MENIU CAUTĂ
28 Aug. 2018 12:00 , de Denisa Macovei

VIDEO / Andrei Aradits s-a reîntors la actorie. „Aveam sentimentul că ruginesc”

Distribuie

După 12 sezoane la show-ul "Te cunosc de undeva", Andrei Aradits s-a reîntors la actorie.

Actorul are un rol în drama „Vlad”, o interpretare modernă a poveștii contelui de Monte Cristo, unde va juca un personaj negativ. Aradits este mai mult decât încântat de proiect.

Andrei Aradits s-a reîntors la actorie

În ultima perioadă Andrei Aradits a luat în serios rolul de profesor și a încercat să-i învețe pe diverși cântăreți cum să se prezinte pe scenă și cum să intre în pielea personajului pe care îl interpretau în emisiunea concurs „Te cunosc de undeva”. Aproape că uitase, spune el, care este sentimentul pe care-l stârnește filmarea unui serial sau a unei piese de teatru.

Dar din această toamnă, admiratorii lui Aradits au șansa să îl revadă din nou în postura de actor. „Eu mi-aș dori să fiu mai amuzant. Nu știu dacă o să-mi dea voie regizorul. Sunt foarte bucuros din mai multe motive. În primul rând, scenariul. Mi se pare un scenariu interesant și e printre puținele dăți când citesc și mă întreb ce se întâmplă mai departe, mă îngrijorează, sunt surprins.

Apoi, doi, mă bucură enorm relația cu Jesus, regizorul, pentru că e un regizor care nu te lasă să rămâi acolo unde ești, pe calea în care tu crezi că ai succes. El mi-a zis că sunt un actor bun, de un anumit nivel, însă dacă mă mai gândesc puțin pot să ajung mai sus, iar el vrea ca eu să ajung și mai sus și m-a pus pe gânduri. Unul dintre motivele pentru care am venit aici este că aveam sentimentul că ruginesc. Că ruginesc, ăsta e cuvântul. Îmi doresc să fac ceva interesant pentru mine mai ales. E o profesie care-mi place. Da. Mi-a fost dor de a descoperi permanent alte perspective”, ne-a povestit Andrei, despre rolul pe care îl are în drama „Vlad”.

Andrei Aradits s-a reîntors la actorie

Andrei Aradits s-a reîntors la actorie, într-un rol negativ

Face ce face Aradits, și primește doar roluri negative care par că-i vin perfect, deși, la prima vedere, alura și vocea calmă nu-l recomandă absolut deloc.

Admir oamenii care au capacitatea de a lua scenariu așa cum este , pentru că și scenariul ăla este făcut de oameni care au muncit o grămadă și se chinuie să pună niște vorbe acolo în gura personajului, dar pe de altă parte, din punctul meu de vedere sunt momente în care mai zic că pe undeva mai lipsește ceva sau că un cuvânt e prea învechit sau poate că e prea lungă povestea și drumul pe care trebuie să-l parcurg la locație nu acoperă toată acțiunea și spun să păstrăm ideea principală.

Cred că în tipul ăsta de proiect scenariul nu trebuie să fie ceva fix. La teatru e altceva. Ai Shakespear și trebuie făcut ca atare. Aici, în film, e transmiterea poveștii, scopul e naturalețea individului. Drama ține de tonul violoncelului, comedia ține de tobă, comedia e ritm, e matematică, ține de secțiunea ritmică a unei orchestre, ne-a mai povestit actorul, îndemnând pe toată lumea să-i urmărească prestația, mărturisindu-ne că, deși are un rol negativ, lumea va descoperi că răutatea lui nu este una gratuită.

Andrei Aradits s-a reîntors la actorie

Nu știu de ce lumea mă tot distribuie în tot soiul de scelerați și răi pentru că sunt un om destul de blând. Poate că în adâncul sufletului aș fi capabil să crăp capul cuiva, habar nu am. Deci în film sunt rău, dar nu sunt un rău în sine. Fiecare personaj are motivație și răutățile pe care le face, motivat de o treabă foarte bine acoperită. Personal, îmi plac mult mai mult personajele negative pentru că în proiectele de tip serial au o mare contribuție. Sunt foarte puțini actori care au putut să facă personaje pozitive credibile de la un cap la altul„.

VIDEO: Cosmin Nistor / FOTO: Dumitru Angelescu


CITEȘTE ȘI:

VIDEO/ Anamaria Prodan intră la dietă după fiecare sezon „Gospodar fără pereche”. „În timpul filmărilor mă îngraș”

Citește mai multe despre pro tv pe Libertatea.

Comentarii