MENIU CAUTĂ

Anticoncepţionalele previn cancerul!

Distribuie

3762-92508-pilula.jpgLibertatea vă spune azi cât de eficiente sunt pilulele contraceptive

La noi anticoncepţionalele sunt prescrise de cele mai multe ori fără analize amănunţite şi nu puţine au fost ca­zu­rile în care au avut numeroase efecte secundare. De ­aceea, foarte multe femei cred că se vor îngrăşa sau că le va creşte păr pe corp, atunci când se gândesc să ia pilule, renunţând la metoda calendarului sau la prezervativ.

Care sunt însă părţile bune şi dezavantajele utilizării contraceptivelor?

Doctorul Er­­ghin H­a­gi Chalil, spe­­cia­lis­tul în obs­te­trică gi­­n­e­­­cologie al Cen­tru­lui Me­di­cal Ro­mar (www.romar.ro), sus­ţine că pi­lu­le­le s­unt be­­ne­fice, în­tru­cât, ad­ministrate „ca la car­te”, vă feresc de o sar­ci­nă ne­dorită. În plus, a­cestea pot preveni a­pa­riţia can­ce­rului o­va­rian şi pot reg­l­a eventua­lele tulbu­rări care apar în pe­ri­oada ciclului. Sem­ni­ficativ este şi faptul că aceste pastiluţe pot avea rezultate şi în tratarea inflamaţiilor genitale. Cât des­pre îngrăşare sau pi­lo­zitate exagerată, nici vor­bă!

Vă protejează de sarcină, dar nu vă feresc de boli transmisibile

Ad­mi­nis­tra­rea an­ti­con­­cep­ţio­na­lelor orale trebuie făcută după un orar strict, pentru că nerespectarea acestuia duce la dispariţia protecţiei. Ca atare, dacă vă ho­tărâţi să folosiţi o astfel de metodă, dr. Erghin Hagi Chalil vă sfătuieşte să nu „săriţi” peste nici o zi de administrare sau să nu uitaţi ora la care trebuie să luaţi pastilele.

De asemenea, nu trebuie uitat că pilulele nu protejează împotriva ma­la­diilor cu transmitere se­xuală, aşa cum în mod gre­şit cred unele persoane, iar pentru a vă feri de aceste boli, cel mai indicat este să folosiţi prezervativul, mai ales dacă aveţi „relaţii pasa­gere”.

Comentarii