Cuprins:
Despre sangria
Băutura tradițională cere vin roșu, dar se pot face tot felul de variante cu vin roșu, alb și chiar rose! Pe lângă vin, rețetele tradiționale de Sangria includ sucuri de fructe precum sucul de portocale, îndulcitori precum nectarul de agave sau siropul simplu făcut din apă și zahăr, apă minerală sau sifon, felii de fructe proaspete și lichior aromatizat precum Triple Sec, Cointreau sau coniac.
Cum influențează diferite vinuri gustul unei Sangria?
Fie că este vară sau iarnă, întotdeauna poate fi timpul pentru sangria. Numele acestei băuturi înseamnă „sânge” în spaniolă. Deși nu este tocmai apetisant, numele se referă la baza tradițională de vin roșu a băuturii. Așadar, pentru o băutură tradițională, folosește un vin roșu spaniol precum Rioja sau Tempranillo.
Dar, din nou, nu există moduri corecte sau greșite de a prepara o băutură delicioasă și, din acest motiv, poți adapta băutura la preferințele tale. Deși vinul roșu a fost baza tradițională, poți încerca sute de variante diferite cu diferite tipuri de vin.
Pentru un gust citric, sangria roze este delicioasă cu piersici, nectarine și pepene galben. Se spune că trebuie să lași carafa mare să stea câteva ore înainte de a servi preparatul. Astfel, fructele pe care le-ai adăugat în băutură au timp să absoarbă tot alcoolul pentru a obține o băutură perfectă înainte de a o turna în paharele de vin.
Potrivit experților, Sangria are nevoie doar de cinci lucruri: vin, lichior, îndulcitor, ceva cu bule și fructe. Bineînțeles, poți combina spumantul cu vinul.
Poți adăuga lichioruri aromate în amestecurile tale pentru a spori aroma fără a face băutura prea tare. Poți pune coniac sau lichioruri fructate.
Pentru a reduce cantitatea de zahăr, poți folosi miere, stevia sau agave.
Cum se face
- 2 sticle de vin Rioja
- ½ cană de triplu sec (sau Cointreau)
- ½ cană de coniac
- ½ cană de sirop simplu
- 4 portocale (2 tăiate felii, 2 stoarse în suc)
- 1 măr tăiat în felii
- 1 mână de struguri roșii
- 1 mână de mure (sau căpșuni)
- 1 lămâie tăiată în felii
- 1 felie de lămâie verde
- 1 jumătate de litru de apă minerală
Într-o carafă mare, combină vinul cu triplu sec, brandy, sirop simplu și suc. Se amestecă. Adaugă fructe proaspete și amestecă. Dacă servești imediat, lasă să stea timp de 15 minute pentru a lăsa ingredientele să se amestece. În mod ideal, pune băutura la frigider timp de cel puțin două ore sau peste noapte.
Poate rezista în frigider timp de câteva zile. Adaugă o jumătate de litru de apă minerală chiar înainte de a o servi
peste gheață.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!