MENIU CAUTĂ
04 Ian. 2018 22:33

Nunta prințului Harry cu Meghan Markle va aduce 500 de milioane de lire la bugetul Marii Britanii

Distribuie

Nunta prințului Harry cu Meghan Markle va aduce 500 de milioane de lire la bugetul Marii Britanii. Cea mai mare parte a banilor vor veni din turism, iar restul din vânzarea de produse personalizate, scrie Reuters.

Estimările realizate de Oficiul de Statistică a Marii Britanii, în aprilie 2011, când prinţul William, s-a căsătorit cu Kate Middleton, Marea Britanie a avut cu 350.000 de turişti mai mult decât în perioada similară a altor ani. De aceea, ppecialiştii estimează un aflux de turişti asemănător în luna mai a acestui an, fapt care va aduce economiei Marii Britanii încasări de 500 de milioane de lire sterline.

„Credem că aproximativ 200 de milioane de lire sterline vor fi generate din turism, călătorii şi hoteluri”, a spus şeful companiei de consultanţă Brand Finance, David Haigh, pentru Reuters.

Aproximativ 150 de milioane de lire sterline vor fi generate de petrecerile şi celebrările de stradă, iar 50 de milioane de lire sterline vor fi obţinute din vânzările de produse dedicate, precum tricouri şi pălării.

Pe lângă aceste sume, nunta va aduce şi publicitate Marii Britanii, în valoare de aproximativ 100 de milioane de lire sterline.

Prinţul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a, al cincilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi actriţa Meghan Markle se vor căsători pe 19 mai, la castelul Windsor.


Citește și: Comitetul Executiv al PSD, convocat luni, la sediul central; Ce ministere ar putea dispărea, după restructurarea Guvernului


 

Citește mai multe despre Meghan Markle, Prințul Harry și Nuntă pe Libertatea.

Comentarii