Ce rol au visele

Una dintre cele mai mult studiate și argumnentate teorii este aceea că visele ne ajută să procesăm amintirile și emoțiile și să repetăm scenarii potențiale care s-ar putea întâmpla în viitor. Deci, modul în care vă interpretați propriile vise va depinde de propriile asocieri personale. Visele apar în principal în timpul somnului REM, dar pot apărea și în timpul somnului NREM, de obicei ca imagini non-narative.

Culturile antice credeau că visele ne pun în contact cu zei sau strămoși, care apoi puteau să ne îndrume. Alții au crezut că visele sunt premoniții, oferindu-ne o privire asupra viitorului. Unii cercetători cred că visele sunt esențiale pentru înțelegerea subconștientului nostru, în timp ce alții susțin că sunt doar procese biologice naturale.

Cu toate acestea, a avea un tip de vis foarte specific poate ascunde un sens profund, mai ales dacă este unul recurent.

Oamenii visează în culori?

Cercetătorii cred că majoritatea viselor sunt în culori, dar mulți dintre no ni le putem aminti în tonuri alb-negru sau gri, deoarece detaliile complicate ale viselor tind să se estompeze foarte repede. Visatul este de natură destul de vizuală, dar cei care au o conștientizare sporită a culorii în timpul orelor de veghe pot avea mai multe șanse să-și amintească visele în culori decât cei mai puțin conștienți de culoare.

Judecătoarea mituită de Alexander Adamescu cu 5.000 de euro, reabilitată după 6 luni de închisoare. „Acel episod nefericit”, invocat pentru a obține clemență
Recomandări
Judecătoarea mituită de Alexander Adamescu cu 5.000 de euro, reabilitată după 6 luni de închisoare. „Acel episod nefericit”, invocat pentru a obține clemență

Semnificația culorilor din vise poate fi interpretată în funcție de emoțiile și sentimentele celor care visează. Totuși, semnificația culorilor din vise poate fi una destul de generală, dacă ținem cont de mentalul colectiv și anumite culturi.

Descoperă care este semnificația culorilor din vise

Ce simbolizează șopârla

De la faptul că îi cresc anumite părți ale corpului până la mișcarea rapidă, atunci când vine vorba de șopârlă, există multe atribute de apreciat! O caracteristică care definește semnificația șopârlei este faptul că această creatură își aruncă pielea, la fel ca un șarpe. Pierderea marchează o creștere a dimensiunii reptilei și permite șopârlei să scape de paraziți. Deci, atât șopârla, cât și șarpele ajung să simbolizeze creșterea fizică, emoțională sau intelectuală și actul de a lăsa în urmă ceea ce ai depășit.

Al doilea comportament care evidențiază energia șopârlei este autoamputarea și regenerarea. În timp ce la prima vedere, acțiunea sună îngrozitor, este de fapt un mecanism de autoapărare, astfel încât șopârla să poată scăpa din strânsoarea prădătorului. În timp, coada animalului crește din nou, dar adesea mai mică și uneori într-o culoare diferită. Instinctele de supraviețuire și adaptarea sunt o parte semnificativă a simbolismului șopârlei. Tehnicile defensive ale șopârlei simbolizează, de asemenea, nevoia de a elibera aspectele dăunătoare ale voastre. Păstrarea obiceiurilor vechi sau a credințelor depășite te împiedică să obții sănătate, fericire sau succes.

Primul sondaj în care Firea îi ia fața lui Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Bucureștiului. Candidatul PSD-PNL, pe primul loc în lupta pentru Primăria Sectorului 1
Recomandări
Primul sondaj în care Firea îi ia fața lui Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Bucureștiului. Candidatul PSD-PNL, pe primul loc în lupta pentru Primăria Sectorului 1

Șopârla maro

Șopârlele vin în multe culori, fiecare dintre acestea oferind o dimensiune diferită amprentei energetice a șopârlei. O șopârlă maro este de culoarea pământului și întruchipează împământarea. Aspectul unei șopârle maro sugerează că este timpul să te concentrezi pe ceea ce te ancorează sau te ține pe o chilă uniformă.

Șopârla albastră

O șopârlă albastră este culoarea elementului apă și simbolizează natura ta emoțională. Culoarea rezonează cu chakra gâtului și cu tot ceea ce guvernează, inclusiv comunicarea, exprimarea de sine și împărtășirea adevărului; este interesant de observat că unele șopârle au o gamă largă de vocalizări. În timp ce șopârlele albastre sunt rare, atunci când apar ca ghid pentru animale, ele poartă un mesaj legat de modul în care comunici și îi asculți pe ceilalți. Șopârla ar spune: „Vorbește, vorbește; exprimă-ți adevărul cu dragoste.”

Șopârla verde

Verdele este una dintre cele mai comune culori pentru șopârlă. Culoarea simbolizează creșterea și corespunde cu Elementul Pământ și denotă stabilitatea. De asemenea, simbolizează un moment bun pentru mișcare, deoarece a vedea o lumină verde înseamnă „du-te”, sau este sigur să acționezi acum. Când o șopârlă verde îți iese în cale, este un semn pozitiv pentru progresul tău spiritual, indicând mișcarea în direcția corectă.

Coaliția analizează creșteri de taxe din 2025. Care sunt scenariile. Expert: „În mod cert vor fi impozite mai mari de la anul, ele trebuiau să fie de anul trecut”
Recomandări
Coaliția analizează creșteri de taxe din 2025. Care sunt scenariile. Expert: „În mod cert vor fi impozite mai mari de la anul, ele trebuiau să fie de anul trecut”

Șopârla roșie

O șopârlă roșie este culoarea Elementului Foc, sursa de energie și pasiune. Când șopârla roșie vine în conștientizarea voastră, îndreptați atenția către dorințe; Întrebați-vă: „Ce promite să vă aprindă angajamentul sau entuziasmul deplin?”. Mesajul unei șopârle roșii pune sub semnul întrebării ceea ce te inspiră și îți aprinde spiritul.

Cameleonul

Unele șopârle, cum ar fi Cameleonul, își pot schimba culorile pentru a se potrivi situației. Capacitatea cameleonului de a-și modifica aspectul reprezintă adaptabilitatea și capacitatea de a se integra în mediul. La fel ca Chameleon, veți putea să vă dați înapoi, să observați și să reapăreți atunci când coasta este senină.

Ce înseamnă când visezi șopârlă

Șopârlele în vise pot fi înspăimântătoare și dezgustătoare și au, de asemenea, o semnificație negativă.

Visul înseamnă că cineva încearcă să te rănească pentru că este un semn de avertizare al trădării în relații.

Dacă ai văzut șopârle în visul tău, subconștientul tău încearcă să-ți comunice despre evenimente sau informații importante pe care trebuie să le iei în considerare.

Când visezi o singură șopârlă

Visul ar putea fi un semn de avertizare, deoarece șopârlele sunt un animal cu sânge rece. Pe de altă parte, are și semnificații pozitive, cum ar fi creativitatea, reînnoirea și împrospătarea. În plus, visul implică faptul că ești cu picioarele pe pământ.

Visul arată cum comunici cu alți oameni în viața ta de veghe. Șopârla unică reprezintă comunicarea ta cu ceilalți și, poate, felul cum perceți sexul. Fii atent la detalii și poți trage concluzii valoroase.

Când visezi o mulțime de șopârle

Visul indică faptul că vei experimenta o schimbare în curând. Vei vedea că oamenii din jurul tău vor încerca să profite. Atâta timp cât ești conștient de intențiile oamenilor, poți scăpa de situație.

Când visezi că prinzi șopârle

Este un vis favorabil deoarece indică viața ta amoroasă și relațiile cu ceilalți. Stabilește modul în care comunici și te comporți cu ceilalți din jurul tău. Dacă reușiți să prindeți șopârla, aceasta indică o relație pozitivă și împlinită cu ceilalți. Dacă nu ai un partener, îl vei întâlni în curând și ar putea însemna și căsătorie.

În schimb, dacă nu poți prinde șopârla, vei avea probleme cu viața ta amoroasă. În plus, dacă ești căsătorit, dar nu poți prinde șopârla, îți lipsește o scânteie din relația ta.

O altă interpretare a visului ar putea fi că ești gata să începi un nou capitol în viața ta și să lași în urmă amintirile tale trecute și neplăcute.

Când visezi o șopârlă pe perete

Visul spune că este timpul să acționezi. Prin urmare, trebuie să vă analizați acțiunile din trecut, astfel încât să puteți face alegeri mai înțelepte și mai bune în viitor.

O sopârlă care-și schimbă pielea

Visul are o interpretare dublă. În unele tradiții, aruncarea pieilor de șopârlă este considerată un semn rău, deoarece ar putea aduce nenorocire în viitor. Visul poate fi interpretat și ca o reînnoire simbolică și începutul a ceva nou. În viitor, te vei confrunta cu multe schimbări care nu vor fi ușoare, dar te vor ajuta să crești ca persoană.

Când visezi o șopârlă lungă

Șopârla lungă sau o șopârlă uriașă pare a fi un semn rău, deoarece înseamnă că te vei confrunta cu probleme în timp ce comunici cu oamenii. Și unii oameni ar putea încerca să-ți înșele încrederea.

Poate fi un indiciu al provocărilor din viață care pot fi legate de muncă sau relații. De asemenea, motivul pentru care ai avut acest vis ar putea fi situația ta actuală de viață. Munca sau un conflict în familie îți pot cauza stres și îngrijorare.

Când visezi o șopârlă frumoasă

Înseamnă că vă veți înțelege mai bine și vă veți găsi latura creativă. Pe de altă parte, visul poate că te avertizează despre inamicii din jurul tău. Cu toate acestea, visul indică faptul că vei depăși cu grație o situație dificilă în viață.

Cum să-ți amintești visele

Unul dintre motivele pentru care visele pot fi dificil de reținut este că substanța chimică a creierului asociată cu memoria – norepinefrina – și activitatea creierului care ajută la reamintire sunt la cele mai scăzute niveluri atunci când visezi. De fapt, dacă ai un vis, dar nu te trezești în timpul visului, sunt șanse foarte reduse să ți-l poți aminti. Visele pe care ți le amintești sunt cele din care te trezești.

Deoarece amintirea viselor poate fi ușor întreruptă chiar și de cea mai mică distragere a atenției, ar trebui să încercați să vă amintiți cât mai mult din visul dvs. imediat ce vă treziți. Nu te da jos din pat si nu te gândi la altceva, dacă vrei să ai acces la visul tău. Încearcă să înțelegi orice imagini sau amintiri pe care le ai despre visul tău și notează-le pe o agendă lângă pat sau pe telefonul tău.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Doliu în presa din România. A murit la doar 43 de ani
FANATIK.RO
Doliu în presa din România. A murit la doar 43 de ani
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Viva.ro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Fiica lui Liviu Vârciu, poze rare cu superba ei mamă: “Mamă și fiică. 44 de ani și 22 de ani. Eu nu văd nici o diferență”. Imagini de la ziua Carminei
Libertateapentrufemei.ro
Fiica lui Liviu Vârciu, poze rare cu superba ei mamă: “Mamă și fiică. 44 de ani și 22 de ani. Eu nu văd nici o diferență”. Imagini de la ziua Carminei
Novak Djokovic a luat măsuri. Cum a apărut după accidentul suferit vineri
GSP.RO
Novak Djokovic a luat măsuri. Cum a apărut după accidentul suferit vineri
Schimbare totală la WhatsApp. Milioane de români vor trece printr-o actualizare
FANATIK.RO
Schimbare totală la WhatsApp. Milioane de români vor trece printr-o actualizare
Șoferii sunt avertizați să evite achiziționarea acestor tipuri de anvelope, în ciuda costului extrem de redus
Știrileprotv.ro
Șoferii sunt avertizați să evite achiziționarea acestor tipuri de anvelope, în ciuda costului extrem de redus
Acasă la Laura Cosoi și Cosmin Curticăpean. Imagini superbe din casa pe care au amenajat-o pentru cele 3 fetițe și bebelușul care urmează să apară / Foto
Unica.ro
Acasă la Laura Cosoi și Cosmin Curticăpean. Imagini superbe din casa pe care au amenajat-o pentru cele 3 fetițe și bebelușul care urmează să apară / Foto
VIDEO | Soţia lui Băluţă a surprins şi reporterul cu ce a spus în interviu, lângă fotbalistul FCSB: "Recunosc asta. Având doi copii..."
Orangesport.ro
VIDEO | Soţia lui Băluţă a surprins şi reporterul cu ce a spus în interviu, lângă fotbalistul FCSB: "Recunosc asta. Având doi copii..."
"Dumnezeu să te ierte, înger frumos". Moni a fost condusă spre moarte de iubitul său, care îşi luase permisul de câteva zile. A fost găsită la câţiva metri de maşină
Observatornews.ro
"Dumnezeu să te ierte, înger frumos". Moni a fost condusă spre moarte de iubitul său, care îşi luase permisul de câteva zile. A fost găsită la câţiva metri de maşină
Horoscop 13 mai 2024. Leii au ocazia de a descoperi soluții ingenioase pentru problemele cu care se confruntă de mai mult timp
HOROSCOP
Horoscop 13 mai 2024. Leii au ocazia de a descoperi soluții ingenioase pentru problemele cu care se confruntă de mai mult timp

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI