De Alina Dan,

Antibioticele nu tratează orice răceală

“În cazul în care aveţi o infecţie bacteriană, această se va trata în majoritatea cazurilor cu ajutorul antibioticelor. Totuşi, infecţiile pot fi provocate şi de fungi sau virusuri, care nu răspund la acest tip de tratament. Astfel, administrarea acestora atunci când nu e cazul, duce la dezvoltarea unei rezistente la viitoarele infecţii. Mai mult decât atât, pentru că antibioticele nu fac diferenţa între bacteriile care au produs infecţia şi cele benefice organismului, orice astfel de tratament va produce un dezechilibru al florei intestinale, bucale şi vaginale şi scăderea rezistenţei organismului“, explică medicul imunolog Tania Bejan, specialist Ropharma.

Hidratarea insuficientă prelungeşte răceală

Atunci când suntem răciţi ne putem confruntă cu un apetit mai scăzut şi chiar refuzul de a consumă lichide, însă acestea pot determina lipsuri în organism şi chiar prelungi răceală. Leacul tradiţional al supei de pui nu este doar o învăţătură a bunicilor, ci chiar ajută la ameliorarea simptomelor şi îmbunătăţirea rezistenţei organismului. Menţinerea unui nivel optim de hidratare grăbeşte eliminarea toxinelor din organism şi totodată fluidizează eliminarea infecţiei de la nivelul sinusurilor şi sistemului respirator.

Spray-urile nazale trebuie utilizate cu precauţie

“Deşi iniţial îşi fac efectul cu rapiditate, utilizarea excesivă a spray-urilor nazale va avea o acţiune opusă asupra sinusurilor. Administrarea acestora pe o perioada mai lungă de 3-4 zile va cauza inflamarea şi iritarea membranelor nazale, înrăutăţind astfel respiraţia. În cazul în care infecţiile la nivelul sinusurilor va împiedică să respiraţi, puteţi încerca spălăturile nazale cu un amestec natural de apă şi sare de mare “, recomandă dr.Tania Bejan.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Odihna suficientă este cheia în tratamenul răcelii

Deoarece în timp ce suntem răciţi organismul este suprasolicitat din cauza infecţiei şi combaterea simptomelor acesteia, starea de oboseală şi somnolenţă va creşte. Este important să nu ignorăm acest semnal al corpului, în special în condiţiile în care sistemul imunitar este profund afectat de lipsa somnului. Astfel lipsa acestuia nu doar că ne sensibilizează în faţă răcelilor şi gripelor ci periclitează capacitatea de a lupta ulterior cu ele pentru că somnul insuficient, că şi stresul, determina scăderea numărului de celule imunitare din corp.

Fumatul afectează tusea

“În afară consecinţelor negative asupra sănătăţii, fumatul afectează întreg sistemul respirator şi tusea. Atunci când fumaţi, plămânii deja iritaţi din cauza răcelii vor deveni mult mai sensibili şi mai inflamaţi, acelaşi fiind cazul şi tractului respirator. În plus, şi fumatul pasiv dăunează, pentru că fumul de ţigară paralizează cilii din fosele nazale, responsabili pentru protejarea şi eliminarea germenilor şi virusurilor din nas. Efectul nociv al unei singure ţigări durează aproximativ 30-40 de minute“, explică medicul imunolog.
CITIŢI ŞI:
Virozele la copii, EXPLICATE DE SPECIALIȘTI! UNDE GREȘESC PĂRINȚII când RĂCESC cei mici?

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie