar familia lor nu va ști când și unde vor fi executați
Recomandări
Povestea cutremurătoare a ultimilor condamnați la moarte din Europa. Sunt doi frați, iar familia lor nu va ști când și unde vor fi executați
 

Prin accesul gratuit la festival, “Chitila Film Fest” propune o alternativă la cinematograful clasic, scopul său fiind acela de a încuraja producțiile cinematografice nou apărute și de a da credit noii generații de cineaști români pe care îi promovează printr-un concept unic: un ecran gigant amplasat în aer liber, pe malul lacului, în Parcul Dendrologic Chitila.

De Chitila Film Fest sunt legate multe nume din lumea teatrului și filmului românesc, precum: Dorian Boguță, Mircea Diaconu, Eusebiu Ștefănescu, Geo Saizescu, Irina Margareta Nistor, Vasile Calofir și alți artiști care au jurizat sau au fost prezenți în edițiile anterioare ale festivalului.

Maia Morgenstern se va afla, alături de Horaţiu Mălăele, printre invitaţii speciali ai celei de a VII-a ediţii a Alba Iulia Music & Film Festival, care va avea loc între 30 august şi 1 septembrie, în Cetatea Alba Carolina.

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
HOROSCOP
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
Close
Închide
  Close