Care sunt cele mai așteptate filme Netflix în decembrie:

Dead Kids / Sunteți terminați! (1 decembrie)

Filme Netflix decembrie 2019: Dead Kids
Poster oficial „Dead Kids” / Foto: Netflix

Thrillerul filipinez „Dead Kids” pornește de la evenimente reale: anul trecut, patru studenți din Manila și-au răpit un coleg de facultate, sperând să se îmbogățească din răscumpărare. Victima provenea dintr-o familie înstărită.

Regizorul Mikhail Red își descrie opera drept povestea unor tineri scăpați de sub control, care își compromit viitorul în loc să-și fructifice potențialul. E o analiză a disparității sociale, a efectelor acesteia asupra tinerei generații.

Amintiri din epoca de aur (1 decembrie)

Scrisă și produsă de Cristian Mungiu, „Amintiri din epoca de aur” e o serie de șase scurtmetraje plasate în perioada comunistă. Urmărim șase „felii de viață” cu diverși tovarăși în rolurile principale, aceștia căutând soluții pentru probleme din sfera absurdului.

De exemplu, redacția ziarului Scînteia se vede nevoită să modifice fotografii oficiale de la întâlnirea lui Ceaușescu cu președintele francez, pentru a-l face pe dictator mai impunător. Altă premisă: un milițian primește un porc viu înaintea Crăciunului și caută o metodă de a-l sacrifica silențios, pentru ca vecinii înfometați să nu-i bată la ușa apartamentului. Despre asemenea episoade vorbim în „Amintiri din epoca de aur”.

Ad placeholder
VIDEO | Capitala Libanului, zguduită de două explozii uriașe. Cel puțin 10 morți și sute de răniți. Unda de șoc, resimțită în mai multe orașe
Recomandări
VIDEO | Capitala Libanului, zguduită de două explozii uriașe. Cel puțin 10 morți și sute de răniți. Unda de șoc, resimțită în mai multe orașe
 

Pet Sematary / Cimitirul animalelor (1 decembrie)

Filme Netflix decembrie 2019: Pet Sematary
Motanul Church / Foto: Paramount Pictures

Bazat pe romanul lui Stephen King, regele literaturii de groază, „Cimitirul animalelor” pleacă de la o idee terifiantă: uneori, e mai bine să fii mort.

După ce motanul familiei Creed e lovit de o mașină, tatăl îl îngroapă într-un cimitir din apropierea casei. Dar locul de veci nu este unul oarecare, ci abundă în magie neagră. Orice ființă înmormântată acolo se va trezi înapoi la viață!

E doar o chestiune de timp până când un om va fi îngropat în acel pământ blestemat…

Atenție: Varianta pe care o va introduce Netflix în grilă este cea din 1989. Despre remake-ul din 2019 poți citi aici.

Blade Runner 2049 / Vânătorul de recompense 2049 (5 decembrie)

Filme Netflix decembrie 2019: Blade Runner
Poster oficial pentru „Blade Runner 2049” / Foto: Sony Pictures Releasing

Talentatul regizor Denis Villeneuve continuă povestea cyberpunk a vânătorului de recompense Rick Deckard (Harrison Ford), într-o ecranizare care i-a adus două premii Oscar – pentru imagine și pentru efecte vizuale.

Ad placeholder
Dosarul 10 august. DIICOT redeschide ancheta în cazul șefilor Jandarmeriei. Soluția de clasare, infirmată
Recomandări
Dosarul 10 august. DIICOT redeschide ancheta în cazul șefilor Jandarmeriei. Soluția de clasare, infirmată
 

Spre deosebire de SF-ul original din 1982, Deckard trece acum în planul secund. Vânătorul a fost dat dispărut în urmă cu 30 de ani, iar protagonistul lui Ryan Gosling e însărcinat să-i dea de urmă.

A Quiet Place / Fără zgomot! (12 decembrie)

Filme Netflix decembrie 2019: A Quiet Place
John Krasinski / Foto: Paramount Pictures

Unul dintre cele mai bune filme din 2018, „A Quiet Place” înseamnă o oră și jumătate de șușoteli și mers tiptil într-o lume condamnată la tăcere. Lee (John Krasinski) și Evelyn (Emily Blunt) fac tot posibilul să-și protejeze copiii de monștri care se orientează strict după sunet.

Pământul a fost răvășit de asemenea creaturi extraterestre, iar puținii supraviețuitori nu-și permit nici măcar să sforăie în propriul dormitor. Orice zgomot, oricât de mic, îi va transforma în ținte sigure pentru invadatori.

Ad placeholder
Cum și-a atras Emi Pian, interlopul ucis azi, dușmănia clanurilor din București și care e legătura cu maneliștii Salam și Guță
Recomandări
Cum și-a atras Emi Pian, interlopul ucis azi, dușmănia clanurilor din București și care e legătura cu maneliștii Salam și Guță
 

6 Underground / 6 din umbră (13 decembrie)

Filme Netflix decembrie 2019: 6 underground
Poster oficial pentru „6 Undergroun” / Foto: Netflix

Michael Bay e renumit pentru slaba calitate a seriei „Transformers”, în care hălci de metal vorbitoare se iau la trântă cu alte hălci de metal vorbitoare, într-o orgie de explozii și răgete.

Totuși, regizorul a dovedit în repetate rânduri că e capabil să dirijeze și actori umani în filme de acțiune decente, precum „Armageddon”, „Bad Boys” sau „The Rock”.

Asta își propune să ne amintească prin „6 Underground”, cu Ryan Reynolds în rolul principal. Șase asasini extraordinari își înscenează moartea, pentru a lupta din umbră contra unor infractori de top.

Hacksaw Ridge / Fără armă în linia întâi (15 decembrie)

Filme Netflix decembrie 2019: Hacksaw Ridge
Andrew Garfield / Foto: Summit Entertainment

În regia lui Mel Gibson, „Hacksaw Ridge” spune povestea reală a tânărului Desmond Doss (Andrew Garfield), un soldat american care pleacă pe front în cel de-al doilea Război Mondial fără intenția de a apăsa pe trăgaci.

Ad placeholder

Religios și pacifist, Desmond nu concepe să ia viața cuiva, nici măcar pe câmpul de luptă. Totuși, vrea cu orice preț să-și ajute compatrioții. Prins între ciocan și nicovală, tânărul găsește o cale de mijloc ingenioasă: va pleca în Japonia ca medic militar.

Scarface (16 decembrie)

Filme Netflix decembrie 2019: Scarface
Al Pacino / Foto: Universal Pictures

Un clasic al filmelor cu gangsteri, „Scarface” al lul lui Brian De Palma ne face cunoștință cu un imigrant cubanez pus pe cucerit lumea. Pornind de jos, ca spălător de vase în bucătăria unui restaurant, Tony Montana (Al Pacino) intră treptat în lumea traficului de droguri și se întovărășește cu mafioți tot mai influenți. Într-o bună zi, Tony e convins că se va ridica deasupra tuturor.

Termenul „Scarface” a devenit sinonim cu statutul de baron al drogurilor, iar ecourile acestei capodopere răsună până-n ziua de azi. Printre altele, filmul lui De Palma a inspirat masiv „GTA: Vice City”, unul dintre cele mai populare jocuri video din toate timpurile.

Ad placeholder

The Two Popes / Cei doi papi (20 decembrie)

Filme Netflix decembrie 2019: The Two Popes
Anthony Hopkins și Jonathan Pryce / Foto: Netflix

Fernando Meirelles lansa în 2002 „City of God”, considerat astăzi unul dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei. Luna viitoare, același regizor brazilian va publica pe Netflix o dramă biografică despre lupta dintre tradiție și progres în sânul Vaticanului.

Papa Benedict (Anthony Hopkins) și viitorul papă Francisc (Jonathan Pryce) se întâlnesc pentru a da cărțile pe față. Cei doi își vor expune viziunile total opuse cu privire la direcția în care trebuie să se îndrepte Biserica Catolică, sperând să ajungă cumva la un numitor comun.

The Witcher – sezonul 1 (20 decembrie)

Filme Netflix decembrie 2019: The Witcher
Henry Cavill / Foto: Netflix

Bazat pe seria de cărți Fantasy cu același titlu a polonezului Andrzej Sapkowski, „The Witcher” e unul dintre cele mai așteptate seriale ale întregului an.

Ad placeholder

Henry „Superman” Cavill devine Geralt din Rivia, un vânător de monștri care se zbate să accepte gândul că unii oameni sunt chiar mai cruzi decât fiarele. Încercarea lui de a înțelege lumea îl va aduce față-n față cu vrăjitoare, prințese, creaturi hâde și multe alte personaje mitologice.

Citeşte şi:

Filme de Crăciun – cele mai frumoase filme de urmărit în familie în zilele geroase de iarnă

Filme de Crăciun pentru copii – cele mai frumoase filme de urmărit cu întreaga familie

Ce filme vedem pe Netflix în decembrie: conflict la Vatican, drama soldatului pacifist și sursa de inspirație a jocului „Vice City”

Momente grele pentru Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia. Calvarul a început după ce a cumpărat o casă
PARTENERI - GSP.RO
Momente grele pentru Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia. Calvarul a început după ce a cumpărat o casă
De ce a fost omorât, de fapt, Emi Pian. Motivele aiuritoare ale crimei între interlopi
PARTENERI - PLAYTECH.RO
De ce a fost omorât, de fapt, Emi Pian. Motivele aiuritoare ale crimei între interlopi
Horoscop 4 august 2020. Peștii sunt inspirați și fac schimbări în casă, ca să devină mai confortabili
HOROSCOP
Horoscop 4 august 2020. Peștii sunt inspirați și fac schimbări în casă, ca să devină mai confortabili
RECOMANDĂRI