Mii de turiști europeni aleg în fiecare an să-și petreacă vacanța de vară aici, atrași de atmosfera romantică a peninsulei, de plajele sale diverse și de numeroasele obiective istorice. 2020 este anul Turciei, iar Bodrum este, fără îndoială, perla coroanei, stațiune ce poate fi descoperită foarte ușor grație ofertelor Early Booking 2020 proaspăt lansate de Europa Travel. Rezervă acum un sejur de 6 nopți cu autocarul în Bodrum, ce beneficiază de o reducere de 20%, la tarife de la 251 euro/persoană!

1. Orașul Bodrum

Importantă stațiune turistică pentru artiști, boemi sau celebritățile din toată lumea încă din anul 1980, Bodrum este vestit pentru arhitectura caselor tipic mediteraneene, viluțele albe cu ferestre albastre și balcoane decorate cu mușcate fiind asemănătoare celor din Grecia. Străzile în pantă, labirintice, sunt înțesate de localuri de noapte, magazine de suveniruri și ateliere de artă, unde să te oprești în zilele calde de vară. Într-o vacanță în Bodrum este obligatoriu să descoperi la pas orașul alb al peninsulei, mai ales dacă vrei să-i surprinzi cu adevărat farmecul elitar și romantic.

2. Castelul Sfântul Petru

Dacă ești interesat de istorie sau de arhitectură nu poți rata vizita la Castelul Sfântul Petru, ce purta cândva denumirea de Petronium. A fost construit de către Cavalerii Ordinului Sfântul Ioan între anii 1402-1437 între cele două porturi ale orașului și este astăzi, unul dintre cele mai conservate monumente ale Evului Mediu. În cadrul cetății funcționează Muzeul de Arheologie Subacvatică, având o remarcabilă colecție de artefacte începând cu epoca bronzului, perioada elenistică și cea otomană.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

3. Amfiteatrul Antic

Ridicat în timpul domniei Regelui Mausolos, Amfiteatrul Antic este a doua cea mai vizitată atracție a Bodrumului, după ruinele Mausoleului Halikarnass. Teatrul datează din secolul al V lea și este foarte bine conservat întreținând în serile de vară numeroase concerte sau piese de teatru.

4. Eleganta stațiune Gumbet

Pentru că se află la numai 3 km distanță de oraș, stațiunea Gumbet este, probabil, cea mai populară din peninsulă, fiind un adevărat paradis pentru turiștii care caută luxul, viața de noapte agitată sau sunt pasionați de sporturile nautice. Plaja sa lungă și nisipoasă este perfect încadrată de apele turcoaz ale mării și de numeroase hoteluri moderne, restaurante de lux și magazine de suveniruri. Aici te poți plimba cu cămila pe plajă, să practici windsurfing și să pornești în croaziere spre insula grecească Kos.

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal
Recomandări

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal

5. Plaja Yalikavak

Considerată a fi „Saint Tropez-ul Bodrumului”, celebra plajă Yalikavak aflată în partea de nord-vest a peninsulei este locul perfect unde să evadezi în plină vară. Fâșia lungă de nisip alb, împodobită cu palmieri și flori de hârtie, are ape cristaline, de mici adâncimi ceea ce o transformă într-un adevărat paradis pentru romantici sau familiile cu copii. În plus, mica stațiune cu străduțe înguste și căsuțe pescărești încântătoare se laudă cu numeroase localuri moderne, unde au loc petreceri turcești cu dansatoare din buric și derviși rotitori.

6. Orașul antic Efes

Din Bodrum ajungi destul de repede, într-o excursie opțională, la Efes – unul dintre cele mai importante orașe antice din Turcia, unde vei putea admira cea mai mare colecție de rămășițe romane din estul Mediteranei. Aici s-a aflat cândva Templul Artemis, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, din care s-au mai păstrat astăzi doar câteva coloane din piatră. În cadrul muzeului în aer liber mai poți vedea ruinele Biliotecii lui Celsus, Odeonul clădit de Antonius și Vedius sau Templul lui Hadrian.

de Mădălina Isar

Early Booking 2020 Sejur Bodrum

Hotel Sami Beach 3* – tarife de la 251 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu