Mergi direct la conținut »
10 informații inedite despre...piele

 

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu sephora.ro

Pielea este cel mai mare organ, ne protejează celelalte organe, ajută la menținerea unei temperaturi constante a corpului și ne reflectă starea de sănătate.

Dacă toate aceste lucruri sunt binecunoscute, iată și câteva informații cu care nu ne întâlnim prea des.

  1. Știm că pielea este cel mai mare organ și că acoperă aproximativ 1,8 metri pătrați din suprafața corpului unui adult, dar știai și că pielea reprezintă aproximativ 16% din greutatea corpului?
  2. Pielea se regenerează rapid pentru că în fiecare minut pierde până la 40.000 de celule moarte, iar alte celule se nasc.
  3. Cel mai subțire strat de piele este cel de pe pleoape, iar cea mai groasă este pielea din palmă și de pe suprafața călcâielor.
  4. Masajul facial chiar are efect – stimulează fibroblastul (celulă a țesutului conjunctiv) și producția de colagen.
  5. Nu trebuie să aplici niciodată produse pentru ten, fie că este vorba despre o cremă sau despre fondul de ten, înainte să te speli pe mâini – multe dintre bacteriile care ajung pe față au fost mai întâi în palmă.
  6. Tenul are nevoie de trei lucruri: vitamine, o cremă cu factor de protecție solară (cel mai bun produs anti-aging) sau un astfel de autobronzant și un fond de ten bun, care să protejeze de toate impuritățile.
  7. Pentru un aspect tânăr, ai grijă nu doar de piele, ci și de oase. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pierdem din masa osoasă, inclusiv la nivelul feței, de aceea nu doar cremele, ci și suplimentele de calciu sunt importante.
  8. Cea mai întâlnită problemă a pielii este acneea. Potrivit studiilor, aproape 85% din populație se confruntă cu această problemă cel puțin o dată în decursul vieții.
  9. Modul în care dormim influențează aspectul pielii. Cine se trezește cu fața la pernă se trezește și cu câteva linii care în timp se pot accentua.
  10. Amprentele nu sunt neapărat pentru identificare, ci ca să ne ajute să avem un simț tactil mai bun.  

Sursa foto: Shutterstock.com

Close
Închide
  Close