MENIU CAUTĂ
23 Mai. 2013 15:18

8 trucuri pentru un păr de nota 10

Distribuie

Au apărut, ici-colo, primele pălăriuţe de soare. Dar părul mai are nevoie şi de îngrijiri speciale, ca să rămână ferm, bogat şi strălucitor sub atacul soarelui, al prafului şi vântului fierbinte, al clorului din apa piscinei şi al sării concentrate din apa mării. Iată cum trebuie să îi porţi de grijă acum, mai mult ca oricând.

1. Apără-l de soare

Soarele arde, uscă şi decolorează firul de păr. Apără-l de această agresiune purtând o şapcă sau o pălărie cu boruri suficient de largi, pentru a acoperi toată podoaba capilară.

2. Foloseşte produse cu factor de protecţie solară

Nu numai pielea are nevoie de scutul protector FPS (factor de protecţie solară). Şi părul are aceleaşi drepturi. Cele mai mari firme se iau la întrecere oferind game ultramoderne, ultrarafinate, ultraeficiente de şampoane, balsamuri, măşti pentru păr cu FPS. Aşa că ai de unde alege, în funcţie de specificul podoabei tale capilare (păr fin, sau gras, sau uscat etc., etc.).

3. Hidratează-l cât mai bine

Motivul este cel invocat şi la punctul 1: soarele usucă foarte tare firul de păr. De aceea este obligatoriu să foloseşti, toată vara, pe lângă şampon, şi un balsam hidratant, cu o formulă ce conţine vitamine specifice.

4. Lasă-l să se usuce în mod natural

L-ai chinuit destul în sezonul rece uscându-l cu foeunul! Acum îl poţi lăsa să se zvânte în timp ce îţi faci diverse treburi prin casă.

5. Piaptănă-l cu milă

Părul este foarte sensibil când este ud, ai observat, probabil, că într-o astfel de situaţie firele se rup mai uşor. Şi atunci ce-i de făcut? Nu-l mai descurca folosind pieptenul, nici măcar partea lui cu dinţi rari! Foloseşte o perie cu dinţi rari şi tratează-l cu blândeţe: nu trage cu furie de firele înnodate, desfă-le cu răbdare şi netezeşte-le cu mişcări line.

6. Nu-l încărca cu fixativ

Produsele de styling sunt foarte tentante, pentru că fac treabă bună. Dar, tocmai pentru că are de suportat atâtea agresiuni, vara, încearcă să nu mai supraîncarci părul cu spumă, fixativ… Foloseşte-le cât mai rar şi spală-te pe cap imediat după ce s-a consumat evenimentul pentru care te-ai aranjat în mod special.

7. Mănâncă… ce-i place părului tău

Peştele gras conţine o mare cantitate de acizi omega, cei care îi conferă părului o strălucire aparte. Podoaba ta capilară va fi foarte mulţumită dacă îi vei oferi zilnic doza de omega, mâncând (după gust şi după buget) sardine, hering, scrumbie, somn, macrou sau somon.

8. Bea 2 litri de pă pe zi

Hidratarea este unul dintre „secretele” stării generale de sănătate şi, implicit, ale vitalităţii şi strălucirii tenului, pielii corpului şi firului de păr. 2 litri de apă pe zi reprezintă media care îţi garantează un look strălucitor.
Foloseşte produse de calitate!
Este preferabil să îţi cumperi game complete de produse pentru îngrijirea părului, fiindcă sunt concepute asfel încât să „lucreze în echipă” până în cele mai mici detalii. Sigur, ideal ar fi să foloseşti produse de cea mai bună calitate, de la firme de renume. Dar tu singură ştii cât te ţine portofelul. Iar dacă ai descoperit un produs mai ieftin, dar cu ingrediente cât mai naturale, şi părul este, în mod vizibil, fericit, ascultă ce-ţi spune el.
 

Noutăţi în magazinele de profil

Gama SP Sun product, Wella Professional
Conditioner- 92 de lei
Fluid – 69 de lei
Şampon – 66 de lei
Concentrate – 100 de lei
Uv spray – 69 de lei.
Gama Sebastian Trilliance
Şampon şi conditioner – 74 de lei.
Gama Care Age Restore Line, Wella Professional
Conditioning Spray – 57 de lei
Mask – 57 de lei
Şampon – 44 de lei.
Kit Nioxin (pentru păr fin), Gama System – 4.121 de lei.
Şampon Gerocossen Activa Plant regenerant, www.daciccool.ro, 15,69 lei.

 

Comentarii