Mergi direct la conținut »
Entertainment Libertatea > Entertainment > Numele ascunse ale durilor de la Hollywood. În buletinele “Eroilor de sacrificiu” scrie Walter, Alois, Gardenzio și Columcille!

Numele ascunse ale durilor de la Hollywood. În buletinele “Eroilor de sacrificiu” scrie Walter, Alois, Gardenzio și Columcille!

Mulți dintre actorii de la Hollywood își iau nume de scenă, altele decât cele cu care s-au născut sau derivate din ele. Văzând cum i-au botezat părinții, nici nu-i poți blama, pentru că n-ar fi făcut niciodată carieră cu ele ori s-ar fi râs pe seama lor ani la rând!

De Petre Dobrescu,

“Indestructibilul” și “Greu de ucis”-ul Bruce Willis și-a făcut uitat, când a intrat pe poarta Cetății Filmului, primul prenume trecut în buletin, Walter. Starul, acum în vârstă de 64 de ani, a realizat probabil că Walter Willis nu sună la fel de dur ca Bruce Willis…

Walter Bruce Willis e numele complet al actorului

Miștourile făcute pe seama accentului de care Arnold Schwarzenegger, 72 de ani, n-a reușit să scape niciodată, deși e în America de la 21 de ani, ar fi fost nimic pe lângă cele generate de cel de-al doilea prenume, dacă “Terminatorul” nu l-ar fi făcut “pierdut” pe drumul spre celebritate: Alois.

Pe Arnold Schwarzenegger îl mai cheamă și Alois

Jean-Claude Van Damme, 59 de ani, stă încă și mai prost decât Willis sau Schwarzenegger. Actorul belgian mai are trecute în buletin două prenume, din care e unul e clar feminin: Camille. Celălalt, François, e doar foarte banal…

Jean Claude Van Damme are un prenume feminin: Camille

Unul dintre cele mai bizare prenume se găsește în buletinul starului din “Armă mortală”, Mel Gibson. Numele complet al actorului, acum în vârstă de 63 de ani, este Mel Columcille Gerard Gibson!

Mel Columcille Gerard Gibson, iată numele complet al vedetei din “Armă mortală”!

Numele complet al lui Tom Cruise este Thomas Cruise Mapother IV, pe care starul din “Top Gun” și “Misiune imposibilă”, acum în vârstă de 57 de ani, l-a redus și simplificat cât să încapă în două silabe. O decizie inspirată, s-a dovedit ulterior.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 
Tom Cruise este, în buletin, Thomas Cruise Mapother IV

Sly, Rambo, Rocky, porecla derivată din nume ori cele cu care s-a ales după filmele în care a jucat, au contribuit la imaginea de dur a lui Stallone. O compensație pentru prenumele din buletin pe care actorul de 73 de ani l-ar vrea uitat pentru totdeauna: Gardenzio. Când trebuie să-și dea numele complet, preferă să-l trunchieze și se prezintă Sylvester Enzio Stallone.

Pe Sylvester Stallone îl cheamă și Gardenzio

Ving Rhames, 60 de ani, abonat la distribuția filmelor din seria “Misiune imposibilă”, se numește, de fapt, Irving Rameses Rhames. Cum ar fi fost… misiune imposibilă să rostești numele lui fără să ți se împleticească limba, a luat decizia înțeleaptă de a trunchia primul prenume și de a renunța la cel de-al doilea, “faraonicul” Rameses.

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit
Recomandări

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

 
Irving Rameses Rhames este numele complet al lui Ving Rhames

Actorul și luptătorul “The Rock”, 47 de ani, una din vedetele seriei de filme “Furios și iute”, se numește nu doar Dwayne Johnson, cum îl știe lumea, ci și Douglas. Un prenume banal și “moale”, în comparație cu Dwayne, prin urmare, a căzut “la montaj”.

“The Rock” se numește, în buletin Dwayne Douglas Johnson

Adevăratul nume al starului filmelor de arte marțiale Jackie Chan, 65 de ani, născut în Hong Kong, este Kong-sang Chan. Pseudonimul cu care a devenit celebru stee al patrulea folosit, în primele sale filme apărând ca Yuen Lau, Yuan-Lou Chen sau Yuan Lung Chen! Abia la mijlocul anilor 1970 s-a oprit din căutări și încercări…

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro
Recomandări

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro

 
Jackie Chan este, de fapt, Kong-sang Chan

Pe Heimdall din “Thor” și “Avengers”, ales cel mai sexy bărbat din lume anul trecut, când avea 46 de ani, îl cheamă, conform buletinului, nu Idris Elba, ci Idrissa Akuna Elba – nume africane, în concordanță cu originea lui: tatăl e din Sierra Leone, iar mama, din Ghana. Cum “a”-urile de la sfârșit se regăsesc mai ales în numele feminine, a transformat Idrissa în Idris când a decis să devină actor.

Idris Elba are origini africane și un nume pe măsură: Idrissa Akuna Elba

Jet Li, 56 de ani, s-a născut Li Lian Jie, în China, la Beijing. În filmpgrafia sa se regăsesc pelicule în care apare creditat cu numele Lianjie Li, Lin-kit Lee sau Jet Lee, semn că și el, ca Jackie Chan, a căutat ceva timp până și-a găsit pseudonimul perfect.

Starul de origine chineză Jet Li se numește, de fapt, Li Lian Jie

Mickey Rourke, 67 de ani, nu și-a schimbat doar înfățișarea de-a lungul timpului – operațiile estetice l-au făcut de nerecunoscut! -, ci și prenumele. În realitate, nu-l cheamă Mickey, ci Philip Andre!

Mickey Rourke nu e, de fapt, Mickey, ci… Philip Andre

Chuck Norris, 79 de ani, durul care a generat cele mai multe bancuri, își trage numele “de scenă” dintr-un prenume latin, Carlos. Numele lui complet este Carlos Ray Norris, Ray fiind și numele tatălui său, mecanic și șofer de camion în Oklahoma.

Chuck e pentru Norris numele de scenă. Prenumele real e Carlos

Fotografii: Hepta, EPA

Close
Închide
  Close