MENIU CAUTĂ

7 remedii naturale antitranspiraţie

Distribuie

1. Bicarbonatul de sodiu. Acesta este extrem de eficient împotriva mirosurilor neplăcute. După fiecare baie, dă-ţi la axile cu puţin praf de bicarbonat. Vei observa că este mai util decât clasicul deodorant.
2. Vitamina B. Reduce transpiraţia abundentă şi, în plus, mirosul va dispărea. Se recomandă în jur de 100 mg de vitamina B pe zi.
3. Pătrunjelul. Ajută la eliminarea toxinelor din organism, fără a transpira însă abundent. Mestecă zilnic câteva frunze de pătrunjel şi vei neutraliza şi mirosurile neplăcute ale organismului.
4. Oţetul. Toarnă puţin oţet pe o dischetă demachiantă şi dă-te pe la subsuori. Nu-ţi face probleme că vei mirosi ca o salată, pentru că în scurt timp ”parfumul” înţepător va dispărea şi, odată cu el, şi cel de transpiraţie.
5. Soia. Acest aliment poate diminua considerabil năduşeala. Adaugă-l în alimentaţia ta, cel puţin o dată pe săptămână.
6. Ceaiul de mentă. Are un efect extrem de răcoritor asupra corpului, iar transpiraţia şi mirosurile neplăcute eliminate de aceasta vor fi date uitării.
7. Ceaiul de salvie. O cană cu ceai de salvie în fiecare zi reduce activitatea glandelor sudoripare şi înlătură mirosurile grele de transpiraţie.
Nu consuma ceapă şi usturoi!
Dacă nu vrei ca mirosul transpiraţiei tale să fie insuportabil pentru cei din jurul tău, atunci trebuie să ai o alimentaţie corespunzătoare. Elimină, pe cât posibil, din dietă alimentele picante, cum ar fi ceapa, usturoiul, muştarul şi ardeiul iute. Ar fi bine să renunţi la consumul de alcool şi cafea în cantităţi mari sau la băuturile carbogazoase.

Comentarii