MENIU CAUTĂ
27 Dec. 2016 23:00

Ce coafuri se poartă de Revelion? Alege varianta potrivită locației și ținutei

Distribuie

Hairstyliștii Adrian Perjovschi și Cristi Pascu vin în ajutorul doamnelor şi domnişoarelor şi încearcă să prevină panica legată de coafurile potrivite pentru petrecerile din noaptea de Revelion cu recomandări clare şi concrete. Coafurile trebuie să fie adecvate locaţiei în care are loc petrecerea, temei propuse de organizatori, dar şi restului ţinutei adoptate de fiecare în parte. Ce coafuri se poartă de Revelion? Iată variantele celor doi stiliști.

Ce coafuri se poartă de Revelion? 

În cazul în care petrecerea de Revelion are loc la un restaurant, Adrian Perjovschi recomandă: „Coafura se alege în funcţie de ţinută şi putem opta pentru bucle lejere sau pentru părul prins într-un mod natural. Dacă aveţi de gând să purtaţi o ţinută smart casual, puteţi alege o coafură cool, uşor mai îndrăzneaţă cu aspect mai ciufulit. Dacă aveţi pregătită o ţinută de cocktail, vă pot spune că merg coafurile glam, mai definite. Dacă seara de Revelion va fi la o petrecere cu tematică într-o atmosfera elegantă, coafura cea mai potrivită ar fi cu părul prins.”, recomandă hairstylist-ul Adrian Perjovschi.

Dacă petrecerea de Revelion va fi într-un club, variantele de look pot fi mult mai non-conformiste şi de efect: „Noi recomandăm părul desfăcut sub diferite variante: drept, uşor ondulat sau bucle la care se pot folosi accesorii. Coafurile se pot combina cu împletituri sau poney tail cu volum. Se pot face coafuri afro, punk, foarte dezordonate care să dea voie doamnelor să fie energice şi „wild” pe ringul de dans în noaptea dintre ani.”.

Indiferent de trend-uri, teme sau locaţii, doamnele şi domnişoarele trebuie să ţină cont, după părerea hairstylist-ului Adrian Perjovschi, şi de ceea ce li se potriveşte, că să se poată simţi bine: „Coafura se alege şi în funcţie de tipologia şi lungimea părului, dar şi de personalitatea fiecărui om.”

Pe lângă recomandări, Adrian Perjovschi ne avertizează că: „Nu se poartă buclele făcute din placă, cele foarte spiralate şi foarte fixe!”

impletituri glam ciufulit

În noaptea dintre ani, imaginaţia este fără limită atunci când vine vorba despre coafurile doamnelor. Hairstylistul Cristi Pascu insistă totuşi că look-ul să fie adecvat locului în care are loc petecerea.

Dacă va petreceţi noaptea dintre ani la un restaurant, atunci va puteţi inspira din coafurile afişate de marile vedete la Premiile Oscar.

”În trend sunt coafurile cu o cărare exagerată, care sunt spectaculoase. Dacă vreţi să va simţiţi că Amy Adams pe covorul roşu la Oscaruri, atunci optaţi pentru acest tip de coafură. În funcţie de rochia pe care o îmbrăcaţi puteţi opta pentru un coc perfect, pentru împletituri spectaculoase sau pentru o varianta de coafură Wet Look, în care părul este ud doar la rădăcina, iar restul părului este coafat în bucle lejere. Nu lipsesc nici accesoriile de par. În trend sunt coroniţele sau bentiţele de prinţesă, cu detalii preţioase, dar şi acele ace de par sau agrafe de zeiţă, inspirate din mitologia greacă”, spune Cristi Pascu

Pentru Revelionul petrecut la club, hairstylistul recomandă coafurile excentrice şi accesoriile metalice.

”În cazul unui Revelion petrecut la club, coafură trebuie să aibă efectul WOW. Se poartă părul tapat exagerat, împletiturile, coafurile avangardiste şi accesoriile metalice, sau cele cu tot felul de cristale şi elemente colorate.

Atenţie mare însă la rochia purtată. Dacă alegeţi o rochie cu paiete, atunci coafura poate să aibă volum, însă trebuie să fie simplă, lipsită de accesorii. Vorbim în general de tot felul de coafuri festive şi vă recomand să evitaţi coafurile new punk sau de inspiraţie rock, care sunt mai degrabă potrivite unui seri de festival”, continuă Cristi Pascu.

În cazul Balurilor, doamnele trebuie să respecte dress-code-ul scris pe invitaţie.

”Dacă ultima noapte din an o veţi petrece la un Bal vienez, atunci puteţi purta rochie cu crinolină şi o coafură inspirată din epoca victoriană. Dacă tema este Great Gatsby, atunci părul trebuie coafat retro, în stilul anilor 20”, mai spune Cristi Pascu.

Amy Adams impletituri și accesorii zeiță

Citește și: Cum să realizezi singură un machiaj profesionist de Revelion

Citește mai multe despre coafuri și Revelion pe Libertatea.

Comentarii