MENIU CAUTĂ
, de Geo Berciu

MICA A MURIT! Iată ce VIS ARZĂTOR al ei a rămas NEÎMPLINIT!

Distribuie

Celebră încă din copilărie alături de trupa de la Abracadabra, Mica nu a renunţat niciodată la pasiunea ei pentru muzică.

Şi chiar dacă a urmat Facultatea de Limbi si Literaturi Străine şi a obţinut două doctorate, la Oxford şi Viena, Mica a fost mereu atrasă de lumea muzicală. Până în ultimele zile, când boala de ficat de care suferea a doborât-o, Mica a mers la serviciu, fiind IT-ist la IBM, dar şi ieşea alături de prieteni în cluburi de karaoke, acolo unde se simţea în elementul ei. Michaela cânta ori de câte ori are ocazia, fiind extrem de fericită atunci când publicul o aprecia, şi avea în intenţie să-şi înfiinţeze chiar şi o trupă.

Ba chiar mai mult, tânăra de 31 de ani a mărturisit prietenilor că dorinţa ei cea mai mare este aceea de a participa la emisiunea „Vocea României”, neavând nici o problemă să se prezintă la audierile pe „nevăzute”, pentru că era conştientă de talentul ei muzical. Acum, această dorinţă a rămas doar un vis neîmplinit…

A dat succesul scenei pe studiu

După ce s-a retras din lumina reflectoarelor, după 10 ani de activitate în echipa Magicianului (începând din 1991), Mica şi-a dedicat tot timpul studiilor, reuşind să obţină două doctorate. După ce a lucrat ca traducător, redactor şi producător la Humanitas, a devenit lector universitar şi s-a angajat la IBM.

Nu a vrut niciodată să accepte diagnosticul crunt pus de medici şi -sa luptat singură cu boala, până ce aceasta a doborât-o, astăzi, 14 martie.

Abracadabra este numele unei emisiuni pentru copii ce a debutat în 1990 pe postul TVR1. După 1996, Abracadrabra s-a mutat pe postul PRO TV, unde a fost difuzată până în 2001, după care PRO TV a difuzat reluări timp de un an. Emisiunea a luat primul premiu internațional la Blagoevgrad-Bulgaria iar mai târziu filmul Ruxandrei și al lui Florin „O zi cu Alexandra” a obținut Marele Premiu și Premiul Juriului la „Prix Danube” la Bratislava”! In lumea programelor pentru copiii „Prix Jeunesse”de la Munchen și „Prix Danube”echivalau ca nivel cu Cannes si Venetia pentru cinema.

Citește mai multe despre Michaela Niculescu și Michaela Niculescu pe Libertatea.

Comentarii