Incidenţa bolilor alergice

Bolile alergice devin de la an la an mai frecvente, în prezent estimându-se că aproximativ  20% din populaţia mondială şi 25% din populaţia europeană suferă de alergii, persoanele  afectate fiind de orice vârstă dar cu precădere copii, adolescenţi şi adulţi tineri. Este o  boală „modernă”, considerată boala secolului 21. Se estimează că în acest ritm, în viitor, unul  din doi oameni vor avea o afecţiune alergică.
 

Tratamentul alergiilor respiratorii

Prima măsură de tratament, evitarea alergenelor, reprezintă o etapă esenţială în tratamentul bolilor alergice. Tratamentul medicamentos al rinitei alergice se adresează controlului  simptomelor: strănut, mâncărime nazală (prurit), rinoree apoasă şi nas înfundat (obstrucţie  nazală). Corticosteroizii aplicaţi intră nazal (topic) sunt cea mai eficientă medicaţie deoarece  ameliorează simptomele şi reduc inflamaţia.
Terapia astmului bronşic cuprinde două braţe terapeutice: medicaţia de control (controller) care se administrează zilnic, pe termen lung şi urmăreşte controlul simptomelor şi medicaţia  de criză (reliever) reprezentată de bronhodilatatoare cu durată scurtă de acţiune  (Salbutamol,etc.) care acţionează rapid şi care se folosesc când apar simptome de astm.
În cazul rinitei alergice sau al astmului ce prezintă şi sensibilizare la un alergen, imunoterapia specifică (ITS) cu vaccinuri alergenice este singura metodă terapeutică care reuşeşte să inducă desensibilizarea faţă de alergenul sensibilizant. Administrarea ITS se poate face sub piele a€“  asemănător vaccinurilor (subcutanat) sau sublingual (ŞLIŢ). Durata medie a acestui tratament  este între 3-5 ani.
În România un consult gratuit puteţi primi, până pe 30 iunie, la clinicile Gral Medical din Bucureşti, Ploieşti şi Craiova în cadrul campaniei susţinute de acestea.
 

Mai multe detalii:

www.gralmedical.ro sau call center: 021-323.00.00(02)
 

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează