Mergi direct la conținut »
Milionarul Hector Bitar a pierdut custodia fetiţei lui, în România. Ce spune Irina Cristescu după ce judecătorii i-au dat câştig de cauză
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Milionarul Hector Bitar a pierdut custodia fetiţei lui, în România. Ce spune Irina Cristescu după ce judecătorii i-au dat câştig de cauză

Milionarul Hector Bitar de la Pena, fostul soţ al Irinei Cristescu, a pierdut procesul de costodie al fetiţei lui, în România. El urmează să se întoarcă în Mexic şi să păstreze o legătură strânsă cu micuţa.

De Clara Vacaru,

Hector Bitar de la Pena, nepotul milionarului Carlos Slim, a venit în urmă cu aproape două săptămâni în România, pentru a se judeca cu fosta lui soţie, Irina Cristesc, pentru custodia fetiţei lor.

Iniţial, judecătorii din România au decis, la fel ca şi cei din Mexic, că micuţa Miroslava Alessia să fie crescută de tată în Mexic, dar, după ce Irina Cristescu a făcut apel, lucrurile s-au schimbat dramatic. Astfel, magistraţii români au decis ca fetiţa trebuie să rămână la mama ei.

irina32

Între timp, relaţia dintre Hector Bitar de la Pena şi Irina Cristescu s-a îmbunătăţit, de când el a venit în România. Milionarul şi-a văzut zilnic fetiţa, cu acordul mamei ei, ba chiar şi-a chemat şi părinţii aici, pentru a-şi vedea nepoata. Tânărul avocat este topit după fiica lui şi speră ca, de acum înainte, să păstreze o strânsă legătură cu ea sau, de ce nu, să o convingă pe Irina să se mute înapoi în Mexic.

„Din fericire, am avut norocul să pot să o văd pe Alessia în fiecare zi. Mi-a umplut inima de bucurie. Cam în a treia zi Alessia a început să mă recunoască şi îmi spunea tată. O văd ca o mică clonă a mea. Ochii sunt exact ca ai mei, mai ales când eram şi eu de vârsta asta, am poze şi suntem identici”, a spus milionarul, pentru Observator.

Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
Recomandări
Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
 

Milionarul nu neagă însă faptul că şi-ar fi dori să se împace cu Irina şi să o convingă să se mute în Mexic. Slabe şanse să se întâmple acest lucru, având în vedere lupta acerbă pentru custodia copilului, dar şi faptul că tânăra a fost acuzată, în Mexic, de răpirea fetei ei.

„A fost o luptă grea, însă am ştiut tot timpul că dreptatea şi adevărul sunt de partea noastră”, a spus şi Irina Cristescu, uşurată, după ce a câştigat custodia Alessiei.

Cazul a ajuns în Parlamentul României

Căsătorită cu unul dintre cei mai bogați oameni din Mexic, mai exact nepotul celui care a fost cândva cel mai bogat om de pe Pământ, Irina Cristescu a rămas inițial fără copil din cauza unei decizii judecătorești. Femeia susține că a plecat din Mexic, împreună cu fetița, din cauza comportamentului agresiv al bărbatului.

Cum arată dușmanul: Cercetătorii britanici au creat modele precise 3D ale noului coronavirus
Recomandări
Cum arată dușmanul: Cercetătorii britanici au creat modele precise 3D ale noului coronavirus
 

Cazul a ajuns în Parlamentul României în luna ianuarie a acestui an, când Irina Cristescu a fost audiată de membrii Comisiei de Abuzuri din Camera Deputaţilor. „Vă implorăm, domnule Mircea Man, să analizaţi cazul nostru, să ajutaţi o fetiţă de numai 2 ani să nu fie smulsă din braţele mamei sale unde se bucură de toată dragostea şi protecţia”, se arată în scrisoarea trimisă de Irina Cristescu la Parlament.

Cum a început coșmarul

Cosmarul familiei Cristescu, o familie respectabila din Romania, a inceput la scurt timp dupa nasterea, la New York, in ianuarie 2014, a Alessiei. Tatal ei, Hector Bitar de la Pena, care face parte dintr-o familie influenta din Mexic, s-ar fi aratat complet indiferent fata de copil si de sotia sa, pe care le-a abandonat in SUA, sustin avocatii femeii. Incercand sa-si salveze casnicia, Irina a plecat in Mexic impreuna cu fiica sa avand vize turistice, unde a petrecut cinci saptamani cu sotul sau. In aceasta perioada, situatia s-a complicat, Bitar manifestandu-se violent fata de sotie si copil, pe care le-a agresat fizic si psihic in repetate randuri, pe fondul consumului de alcool si de droguri, punand-o de nenumarate ori in pericol pe Alessia.

Close
Închide
  Close