Mergi direct la conținut »
Topul celor mai bine plătite actrițe. Jennifer Lawrence, în fruntea clasamentului
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Topul celor mai bine plătite actrițe. Jennifer Lawrence, în fruntea clasamentului

Topul celor mai bine plătite actrițe. Jennifer Lawrence, în fruntea clasamentului

Jennifer Lawrence, laureată cu premiul Oscar pentru rolul din Silver Linings Playbook, conduce clasamentul celor mai bine plătite actrițe, pentru al doile an la rând, potrivit unui top realizat de revista Forbes, transmite Reuters. Ea este urmată în clasament de actrița Melissa McCarthy. Jennifer Lawrence a avut în ultimul an câștiguri de 46 de milioane de dolari. Cele mai mari profituri le-a înregistrat din ultima parte a seriei “Hunger Games”, transmite Reuters. Câștigurile actriței au scăzut însă cu 11,5% față de 2015, când a avut venituri de 52 de milioane de dolari.

Actrița este plătită, însă, cu mult mai puțin decât actorii de la Hollywood, în ciuda faptului că aceasta a lansat o dezbatere privind aceste diferențe. Ea a afirmat, în trecut, că nu va mai fi drăguță atunci când va fi nevoie să negocieze.

Pe locul doi în clasamentul actrițelor se află Melissa McCarthy, care a avut venituri de 33 de milioane de dolari, cu zece milioane mai mult decât în 2015. Podiumul este completat de Scarlett Johansson – 25 de milioane de dolari.  În total, actriţele din top 10 au obţinut împreună venituri de 205 milioane de dolari în perioada 1 iunie 2015 – 1 iunie 2016. Sumele au fost raportate înainte de deducerea taxelor şi impozitelor.

Forbes va publica joi şi topul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood. Anul trecut, pe primul loc în acest top s-a aflat actorul Robert Downey Jr., cu venituri de 80 de milioane de dolari.

Nici actorii, nici actriţele de la Hollywood nu se apropie, însă, de veniturile uriaşe obţinute de cântăreaţa Taylor Swift, care a obţinut în ultimele 12 luni venituri de 170 de milioane de dolari.

Clasamentul celor mai bine plătite actrițe:

  1. Jennifer Lawrence – 46 milioane de dolari
  2. Melissa McCarthy – 33 milioane de dolari
  3. Scarlett Johansson – 25 milioane de dolari
  4. Jennifer Aniston – 21 milioane de dolari
  5. Fan Bingbing – 17 milioane de dolari
  6. Charlize Theron – 16,5 milioane de dolari
  7. Amy Adams – 13,5 milioane de dolari
  8. Julia Roberts – 12 milioane de dolari
  9. Mila Kunis – 11 milioane de dolari
  10. Deepika Padukone – 10 milioane de dolari
Close
Închide
  Close