Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Proiect unic al unei soliste din Basarabia. Cântă în zece limbi versurile lui Eminescu
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > EXCLUSIV/ Proiect unic al unei soliste din Basarabia. Cântă în zece limbi versurile lui Eminescu

EXCLUSIV/ Proiect unic al unei soliste din Basarabia. Cântă în zece limbi versurile lui Eminescu

Basarabeancă la origine, Lenuța Burghilă s-a dovedit mai româncă decât toți soliștii români. Artista a reușit o performanță muzicală aparte, ce are șanse să intre în vestitul ”Guinness Book”: a înregistrat un proiect unic, zece poezii de Mihai Eminescu transpuse pe muzică  și cântate în tot atâtea limbi străine.

De Florian Gheorghe,

De origine basarabeană, respectabila interpretă pe melodiile căreia și-au început ucenicia muzicală omul din spatele proiectului Carlas Dreams, Andrei Țăruș, ori revelația muzicală a lui 2017, Irina Rimes a muncit mai mulți ani la acest proiect unic, perioadă în care a căutat cele mai cantabile și reușite translatări ale operei eminesciene, realizate de traducători consacrați.

Proiect unic al soliste Lenuța Burghilă

”Opera lui Eminescu a fost tradusă în 150 de limbi din 250 de țări însă de prea puțini soliști a fost interpretată muzical. Este un proiect la care s-a muncit mult, probabil un viitor album de sine stătător și nu mă voi opri aici. E imposibil să realizezi o integrală muzicală dar cele mai importante 30 de poezii ale poetului nepereche reprezintă pentru mine un deziderat care se poate îndeplini”, ne-a declarat artista în vârstă de 50 de ani.

Printre melodiile menționate se numără: ”Mai am un singur dor” (în variant niponă), ”O rămâi” (limba italiană), ”Sara pe deal” (limba germană), ”Sunt ani la mijloc” (limba engleză) ori ”Și dacă..” (limba arabă).

VIDEO EXCLUSIV | Scandal în teatru. Dată afară de la Odeon, Dorina Lazăr reacționeză: „Următorul meu loc de muncă va fi la cimitir”

 

 

Close
Închide
  Close