Mergi direct la conținut »
Cătălin Scărlătescu face drob după rețeta bunicii sale, Amalia. “Toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet”
Lifestyle Libertatea > Lifestyle > Cătălin Scărlătescu face drob după rețeta bunicii sale, Amalia. “Toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet”

Cătălin Scărlătescu face drob după rețeta bunicii sale, Amalia. “Toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet”

Cătălin Scărlătescu face drob după rețeta bunicii sale în fiecare an, de Paște. E rețeta pe care o prețuiește cel mai mult, de aceea a și împărtășit-o cu noi, pentru că vrea să se bucure de gustul minunat al acestui preparat cât mai multă lume.

De Ana Maria Marinescu,

“Bunica Amalia era cea mai blândă persoană pe care am cunoscut-o vreodată și toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilărie și că mâncarea este, în esență, amintire. Nu am să uit niciodată cu câtă poftă mâncam prăjitura ei cu bulion, făcută din ingrediente atât de simple, dar cu un gust absolut fabulos! În fiecare an, de Paște, îmi amintesc ce bine mirosea în bucătăria ei a ciorbă de miel, drob sau cozonac. De la ea am moștenit rețeta de drob de miel pe care o pregătesc în fiecare an”, a mărturisit Cătălin, care și-a schimbat complet garderoba, după ce a slăbit spectaculos.

Cătălin Scărlătescu face drob după rețeta bunicii sale

Ingrediente: organele de la un miel – ficatul, rinichii, plămânii, inima, 250 g carne de miel, 400 g ceapă și usturoi verde, 400 g mărar și pătrunjel verde, ouă bătute (pentru fiecare kilogram g de compoziție se folosesc 8 ouă bătute), sare, piper, ulei de floarea soarelui, prapure.

Mod de preparare: organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie în ulei de floarea soarelui, cu sare și piper. Apoi, se dau deoparte și se lasă la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi mici, restul se toacă la mașina. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care au fost călite organele. Se lasă până se evaporă toată apa din tigaie. Mărarul și pătrunjelul se toacă “aproape fin”. Se amestecă bine toate ingredientele. Se cântărește compoziția și se adaugă ouăle bătute omletă. Se asezonează cu sare și piper. Se învelește compoziția în prapure și se dă la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece, cu muștar alături.

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii
Recomandări

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii

 

Cătălin Scărlătescu revine pe micile ecrane marți, 9 aprilie, când la Antena 1 începe al cincilea sezon al emisiunii culinare “Chefi la cuțite”. Ca de obicei, îi vor fi alături Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, dar și frumoasa prezentatoare a emisiunii, Gina Pistol, despre care se zvonește, din vara anului trecut, că ar fi iubita unuia dintre cei mai râvniți burlaci, Smiley, prezentatorul show-ului “Românii au talent”.


VIDEO EXCLUSIV / Gianina Corondan, atac dur la adresa emisiunilor de divertisment. ”Lipsesc producătorii adevărați”

Close
Închide
  Close