De Păsat Ana Maria,

În luxoasa poşetă Hermes, nelipsită de pe braţul Monicăi, se află un dicţionar chinez – de fapt, un ghid de conversaţie englez-chinez. Nu este acolo de nevoie, pentru că fosta doamnă Columbeanu se înţelege cu iubitul ei în engleză, ci fiindcă băcăuanca ţine cu tot dinadinsul să înveţe chineza, ca să-i mărturisească lui Mr. Pink în limba lui sentimentele pe care le are pentru el şi, astfel, să-i ajungă mai uşor la inimă. Moni ştie deja o mulţime de cuvinte în chineză. Nu are profesor, ci învaţă după un program descărcat de pe internet.

Ştie să numere şi să ceară mâncare

În plus, Mr. Pink o ajută şi face exerciţii cu ea de fiecare dată când sunt împreună, ca să-i îmbunătăţească pronunţia şi să-i îmbogăţească vocabularul.
“Limba este foarte grea, dar mi-am propus să progresez. Îmi place să învăţ chineza, chiar dacă nu-mi trebuie. Uneori, îmi foloseşte şi mă ajută atunci când mă întâlnesc cu persoane cunoscute. Ştiu nu doar să pronunţ, dar şi să scriu anumite cuvinte, cum ar fi Mr. Pink, care în chineză se spune «fenghong se de». Ştiu culorile, ştiu să număr până la zece, să declin pronumele şi să conjug anumite verbe uzuale. Am învăţat să spun «te iubesc» – wo ai ni, «vreau să mănânc» – wo iau chi fan şi «vreau să gătesc» – wo iau zuo fan”, a mărturisit Monica pentru Libertatea, adăugând: “Iubitul meu mă corectează când fac exerciţii şi nu pronunţ cum trebuie. În rest, studiez singură, printr-un program cu ajutorul căruia poţi învăţa orice limbă străină. Îmi fac timp pentru asta, indiferent cât de ocupată aş fi”.

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură