Mergi direct la conținut »
Ce filme și seriale vedem pe Netflix în luna mai: căței filozofi, bătrâni care întineresc și prostituate îndrăgostite
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Ce filme și seriale vedem pe Netflix în luna mai: căței filozofi, bătrâni care întineresc și prostituate îndrăgostite

Ce filme și seriale vedem pe Netflix în luna mai: căței filozofi, bătrâni care întineresc și prostituate îndrăgostite

După cum v-ați dat seama din titlu, oferta de filme și seriale pe Netflix este cât se poate de variată în luna mai. Dintre toate tilurile nou apărute pe platforma de video streaming, le-am ales pe următoarele 10 astfel încât să regăsim câte ceva pentru toate gusturile: pentru iubitorii de animale, pentru ecologiști, pentru amatorii de SF ș.a.m.d.

De Sebastian Vizan,

A Dogs Purpose / Câinele, adevăratul meu prieten

Netflix luna mai - filme și seriale

Începem cu o recomandare pentru iubitorii de animale, care se vor trezi absorbiți în povestea cățelușului Toby încă din primele minute. Curios, ambițios și înzestrat cu abilitatea de a gândi în limba engleză cu vocea lui Josh Gad, pentru ca noi să-l înțelegem, patrupedul se întreabă care o fi sensul vieții. Mai precis, care o fi menirea câinilor?

Câțiva ani nu sunt de ajuns ca să dezlegi un asemena mister existențial, așa că-l urmărim pe Toby de-a lungul a mai multe vieți, sufletul lui reîncarnându-se constant în corpurile blănoase ale altor și altor căței. Oare prin câte astfel de cicluri va trebui să treacă până să-și înțeleagă destinul?

Silence / Tăcere

Netflix luna mai - filme și seriale

Liam Neeson

Martin Scorsese, unul dintre cei mai mari cineaști ai ultimelor decenii, ne propune o poveste cu uriașă încărcătură filosofică și o abordare dură a coliziunii dintre credințe.

Doi misionari portughezi călătoresc prin Japonia secolului XVII, perioadă în care creștinii erau vânați și torturați în Țara Soarelui Răsare, în căutarea mentorului lor dispărut. Hotărâți să-și propovăduiască învățăturile într-un teritoriu cât se poate de ostil, cei doi au de înfruntat multe obstacole ce le vor pune la grea încercare devoțiunea.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă

Bazat pe apreciatul roman al lui Shusaka Endo, „Silence” ne aduce pe ecran o mână de actori extraordinar de talentați: Andrew Garfield, Adam Driver și Liam Neeson.

The Curious Case of Benjamin Button / Strania poveste a lui Benjamin Button

Netflix luna mai - filme și seriale

Brad Pitt

Cum ar decurge viața unui om dacă s-ar naște bătrân și ar întineri pe măsură ce trec anii? Asta-i întrebarea pe care ne-o înaintează povestea lui Benjamin Button (Brad Pitt), un bebeluș născut cu fizicul și bolile specifice vârstei înaintate. Urmărim evoluția lui Benjamin de-a lungul întregii sale vieți bizare, începută în 1918, și cunoaștem tot felul de persoane cu care acesta intră în contact, uimindu-le de la o zi la alta.

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul
Recomandări

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul

Regizat de genialul David Fincher, „Strania poveste a lui Benjamin Button” e un Fantasy fascinant care ne amintește că fizicul nu-i nimic mai mult decât o cochilie și că deciziile pe care le luăm sunt cele care ne afectează cu adevărat.

Shéhérazade

Netflix luna mai - filme și seriale

Inspirat dintr-un articol de ziar, acest film francez explorează povestea de dragoste dintre doi puști marginalizați ce se cunosc pe străzile murdare ale Marsiliei. Protagoniștii noștri sunt Zachary, un adolescent fără locuință, proaspăt ieșit din închisoare, și Shéhérazade, o tânără prostituată. Aceștia ajung să locuiască împreună în modesta ei locuință, împărțind un pat de-o persoană, dar aspirațiile lui Zach de a deveni proxenet îl vor pune într-o dilemă cumplită.

Lucifer: Sezonul 4

Netflix luna mai - filme și seriale

Cu o premisă și o atmosferă parcă extrase direct din serialul „Supernatural”, „Lucifer” ni-l prezintă pe Diavol într-o lumină pe care nu am fi prevăzut-o vreodată. Sătul de domnia lui monotonă în Iad, Lucifer Morningstar (Tom Ellis) se mută în Los Angeles (ironic, Orașul Îngerilor), unde își deschide un club de noapte.

Elevele din Constanța, abuzate și în Italia: “A luat o rangă de metal și a început să dea cu ea.” “M-am dezbrăcat. Eram foarte rușinoasă”
Recomandări

Elevele din Constanța, abuzate și în Italia: “A luat o rangă de metal și a început să dea cu ea.” “M-am dezbrăcat. Eram foarte rușinoasă”

Necuratul ajunge implicat într-un caz de crimă, ocazie cu care o cunoaște pe detectivul Lauren German, și primește ocazia de a deveni consultant al Departamentului de Poliție din Los Angeles.

Anulat după primele trei sezoane, licența serialului a fost cumpărată până la urmă de Netflix, care a hotărât să-l reînvie pe propria platformă, spre bucuria fanilor fideli.

The Society / Societatea

Netflix luna mai - filme și seriale

Un grup de adolescenți se trezește transportat într-o replică stranie a orașului lor, una din care adulții lipsesc complet. Năuciți de călătoria supranaturală și debusolați în absența unor adulți care să-i ghideze, tinerii se văd nevoiți să-și clădească propria societate, împreună cu ceilalți vecini de-o seamă cu ei.

Dar fiecare reacționează diferit la schimbarea inexplicabilă de mediu, iar divergențele de opinie instaurează treptat haos în noua lume.

Cine îi va conduce, după ce reguli și – mai presus de toate – cum vor reuși puștii să se întoarcă acasă?

Blow / Visul Alb

Netflix luna mai - filme și seriale

Johnny Depp / Foto: New Line Cinema

Oricât de abjectă ar fi lumea traficului de droguri, nu ne putem sătura de culisele ei! „Blow” ni-l conturează pe George Jung (Johnny Depp), tânăr ambițios care devine un adevărat pionier al importului de cocaină în SUA anilor 70.

Înrolat în celebrul Cartel Medellín al lui Pablo Escobar, care era responsabil pentru 85% din cocaina adusă atunci în America de Nord, George ajunge să se îmbogățească într-un hal pe care nici nu știe cum să-l gestioneze. Dar visul devine tot mai greu de menținut, pe măsură ce afacerile necurate îi afectează pe cei dragi lui.

The Flintstones / Familia Flintstone: Aventuri în Epoca de Piatră

Netflix luna mai - filme și seriale

Această adaptare a clasicului desen animat nu a fost prea bine primită nici de critici, nici de spectatorii plătitori de bilet, dar livrează fix ce trebuie pentru copiii nostalgici din noi. Caricatural din toate aspectele și axat pe divertisment fără pretenții, „The Flintstones” ne-o prezintă pe familia eponimă trăindu-și viața de zi cu zi în colorata și inventiva Epocă de Piatră.

Cu actori precum John Goodman, Rick Moranis, Kyle MacLachlan, Halle Berry sau Elizabeth Taylor călărind dinozauri și spălând vase sub apa țâșnită din trompe de mamuți, te sfătuiesc să îmbrățișezi ridicolul, să ignori efectele speciale demodate și să redevii copil timp de 90 de minute.

An Inconvenient Sequel: Truth to Power / O continuare incomodă: putere și adevăr (22 mai)

Netflix luna mai - filme și seriale

„O continuare incomodă” – continuarea a ce?, ne întrebăm automat. Acest documentar actualizează ideile celebrului „Un adevăr incomod”, semnat de Al Gore, care a avut un rol esențial în educarea lumii cu privire la încălzirea globală.

Cu același politician american în rolul de scenarist și prezentator, „O continuare incomodă” trece în revistă progresul făcut de umanitate în ultimii ani cu privire la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Deși am avut parte de schimbări pozitive majore, iar stratul de ozon pare a fi pe drumul bun către regenerare totală, Al Gore spune că eforturile actuale sunt încă insuficiente. Ce altceva avem de făcut pentru a ne salva planeta?

What/If / Repercusiuni (24 mai)

Netflix luna mai - filme și seriale

Cu Renée Zellweger în rolul principal, acest thriller incomod ne forțează să ne punem următoarea întrebare: ce se întâmplă atunci când oameni acceptabili iau decizii inacceptabile? Pornind de la această premisă, fiecare sezon va trata o poveste diferită, fiecare cu propria ei dilemă etică majoră.

Acest prim set de 10 episoade pare să recicleze ideea filmului „Propunere Indecentă”, în care Robert Redford îi oferă lui Woody Harrelson un milion de dolari în schimbul unei nopți intime petrecute cu soția lui. Pentru că suntem în 2019, „What/If” inversează genurile, de data asta o femeie bogată (Renée Zellweger) fiind cea care înaintează cuplului o ofertă similară.

Close
Închide
  Close