Trebuie să consumăm o cantitate mare de Omega 3
ADEVĂRAT!
Specialiştii consideră că produsele cu Omega 3 sunt indispensabile împotriva maladiilor cardiovasculare, deoarece scad tensiunea arterială a hipertensivilor şi trigliceridele în exces. Dar nu au un efect direct asupra colesterolului rău. Pentru necesarul zilnic de Omega 3 se recomandă consumul de peşte gras, ulei de colza sau alimente îmbogăţite cu aceşti acizi graşi benefici.
Nu avem suficient iod în organism
ADEVĂRAT!
Iodul este un mineral necesar fabricării hormonilor tiroidieni. Aceştia sunt indispensabili femeii însărcinate (pentru dezvoltarea cerebrală a fetusului), dar sunt importanţi în orice etapă a vieţii. Pentru evitarea carenţelor de iod ar trebui consumate alimente de origine oceanică: peşte, fructe de mare, ouă, lactate. Şi sarea cu iod este bună, dar nu în exces.
Zaharurile sunt de evitat
FALS!
Pentru a lupta împotriva obezităţii nu trebuie să consumi mai puţine glucide (zaharuri). Dar trebuie să ne echilibrăm aporturile energetice, înlocuind grăsimile din alimentaţie cu glucide complexe (orez, cartofi, paste). Şi să reducem consumul de glucide simple (zahăr, băuturi îndulcite etc.).
Soia este bună pentru femeile aflate la menopauză
FALS!
Soia conţine substanţe asemănătoare hormonilor feminini: fitoestrogeni. Dar efectele lor benefice asupra bufeurilor sau în prevenirea osteoporozei nu au fost dovedite.