MENIU CAUTĂ

CÂT DE CONTAGIOASE SUNT, DE FAPT, BOLILE DE PIELE?

Distribuie

Boli de piele contagioase, de care trebuie să te fereşti

Negi (anumite tulpini ale virusului HPV)
Numiţi şi veruci, negii sunt o infecţie cu anumite tulpini ale Papiloma Virusului Uman (HPV). Lumea nu ia negii foarte în serios, poate pentru că nu sunt foarte periculoşi pentru sănătate. Dar negii sunt foarte contagioşi!
Alţii se sperie când aud de HPV, deoarece acest virus este asociat cu apariţia cancerului de col uterin. De fapt, numai anumite tulpini de HPV sunt asociate cu aparişia cancerului de col, iar cele care provoacă negii nu fac parte din ele.
Tulpinile de HPV care provoaca negi se transmit de la o persoană la alta sau prin intermediul obiectelor infectate. Negii se pot lua de la o persoană la alta, de pe un loc al corpului pe altul, sau prin folosirea unor obiecte infectate, deci sunt extrem de contagioşi.

Ciuperca piciorului
Este o infecţie fungică, uşor transmisibilă, care se manifestă prin roşeaţă, mâncărimi, senzaşie de arsură. Se ia prin contact direct sau prin contact cu obiectele folosite de cel infectat. Este posibil să o iei de la piscină sau duşuri comune, ca şi negii.
Fiind vorba de o infecţie fungică, ciuperca piciorului se tratează destul de uşor, dar este destul de contagioasă şi poate duce la căderea unghiilor de la picoare. Este favorizată de umezeală, deci puţină atenţie la igienă te poate feri de necazuri.

Continuarea pe unica.ro

Comentarii