• Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Libertatea. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Pentru un pasionat de cărți, niciodată nu sunt suficiente, așa că dacă persoanei iubite îi place să citească, poți să fii sigur că nu vei da greș cu un astfel de cadou. Noi ți-am pregătit o listă cu 10 cărți de dragoste pe care le poți oferi cadou de Valentines Day.

1. GABRIEL GARCIA MARQUEZ – Dragostea în vremea holerei

Protagoniştii romanului, Florentino Ariza şi Fermina Daza trăiesc o frumoasă poveste de dragoste în secret, însă relaţia lor nu are un viitor. Deşi Fermina se căsătoreşte cu un medic însărit, iar Florentino devine un veritabil Casanova, iubirea celor doi rămâne la fel de puternică în ciuda trecerii anilor. Vezi mai multe cărți de Gabriel Garcia Marquez!

carti de dragoste

2. KATE GRIBBLE – Cartea îndrăgostiților. Pentru o iubire perfectă

O carte care te învață ce e de făcut atunci când te-ai îndrăgostit! Cartea îndrăgostiților este un ghid care îți arată ce trebuie să faci în cazurile în care ești îndrăgostit. De la cum să scrii o poezie de dragoste, la cum să pregătești un coctail afrodiziac, cum să petreci o seara romantica, la cum să faci cel mai potrivit cadou, sunt doar câteva dintre tipsurile pe care ți le oferă această carte.

3.MICHAEL ONDAATJE –Pacientul englez

Pacientul englez are drept personaje centrale patru oameni cu existențe pustiite, împinși de hazard sub acoperișul unei foste mănăstiri italiene, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. E vorba de Hana, o infirmieră amorțită de spectacolul suferinței și morții atâtor soldați îngrijiți;

Caravaggio, un hoț și spion mutilat, dependent de morfină; Kip, un genist sikh care-și pune zilnic viață în pericol dezamorsand bombe; și mai e misteriosul pacient cu trupul ars, de nerecunoscut, îngrijit de Hana, pe care lumea îl ia drept englez și care începe să dezvăluie o poveste de dragoste, cu aventuri în deșert și scene de război, ce ajunge să-i bîntuie și să-i transforme pe ascultătorii săi.

4. NORA ROBERTS – Parfumul iubirii

O poveste despre o dragoste adevărată și căutarea unei iubiri veșnice. În timp ce Emma visează să îmbătrânească alături de cineva, Jack nu se pricepe deloc să își asume angajamente sentimentale. Iubirea lor va fi posibilă doar dacă cei doi își acordă o șansă și au încredere în povestea lor. O poveste de dragoste complicată și încurcată, însă extrem de captivantă.

5. SUE JOHNSON – Sensul iubirii. Revoluția științifică a relatților de dragoste

O carte ideală pentru iubitorii de psihologie și neuroștiință, care vor să afle cum anume se înfiripă iubirea, la nivelul creierului. Este o carte despre enigma imposibil de descifrat care se numește iubirea romantică. Această carte este ideală pentru cei mai curioși din fire, care vor argumente științifice privind mecanismele complicate ce se află în spatele acestui frumos sentiment, a relațiilor și a celor mai frecvente probleme care apar de cele mai multe ori în interiorul acestora.

6. KRYSTAL SUTHERLAND – Inimi chimice

O carte extrem de romantică despre căutarea iubiri adevărate. Atunci când o găsește, personajul principal nu realizează că este ea, pentru că nu semăna deloc cu momentele din filme în care actorii se îndrăgostesc pe loc.

Grace nu seamănă deloc cu fata la care Henry visa. Merge în baston, poartă haine băiețești care-i sunt prea mari și pare sa facă duș cam rar. E limpede că ceva e în neregulă cu ea, dar lui Henry i se pare cu atât mai frumoasă și își doreste mai mult ca orice să o ajute să se pună pe picioare.

7. LEV TOLSTOI – Anna Karenina

Odată ce a decis să-și părăsească soțul și copilul, tânăra și frumoasa Anna Karenina nu se mai poate întoarce la viața respectabilă pe care a dus-o înainte în înalta societate. Trăindu-și intens iubirea totală pentru Vronski, pleacă împreună cu el, mai întâi în străinătate, apoi la moșia lui de la țară…

8. EMILY BRONTE – La răscruce de vânturi

O poveste de dragoste eșuată din cauza unor prejudecăți. Un destin schimbat de mâna omului și blestemul sentimentelor care se întinde pe mai multe generații, toate laolaltă într-un roman cu o atmosferă de o densitate fără margini. Prin superbul roman gotic La răscruce de vânturi, Emily Brontë construiește o poveste de iubire pe cât de profundă, pe atât de întunecată. Cartea este o aventură în obscuritate, iar Emily Brontë ne arată că a fi îndrăgostit nebunește poate însemna uneori chiar asta – ca dragostea să te aducă în pragul nebuniei. 

9. HONORE DE BALZAC – Femeia la treizeci de ani

Romanul Femeia la treizeci de ani povestește, alegând fundalul tulbure al războaielor napoleoniene, destinul unei frumoase doamne din înalta societate franceză de secol XIX. Uneori pasională, alteori palind în față eșecului, viață lui Julie dAiglemont se schimbă după iubirile care o frământă, fie ele venite din partea unui tată posesiv, a unui protejat al lui Napoleon, glorios, însă fără merite, ori a unui nobil englez care-i salvează viață, dar pe care dragostea față de frumoasă femeie îl duce la moarte.

10. VLADIMIR NABOKOV – Lolita

carti de dragoste - lolita - fetita citind o carte pe iarba

Din cauza subiectului său extrem de șocant – pasiunea morbidă a unui bărbat matur pentru o fetiță de doispre­zece ani –, romanul Lolita a fost respins de editori, fiind publicat în Statele Unite abia după apariția sa în Franța.

Construită pe schema mitologică a povestirilor cu fauni și nimfe, Lolita este însă, înainte de toate, un poem de dragoste închinat limbii engleze și posibilităților sale expresive. Povestea iubirii obsesive și blestemate a lui Humbert Humbert pentru nimfeta Dolores Haze, capodopera lui Vladimir Nabokov a fost, pe rînd, carte interzisă, roman scandalos, obiect de cult, pentru a deveni apoi un roman clasic al secolului XX.

Cartea a stat la baza a două celebre ecranizări, prima în regia lui Stanley Kubrik, cu James Mason în rolul principal, a două sub bagheta regizorală a lui Adrian Lyne, cu Jeremy Irons în rolul lui Humbert Humbert.

  • Nu oferi o carte fără o dedicație specială! Dacă e vorba despre o carte pentru iubita sau soția ta, poți alege unul dintre aceste mesaje de dragoste!
FOTO Alice Peneacă, complet dezbrăcată! Imaginea necenzurată a fost scăpată pe net
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Alice Peneacă, complet dezbrăcată! Imaginea necenzurată a fost scăpată pe net
BOMBĂ! Ce a făcut Mr. Pink imediat după ce s-a despărțit de Monica Gabor. Ce detalii am aflat: ”Mi-a promis” EXCLUSIV
Playtech.ro
BOMBĂ! Ce a făcut Mr. Pink imediat după ce s-a despărțit de Monica Gabor. Ce detalii am aflat: ”Mi-a promis” EXCLUSIV
Mărturiile cutremurătoare ale românilor prinşi în iadul din Grecia: "Plouă cu foc. E grav! Un fel de Apocalipsă"
Observatornews.ro
Mărturiile cutremurătoare ale românilor prinşi în iadul din Grecia: "Plouă cu foc. E grav! Un fel de Apocalipsă"
Horoscop 5 august 2021. Berbecii au parte de o zi interesantă, cu multe momente deschise către nou
HOROSCOP
Horoscop 5 august 2021. Berbecii au parte de o zi interesantă, cu multe momente deschise către nou
Vizita la un mecanic auto a devenit o loterie. Ce a pățit un român a cărui mașină pierdea ulei
Știrileprotv.ro
Vizita la un mecanic auto a devenit o loterie. Ce a pățit un român a cărui mașină pierdea ulei
Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine. Minoră fiind...". În tot acest timp, părinţii au fost ţinuţi în afara hotelului
Telekomsport
Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine. Minoră fiind...". În tot acest timp, părinţii au fost ţinuţi în afara hotelului
(Publicitate) Câștigă și tu un bilet la UNTOLD. Extragere va avea loc vineri, 6 august! Succes!
PUBLICITATE
(Publicitate) Câștigă și tu un bilet la UNTOLD. Extragere va avea loc vineri, 6 august! Succes!