MENIU CAUTĂ
19 Feb. 2018 11:53

Ultima semifinală Eurovision 2018, de la Sighișoara. The Humans, Teodora Dinu şi Dora Gaitanovici, calificați în finală

Distribuie

The HUMANS, Teodora Dinu şi Dora Gaitanovici au câștigat ultima semifinală Eurovision 2018, care a avut loc la Sighișoara. Artiștii s-au calificat, duminică seară, în finala Eurovision România, care va avea loc pe 25 februarie.

Alături de câştigătorii serii, în Marea Finală vor mai concura Feli, Alexia & Matei, Jukebox feat Bella Santiago, Echoes, Eduard Santha, MIHAI, RAFAEL & Friends, Erminio Sinni & Tiziana Camelin, Xandra, Vyros, Claudia Andas şi TIRI.

Dintre cele 12 piese, juriul a decis acordarea a 58 de puncte pentru The HUMANS cu piesa ”Goodbye”, (compozitori Alin Neagoe, Cristina Caramarcu, Matei Alexandru Mihai).

Fiecare dintre cei șase membri ai trupei The Humans rezonează în acelaşi mix de stiluri muzicale: funk-pop-rock: Adi Tetrade (tobe), Alin Neagoe (bass), Alexandru Matei (clape), Alex Cismaru (chitară), Adrian Tănase (voce), Cristina Caramarcu (voce).

”Noi credem în Umanitate” – acesta este motto-ul sub care trupa își va manifesta actul artistic, conform eurovision.tvr.ro.

Jurații au acordat 50 de puncte Teodorei Dinu, pentru piesa ”Fly”, (compozitori Thomas Reil, Jeppe Reil, Udo Mechels, Maria Broberg).

Teodora Dinu a început să cânte la vârsta de cinci ani. A participat la peste 60 de concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, unde a câştigat premii de fiecare dată. Teodora nu este la prima experienţă Eurovision România –  în 2016, a fost backing vocals pentru Ovidiu Anton, care a şi câştigat Selecţia Naţională cu „Moment of silence”.

Dora Gaitanovici a concurat cu piesa ”Fără Tine”, (muzică şi voce Dora Gaitanovici) și s-a calificat în finală, după ce a obținut 42 de puncte.

Dora Gaitanovici studiază pian, saxofon, canto şi este pasionata de jazz, blues, rock, de muzica clasica şi de cea folclorica. Elevă la Colegiul National ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău, Dora îşi propune să urmeze cursurile Universităţii de Muzică.


Semifinala Eurovision din Salina Turda, la 90 de metri sub pământ. O premieră absolută în istoria concursului


Duminică seara, la Sighişoara, în a cincea şi ultima semifinală organizată în ţară, au fost prezentate 12 compoziţii dintre cele 60 care au intrat selecţia naţională a Eurovision România.

Pe scena sălii de spectacole ”Mihai Eminescu” au concurat SAVE (”All We Need”), Tomher Cohen (”Baby Youre The Only One”), Sergiu Bolota (”Every Little Thing”), Dora Gaitanovici (”Fără Tine”), Teodora Dinu (”Fly”), The HUMANS (”Goodbye”), Iliana (”I Wont Lie”), Evermorph (”Live Your Life”), Alexandru Ungureanu (”Sail With Me”), Manuel Chivari (”Somebody To Love”), Maria Suciu (”Sweet Nothing”) şi Denisa Trofin (”Tears”).

Potrivit Agerpres.ro, ultima semifinală dintre cele cinci ale Eurovision România a avut loc pe scena unde, în urmă cu aproape 90 de ani, a concertat George Enescu. A reprezentat un adevărat record, având în vedere faptul că aceasta a fost cea mai mică sală în care s-a organizat până acum evenimentul în România.

Pentru a masca dimensiunile reduse ale sălii, organizatorii, echipa Televiziunii Române, au inundat scena de lumini şi cu grafică,. Au fost montate peste 100 de metri pătrați de ecrane LED şi 380 de metri pătrați de cortine LED, care au indus iluzia de spaţiu.

Spectacolul a fost deschis de Ordinul Paladinilor de Terra Medies, alături de toboşarul Cetăţii Medievale a Sighişoarei.

Show-ul a fost prezentat de Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu. Simona Boantă, jurnalist la TVR Târgu Mureş, a fost alături de concurenţi în Camera verde de unde a transmis reacțiile artiştilor, după coborârea acestora de pe scenă.

În momentul în care juriul s-a retras pentru a decide cine merge mai departe în concurs, trupa Direcţia 5 a susţinut un recital extraordinar, pe o scenă amplasată în Piaţa Cetăţii.

sursă foto: eurovision.tvr.ro


Citește și REPORTAJ: „Fărşangul”, „Hodaiţele” sau „Sâlitul”, obiceiuri străvechi în satele din Alba de lăsatul Postului Paştelui


 

Citește mai multe despre Dora Gaitanovici, teodora dinu, EuroVision, Sighișoara și The HUMANS pe Libertatea.

Comentarii