Mergi direct la conținut »
Aventură de vară în Skiathos (PUBLICITATE)

Una dintre cele mai mici insule grecești, Skiathos are un potențial fantastic în ceea ce privește turismul. Cu plaje numeroase și diverse, obiective istorice, un peisaj luxuriant și o atmosferă cosmopolită, nu este de mirare de ce Perla Sporadelor de Nord atrage un număr tot mai mare de turiști europeni.

Poți evada în Skiathos în această vară alături de AeroVacanțe, singurul turoperator din România care deține în portofoliul său pachete cu zbor charter din Timișoara (dar și din București sau Cluj-Napoca). Profită de reducerile Early Booking și rezervă acum un sejur de 7 nopți în Skiathos, cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport și asistență turistică la tarife începând de la 299 euro/persoană!

Simbolurile insulei începând din capitala Chora

Sunt o mulțime de atracții pe care nu le poți rata în Skiathos, mai ales dacă vrei să descoperi cât mai mult din cultura acestui loc și să-i surprinzi farmecul aparte… Incursiunea în acest ținut de poveste începe întotdeauna din capitala Chora, unde străduțele labirintice albe te poartă spre Casa memorială Papadiamantis, un muzeu dedicat proeminentului scriitor grec, spre Bazilica și Turnul cu Ceas Agios Nikolaos, de unde vei avea o imagine de ansamblu asupra orașului, dar și puțin mai departe până la Morile de Vânt cocoțate în cel mai înalt punct al dealului.

Alte simboluri arhitecturale ale orașului Chora sunt vechea cetate Bourtzi, dezvoltată între cele două porturi și Mănăstirea Evangelistria, un loc de o mare importanță pentru greci dat, fiind faptul că aici a fost țesut primul steag al Greciei.

Poți continua explorarea insulei până la Kastro, cea mai veche fortificație din Skiathos clădită de bizantini și întărită sub ocupație venețiană, aflată în cel mai izolat punct – pe un recif în Marea Egee. Cetatea a servit ca și capitală a insulei până la distrugerile survenite în urma frecventelor atacuri ale piraților. Otomanii au lăsat urme vizibile și astăzi în sit: bazilici transformate în moschei și clădiri în care au fost dezvoltate hammam-uri.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Comori ale naturii

În topul locurilor pe care trebuie să le descoperi în Skiathos se află, bineînțeles, plajele. Peste 60 la număr și destul de greu să le bifezi pe toate într-un singur sejur, mai ales că unele dintre fâșiile de nisip sunt izolate pe coasta de nord a insulei, la care poți ajunge doar cu barca.

Magnetul insulei, plaja Koukounaries este luată cu asalt de către turiști din primăvară și până târziu în toamnă, și nu doar de către cei care aleg să-și petreacă un sejur în Skiathos, dar și de vizitatorii sosiți din locuri precum Evia, Paralia Katerini sau Skopelos. Plaja supranumită și „Muguri de Pini” pare o adevărată oază de exotism datorită spectaculoasei păduri de conifere ce o înconjoară, a apelor de un cristal nemaivăzut și a nisipului foarte fin și auriu.

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19
Recomandări

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19

 

Mai greu accesibilă și ascunsă între pereți calcaroși, în zona nordică a țărmului se află Lalaria, preferată iubitorilor de sporturi nautice care îmblânzesc valurile spumoase de un azuriu sclipitor, în sesiuni aventuroase de winsdurfing și parasailing. În apropierea plajei se găsesc și spectaculoase formațiuni stâncoase în care te poți scufunda sau plimba cu barca: Peștera Albastră și Peștera Întunecată, alte două bijuterii naturale ale insulei Skiathos.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Close
Închide
  Close