Călugărița Catherine Rose Holzman a murit pe 9 martie, în timp ce se afla în sala de judecată, iar Rita Callanan, în vârstă de 80 de ani, a făcut un apel către Kary Perry, cerându-i să renunțe la proces, spunând că a ajuns la sapă de lemn și că nu mai are nici nu ce să mai trăiască întrucât Arhiepiscopia catolică din Los Angeles și-a redus veniturile.

Callanan, care suferă de cancer de sân și de diabet, a declarat că a fost amenințată de compania la care are asigurarea de sănătate că îi vor fi sistate fondurile după ce arhidieceza de care aparține nu a mai plătit facturile lunare. „A trebuit să împrumut bani de la un prieten, pentru că nu vreau să rămân fără asigurare și avea restanțe pe două luni”, a povestit călugărița.

Într-un interviu acordat Daily Mail, Callanan a explicat că ea și celelalte patru călugărițe rămase la Ordinul Imaculat al Inimii Fecioarei Maria din Los Angeles aveau un viitor asigurat datorită banilor obținuți din închirierea mănăstirii ca locație pentru diferite filmări și că fiecare avea în cont câte 215.000 de dolari pentru pensii. Dar în 2005, un „comisar pontifical” a început să le trimită la case de îngrijire a persoanelor vârstinice, una câte una, separat, așa că nu au putut să lupte împreună.

Problemele lor au pornit după ce Arhiepiscopia Los Angeles a vândut proprietatea cu 25 de camere către Katy Perry, în timp ce călugărițele susțin că erau în negocieri cu o persoană care dorea să transforme mănăstirea într-un restaurant.

„Tot ce cerem este să ne vindem propria proprietate, să ne păstrăm banii pentru a putea avea grijă de noi până când ultima moare, atunci banii și proprietatea pot merge la Arhiepiscopie. Nu mai sunt mulți ani până atunci”, a spus măicuța.


Citește și: FOTOREPORTAJ | #salvatipipera, între ALB și NEGRU


De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile
HOROSCOP

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile