Mergi direct la conținut »
Unde fugim de frig si zăpadă: 10 insule exotice pentru o iarnă fierbinte

Din decembrie până în martie, când Europa tremură de frig, puteți evada la plajă în Asia, Caraibe sau în Africa.

De Ramona Mânzat,

Iarna, la un zbor de minimum 9 ore de România, poți trece de la 0 la 30 de grade. Dacă vă gândiți să înlocuiți vacanța la schi cu o vacanță la plajă, poate vă ajută un top al unor insule perfecte pentru o astfel de evadare. Ianuarie și februarie sunt luni în care costul unei astfel de vacanțe poate fi la jumătate din cât ați plăti în decembrie, de Revelion.

10. Insula Hon Tam, Vietnam

Insula din golful Nha Trang are o plajă cu nisip auriu și multă vegetație. Pe insulă e un singur resort MerPerle (https://www.hontamresort.vn/ ), cu doar câteva bungalouri și plaja nu e niciodată aglomerată.

În ianuarie și februarie, temperatura nu depășește 27 de grade, dar sunt șanse să prindeți zile înnorate și chiar ceva ploi slabe.

9. Insula Rebak, Langkawi, Malaysia

Langkawi e un arhipelag cu peste 99 de insule și insulițe tropicale. Sunt multe plaje sălbatice pe care vă puteți aventura, iar zona face parte dintr-un parc natural, fiind foarte bună pentru snorkeling.

Insula Rebak e proprietate privată, are un port propriu plin de iahturi și un singur resort cu plaja aurie. La reflux, apa se retrage vizibil și pot fi observați coralii.

8. Cayo Levantado, Republica Dominicană

Această insulă din Golful Samana, cu nisip alb și plină de palmieri, e destul de aglomerată, deși are un singur hotel – Luxury Bahia Principe, exclusiv pentru adulți. Puteți vizita insula și dacă nu stați la acest hotel.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

Un cocktail Coco Loco, preparat într-o nucă de cocos proaspăt crestată cu maceta, din cel mai bun rom dominican se potrivește perfect cu Cayo Levantado.

7. Zanzibar

Insula africană e mărginită de plaje spectaculoase, Paje fiind una dintre cele mai apreciate. E o plajă de câțiva kilometri, cu nisip alb, unde nu aveți cum să nu găsiți zone în care să nu vă deranjeze nimeni.

La reflux, marea dispare cât vezi cu ochii, înotul fiind posibil doar în timpul fluxului. E o zonă bună pentru kitesurfing și găsiți aici tot felul de cazări, de la lux la foarte modeste. E prima “nominalizare” de la incredibilul Ocean Indian.

6. Sri Lanka

Insula de la sud de India are peste 1.000 de km de coastă tropicală. În lunile de iarnă europeană, vremea bună este în partea de sud-vest a insulei.

Plajele srilankeze au nisip auriu și sunt mărginite de păduri de cocotieri. Oceanul Indian are aici curenți puternici, iar de înotat se înoată în piscine naturale, formate de stânci.

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!
Recomandări

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!

Una dintre cele mai spectaculoase plaje e Marakolliya, unde puteți sta în niște bungalouri (https://www.beachcabana.lk/) direct pe nisip.

5. Maldive

Insulele Maldive, cu plajele lor albe și bungalourile suspendate deasupra lagunelor turcoaz, sunt pentru mulți turiști definiția vacanței exotice.

În funcție de buget, puteți alege o insulă pe care se află un resort exclusiv pentru turiști, sau o experiență mai autentică și mai ieftină pe o insulă a localnicilor.

4. Koh Lipe, Thailanda

Plaja cu nisip alb ce se întinde în estul insulei thailandeze Koh Lipe este perfectă pentru snorkeling. De-a lungul ei se găsesc locuri de cazare de toate categoriile, câteva restaurante și baruri.

Insula Koh Lipe este foarte aproape de granița cu Malaysia, făcând parte din minunile Mării Andaman.

Cum va arăta bugetul pe 2020: deficit de 3,6%, este interzisă cumularea pensiei cu salariul la stat, iar accizele la țigări vor crește
Recomandări

Cum va arăta bugetul pe 2020: deficit de 3,6%, este interzisă cumularea pensiei cu salariul la stat, iar accizele la țigări vor crește

3. Malapascua, Cebu, Filipine

Filipine are peste 7.000 de insule pline de vegetație tropicală. Insula Cebu, alături de Palawan și Boracay, sunt prezențe constante în toate topurile care clasifică insulele cele mai frumoase din lume.

Parte a zonei Cebu e micuța insulă Malapascua, pe ale cărei plaje cu nisip alb niște italieni au construit cazări spectaculoase și restaurante. Blanco Resort (https://blancobeachresort.com/) se încadrează perfect în peisaj. Alături, la Tepanee Beach Resort (https://www.tepanee.com/) veți avea surpriza să vi se vorbească în română cu accent oltenesc, pentru că patronul italian a locuit în anii 90 în Craiova.

2. Ko Kut, Thailanda

Thailanda, care a devenit extrem de aglomerată în zonele Phuket și Krabi, are încă locuri unde frumusețea nu e copleșită de turismul de masă. Așa sunt incredibilele plaje ale insulei Ko Kut, de la granița cu Cambodgia. E o insulă invadată de vegetație, situată în Golful Thailandei.

1. Palawan, Fillipine

Cu pădurile de palmieri care mărginesc plajele albe, cu insulițele pustii din apropierea insulei principale, cu lagunele și peșterile ce se ascund după stânci pline de vegetație, zona El Nido din Palawan e mai mult decât îți poți imagina când te gândești la un paradis exotic.

Zilnic, de aici poți pleca în bărcile tradiționale pentru a descoperi altă minune a naturii. Există toate categoriile de cazări, de la resorturi de sute de euro camera pe noapte la camere în casele localnicilor ce pot costa 10 euro pe noapte. Vilele resortului Overlooking El Nido (https://www.el-nido-overlooking.com) pot contribui la perfecțiunea vacanței în Palawan.

Cum ajungeți

Close
Închide
  Close