Alge cu paste şi legume
Ingrediente:
- o mână cu alge
- 200 g paste
- 2 morcovi
- o varză de Bruxelles
- o cutie cu ciuperci
- ulei de măsline
- condimente din legume uscate
- o cutie cu smântână de soia,
- sare
- piper.
Mod de preparare: se fierb pastele, legumele curăţate se pun la fiert cu puţină sare, iar ciupercile se călesc în puţin ulei de măsline amestecat cu condimente. Algele se pun într-un vas cu apă călduţă, pe foc, şi se lasă aproximativ zece minute, până se umflă. Când sunt gata legumele şi pastele, se pun într-un vas de Jena.
Se pun pastele şi legumele fierte, tăiate rondele, ciupercile şi la final un strat de alge. Se condimentează cu sare şi piper, se toarnă smântâna de soia şi se introduce tava în cuptor timp de 20 de minute. Algele cu paste şi legume se servesc calde.
Salată cu alge și somon afumat (pentru zilele cu dezlegare la pește)
Ingrediente: 50-70 g alge marine uscate
- 1 morcov mare
- 150 g somon afumat
- 2 lg ulei de măsline
- 2 lg ulei de susan (sau tot de masline)
- 3-4 căței de usturoi
- semințe de susan, sare, piper.
Mod de preparare:
Lăsăm algele la inmuiat în apa călduță pentru cca 30 min.Scurgem apa și le clătim în câteva ape. Le punem la călit intr-o tigaie antiaderentă cu 2 lg de ulei de măsline și morcovul tăiat fâșii subțiri. Amestecăm din cand în când pentru cca 5 minute.
Punem usturoiul pisat amestecat cu 2-3 lg de apă și puțină sare, punem și piper, uleiul de susan și omogenizăm.Punem în bol și presaram semințe de susan deasupra.
Se poate servi cu sau fără orez.
Citește și: