MENIU CAUTĂ
19 Ian. 2017 22:27 , de Miruna Darcovici

Ce înseamnă dacă ai tălpile fierbinți. Ai grijă!

Distribuie

Tălpi fierbinţi. Senzația de arsură în tălpi poate fi cauzată de distrugerea nervilor picioarelor, afecțiune numită neuropatie. De asemenea, și alte afecțiuni medicale pot provoca arsură în tălpi, cea mai comună fiind diabetul. Tratamentele pentru arsura în tălpi se concentrează mai mult pe prevenirea distrugerii altor nervi și pe calmarea sau micșorarea durerii. Nervii distruși din tălpi trimit semnale de durere și la creier deși nu există nici o rană.

Senzația de arsură poate fi de două feluri: medie și severă. În unele cazuri, senzația de arsură din tălpi poate să fie atât de dureroasă încât să nu poți nici măcar să dormi. În unele cazuri, acesata poate fi însoțită și de o senzație de furnicături și înțepături (parestezie) sau amorțeală, sau ambele.

De asemenea, mulți oameni se plâng că picioarele lor sunt excesiv de sensibile la atingere (hiperestezie). Diabetul si abuzul de alcool sunt de departe cele mai frecvente cauze de neuropatie la nivelul picioarelor. Senzație de arsură în picioare mai poate fi un simptom a altor boli sau a unei deficiențe de vitamina B12.

Tălpi fierbinți. Simptome

  • senzaţie de arsură la nivelul tălpilor, însoţită de mers cu dificultate sau dureri la nivelul articulaţiilor degetelor de la picioare

Tălpi fierbinți. Cauze

  • insuficienţă circulatorie periferică
  • artroze la nivelul articulaţiilor degetelor de la picioare
  • picior plat
  • efort fizic: stat în picioare
  • căratul greutăţilor

Citește mai mult în DICȚIONARUL MEDICAL.

Comentarii