Mergi direct la conținut »
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe > Băiatul teribil al teatrului românesc și-a serbat ziua pe scenă! Actorul Lari Giorgescu a avut parte de o aniversare-surpriză în turneu la Cluj

Băiatul teribil al teatrului românesc și-a serbat ziua pe scenă! Actorul Lari Giorgescu a avut parte de o aniversare-surpriză în turneu la Cluj

Lari Giorgescu, charismaticul actor al Teatrului Național București, a avut parte de o surpriză neașteptată din partea colegilor săi. Aflat la Cluj, cu spectacolul "Dumnezeu se îmbracă de la second hand", în cadrul Festivalului Teatrelor Naționale, Lari a jucat chiar în ziua în care a împlinit 32 de ani, fiind aplaudat la scenă deschisă de publicul clujean.

De Florin Ghioca,

Imediat după spectacol însă, actorul care a jucat unul dintre rolurile titulare a fost vizitat la cabină de toată distribuția, colegii aducându-i un tort și o sticlă uriașă de șampanie.

Ion Caramitru, regizorul spectacolului, prezent alături de actori, i-a urat să-i meargă bine și să aibă multe succese, în timp ce Carmen Ungureanu i-a dăruit o inimă de ciocolată. Ulterior, alături de colegi și de soția sa, Corina, Lari a sărbătorit la un restaurant din centrul Clujului.

E cel mai tare lucru care poate să ți se întâmple, să îți serbezi ziua pe scenă, chiar și departe de casă! Nu se poate să fie ceva mai frumos și să îți dorești mai mult. Eu sunt genul ăsta de om, care își dorește foarte mult să joace de ziua lui și să se comporte cumva ca și când ziua lui ar fi încă o zi obișnuită”, a declarat actorul imediat după spectacol, mărturisind că gestul colegilor săi l-a emoționat foarte mult.

În spectacolul „Dumnezeu se îmbracă de la second hand”, Lari joacă rolul unui hoț care pătrunde în casa unei bogate femei de afaceri, descoperind în saloanele acesteia pianul pe care a cântat în copilărie și care fusese moștenit de la mama sa. Alături de colegul său (interpretat de actorul clujean Dorin Andone), are de ales dacă își recuperează pianul, dar merge la pușcărie sau îl lasă acolo și o șterge cu prada mai ușor de cărat.

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!
Recomandări

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!

Absolvent al UNATC, secţia actorie, prof.coord. Adriana Popovici, clasa prof. Marius Gâlea şi Liviu Lucaci, Lari Giorgescu a primit Premiul Maria Filotti la Gala Tânărului Actor (2008), Premiul publicului „Pledez Pentru Tineri”, Piatra Neamţ (2009), Premiul cel Mare, Gala Star, Bacău (2011) și Premiul Ştefan Iordache, Gala Star Bacău (2011).

A colaborat cu mai multe teatre, printre care: Teatrul Excelsior, Teatrul de Comedie, Green Hours, Teatrul Arca. Din 2012 este actor angajat al Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, fiind distribuit în mai multe spectacole de regizori și coregrafi, printre aceștia numărându-se Yuri Kordonsky, David Doiashvili, Gigi Căciuleanu, Petrică Ionescu, Erwin Şimşensohn sau Ion Caramitru. În prezent, poate fi văzut în spectacole precum „Cursa de șoareci”, „Regele Lear”, „Romeo și Julieta”, „Omul care a văzut moartea” sau „Magic Național”.

Fotografii: Florin Ghioca / TNB

Close
Închide
  Close