Mergi direct la conținut »
Mihai Găinușă a fost centralist pe vremea lui Ceaușescu! A făcut Liceul de Telecomunicații, ca să primească apartament de la stat
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Mihai Găinușă a fost centralist pe vremea lui Ceaușescu! A făcut Liceul de Telecomunicații, ca să primească apartament de la stat

Mihai Găinușă a fost centralist pe vremea lui Ceaușescu! A făcut Liceul de Telecomunicații, ca să primească apartament de la stat

Mihai Găinușă n-a aterizat la radio imediat după terminarea studiilor, deși așa pare. Prima oară, vocea lui s-a auzit pe fir când lucra pe post de centralist!

De Florian Gheorghe,

Născut în 1970, Mihai Găinușă a făcut școala în comunism, iar alegerile i-au fost influențate, desigur, de opțiunile profesionale ale acelor vremuri. La 30 de ani de la absolvirea Liceului de Poștă și Telecomunicații, prezentatorul și realizatorul de radio ne-a vorbit despre motivele care l-au împins către această instituție și despre primul job, care n-a fost unul de vis.

„Am făcut acest liceu în speranța că voi avea o slujbă în domeniu și un apartament alocat, căci așa se proceda. Am făcut liceul respectiv, am și lucrat câțiva ani ca telefonist la o centrală, dar a venit Revoluția și n-am pupat apartament, ci doar ani pe cartea de muncă”, a mărturisit Mihai Găinușă, acum în vârstă de 48 de ani.

Perioada în care a lucrat pe post de centralist a avut însă și o latură bună: l-a obișnuit cu munca în ture. Astfel că atunci când a intrat în radio, n-a avut probleme cu trezitul dimineața ca să semneze condica la matinal.

„Am prins lucrul în trei ture, lucram și noaptea, indiferent dacă era sâmbătă ori duminică. Făceam ședință, mi se preda tura la șase dimineața și gata! După patru ani de prins dimineața în pâine, mi-a fost ușor să trec la programe matinale”, poveestește Mihai, care în prezent se ocupă de matinalul Național FM alături de Oana Paraschiv.

Foto: Arhiva Libertatea


Citește și:

Afirmația lui Florin Zamfirescu: „Aș vrea să mor la 90 de ani, împușcat de un soț gelos”

Close
Închide
  Close