Cuprins:
De ce visează oamenii
Culturile antice credeau că visele ne pun în contact cu zei sau strămoși, care apoi puteau să ne îndrume. Alții au crezut că visele sunt premoniții, oferindu-ne o privire asupra viitorului.
Unii cercetători cred că visele sunt esențiale pentru înțelegerea subconștientului nostru, în timp ce alții susțin că sunt doar procese biologice naturale. Cu toate acestea, a avea un tip de vis foarte specific poate ascunde un sens profund, mai ales dacă este unul recurent.
Una dintre cele mai mult studiate și argumnentate teorii este aceea că visele ne ajută să procesăm amintirile și emoțiile și să repetăm scenarii potențiale care s-ar putea întâmpla în viitor. Deci, modul în care vă interpretați propriile vise va depinde de propriile asocieri personale. Visele apar în principal în timpul somnului REM, dar pot apărea și în timpul somnului NREM, de obicei ca imagini non-narative.
Cercetătorii mai cred că majoritatea viselor sunt în culori, dar mulți dintre no ni le putem aminti în tonuri alb-negru sau gri, deoarece detaliile complicate ale viselor tind să se estompeze foarte repede. Visatul este de natură destul de vizuală, dar cei care au o conștientizare sporită a culorii în timpul orelor de veghe pot avea mai multe șanse să-și amintească visele în culori decât cei mai puțin conștienți de culoare.
Când visează oamenii în culori
Relatările despre vise ale oamenilor care trăiau înainte de secolul al XX-lea conțineau adesea descrieri de culoare. Personalitățu precum Aristotel, Descartes și Freud au descris adesea prezența culorilor în visele lor. Apoi, pe la 1900, s-a întâmplat ceva. Visele, dintr-o dată, au devenit alb-negru, sau mai degrabă au început să fie amintite ca alb-negru. Până la jumătatea secolului, cercetătorii credeau că visele erau în mod implicit, în tonuri de gri.
Apoi, în anii 1960, lucrurile s-au schimbat din nou, iar cercetătorii au început să raporteze o incidență mai mare a culorii în vise.
Dar de ce, la începutul secolului al XX-lea, rapoartele despre visare arătau o lipsă evidentă de culoare și de ce, o jumătate de secol mai târziu, culoarea părea să reapară? Una dintre cele mai populare explicații indică cauza popularității filmului alb-negru, televiziunii, ziarelor și fotografiei. Deși inventat mai devreme, abia la începutul secolului al XX-lea astfel de media au devenit obișnuite în societățile avansate din punct de vedere tehnologic.
Odată cu disponibilitatea pe scară largă a televiziunii color și a fotografiei color în anii 1950 și 60, oamenii au început din nou să raporteze că visele lor erau pline de culoare.
Semnificația culorilor din vise
Semnificația culorilor din vise poate fi interpretată în funcție de emoțiile și sentimentele celor care visează. Totuși, semnificația culorilor din vise poate fi una destul de generală, dacă ținem cont de mentalul colectiv și anumite culturi.
Roșu
Roșu este culoarea pasiunii, iubirii, focului și căldurii. Reprezintă cordialitate, curaj, onoare. Roșul este culoarea sângelui și, ca atare, reprezintă vitalitatea, viața și motivația.
Această culoare este, de asemenea, un simbol al uterului mamei și al feminității în ansamblu. Roșul este asociat cu spiritul extravertit, dinamic, extravertit. Poate fi înălțător și vesel sau poate irita simțurile.
Simbolismul negativ al culorii este asociat cu violența, groaza și cruzimea. Aceasta este culoarea războiului, a morții și a măcelului. Roșul este legat de emoții precum furia, gelozia și mândria.
În Biblie, roșul este culoarea sângelui lui Hristos. Ea reprezintă sacrificiul, martiriul și flacăra iubirii lui Dumnezeu. Roșul este, de asemenea, asociat cu ziua Judecății și cu apocalipsa.
Semnificația spirituală a acestei culori este asociată cu prima chakră a rădăcinii, Muladhara. Acest centru energetic reprezintă nevoile noastre fizice, siguranță, supraviețuire și vitalitate. Ne reamintește să avem grijă de nevoile noastre de bază.
Portocaliu
Portocaliul este culoarea căldurii și a prieteniei. Este legat de simbolismul pozitiv al soarelui, al zorilor și al strălucirii focului. Această culoare aduce optimism și ne încarcă în interior.
Portocaliul este, de asemenea, asociat cu bunătatea, energia, entuziasmul și respectul de sine. De asemenea, evocă forțele creative din interiorul psihicului pentru a deveni activ și este legat de reînnoire și autoexprimare.
În mod negativ, portocaliul poate simboliza tendințele de căutare a atenției și exhibiționiste. Poate semnifica emoții flamboiante și nerăbdare, precum și superficialitate.
Călugării budiști purtau haine portocalii, deoarece era cea mai puțin costisitoare vopsea de culoare la acea vreme. Datorită tradiției, călugării încă poartă această culoare. Veșmintele lor simbolizează simplitatea și detașarea de materialism.
Semnificația spirituală a portocaliului este asociată cu cea de-a doua chakră, sau Chakra Sacră, Svadhishthana. Acest centru energetic din corp este legat de entuziasm, nevoi fizice, sexualitate și stima de sine. Este asociat cu pasiunea și puterea de a ne controla și folosi dorințele.
Galben
Culoarea galben indică și simbolismul solar. Asociațiile comune sunt speranța și pozitivitatea, căldura și viața. Este asociat cu bucuria și armonia, inteligența și claritatea minții și a inimii.
În vise, galbenul este considerat o culoare masculină și simbolizează imaginea Tatălui. Nuanțele strălucitoare semnifică entuziasm și echilibru, în timp ce galbenul pal poate indica o sănătate precară, tristețe și trădare. Galbenul poate avea o conotație negativă de egoism, gelozie și lașitate.
În Biblie, galbenul este culoarea smereniei, deoarece simbolizează trupul care se va transforma în cenuşă. Este legat de înțelepciunea pe care ființele umane o pot primi fiind muritori.
În Kundalini yoga, aceasta este culoarea chakrei plexului solar, Manipura. Acest centru reprezintă sentimentul de identitate și încredere în tine. Este asociat cu motivația și puterea de a fi tu însuți și de a acționa în conformitate cu visele tale.
Verde
Această culoare reprezintă relaxare, pace și echilibru. Este legat de reînnoire, răbdare și speranță iminentă. Verdele poate aduce vindecare sau toxicitate, poate calma nervii sau poate semnifica pericol.
Este culoarea primăverii și a Mamei Pământ, așa că poate simboliza nașterea și prosperitatea, onoarea și înțelepciunea. Verdele este asociat cu dragostea bogată și pământească. De asemenea, poate reprezenta fericirea printre toate cele create de natură.
Simbolismul negativ al culorii este legat de trădare, nebunie, boală și imaturitate. Verdele este, de asemenea, asociat cu sentimente de invidie, lăcomie și dezgust. Această culoare este un simbol al apelor periculoase și noroioase.
În Biblie, verdele simbolizează reflecția și dorința de viață veșnică. Verdele este culoarea tradițională a islamului. În Coran, aceasta este culoarea hainelor, pernelor și covoarelor din paradis.
Semnificația spirituală a verdelui este legată de chakra Inimii, Anahata. Acest centru energetic este asociat cu reînnoirea, vindecarea și creșterea. Promovează empatia, iertarea față de sine și față de ceilalți și iubirea.
Albastru
Aceasta este cerului și a apelor. Este simbol pentru eternitate, non-materialitate și spiritualitate. Albastrul este, de asemenea, asociat cu filosofia și studiile metafizice.
Simbolismul pozitiv al acestei culori este legat de încredere, pace, intuiție și integritate. Este legat de loialitate și curaj și este considerată o culoare masculină. Albastrul reprezintă castitatea, bunătatea, fericirea și iubirea cerească.
Albastrul închis simbolizează seriozitatea, cunoașterea și puterea. Turcoazul reprezintă calmul, iar nuanțele sale mai deschise au un aspect feminin. Tealul înseamnă rafinament, iar acvamarinul este simbolul apei și al inconștientului.
Semnificațiile negative ale acestei culori sunt legate de gol, neființă și moarte. Albastrul este, de asemenea, asociat cu tristețea și pierderea sensului. Poate fi frig și înghețat ca iarna și zăpada.
Descoperă și ce înseamnă când visezi marea.
Violet
Violetul este culoarea imaginației, a magiei și a creativității. Violetul poate semnifica înțelepciune și clarviziune superioară.
Această culoare reprezintă, de asemenea, puterea și regalitatea. De asemenea, poate semnifica loialitate, adevăr și o anumită pasiune. Într-un vis, violetul poate indica ambiții personale sau viziuni de succes.
Conotația negativă a culorii este asociată cu aroganța și cruzimea. Violetul poate simboliza, de asemenea, durerea sau emoțiile negative în interiorul unui vis. Poate fi asociat cu extravaganța, tulburările psihologice și imaturitatea.
În Biblie, violetul este asociat cu pocăința. Este și culoarea liturgică pentru anotimpurile Advent și Postul Mare.
Roz
Rozul este culoarea inocenței, a romantismului și a purității. Este un simbol al iubirii necondiționate sau de copil. Această culoare reprezintă prietenia și convivialitatea.
Semnificațiile pozitive ale rozului pot fi bunătate, bunătate, joacă și calm. Aceasta este o culoare feminină, deci este legată și de intuiție și eleganță. Pe partea negativă, rozul poate simboliza imaturitatea, naivitatea, labilitatea emoțională și lipsa de încredere.
Rozul este, de asemenea, asociat cu o spiritualitate echilibrată care nu este în afara contactului cu lumea reală. Este un simbol al tandreței și delicateții.
Maro
Maro simbolizează Pământul și tot ce este în lumea materială. Reprezintă stabilitate, rezistență și fiabilitate.
Această culoare este, de asemenea, un simbol al caracterului practic, al practicului și al raționalității. Reprezintă simplitatea și înțelepciunea naturală. Maroul este, de asemenea, culoarea confortului fizic și a ospitalității.
Negru
Semnificația culorilor din vise poate fi una aparte pentru fiecare nuanță, însă nu putem să nu luăm în calcul negrul și albul.
Negrul nu este o culoare reală, ci mai degrabă absența luminii. Ca atare, simbolizează necunoscutul, inconștientul și reprimatul. Negrul este culoarea nopții și partea întunecată a psihicului nostru.
Negrul consumă toate celelalte culori și le ține în el. Deci, conotațiile sale pozitive sunt legate de potențialul și transformarea infinită. Negrul este, de asemenea, culoarea stilului, eleganței, puterii și sexualității.
Simbolismul negativ al întunericului este asociat cu depresia, moartea și golul. De asemenea, reprezintă durerea și tristețea în vise. Potrivit Bibliei, negrul are o semnificație similară.
Alb
De asemenea, albul nu este o culoare reală, ci o iluminare intensă. Este asociat cu puritatea, speranța și claritatea. Este, de asemenea, legat de reînnoire, curățare și echilibru emoțional.
Deoarece albul este o sinteză a tuturor celorlalte culori, el are un potențial de transformare. Simbolizează sfințenia, spiritualitatea și iluminarea. În Biblie, albul este asociat cu beatitudine, nemurire și inocență.
Simbolismul negativ este legat de goliciunea, moartea și singurătatea. Similar cu albastrul, albul poate simboliza depresia, orizonturi nesfârșite și pierderea identității. Este, de asemenea, legat de frică și rușine în vise.
Sursă- alicaforneret.com
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!