Consumul de ceai de urzici îți vitaminizează și energizează organismul, dar te ține și departe de boli. Este un leac miraculos pentru mai multe tipuri de afecțiuni, așa că învață să îl faci și să îl consumi acasă.

Ceai de urzici – cum se face

Ceaiul de urzici poate fi preparat acasă prin două metode: prin infuzie sau prin opărire. Prin ambele metode, dacă este pregătit corect, urzicile nu își pierd proprietățile. Iată cum se face:

Ceai de urzici prin fierbere

Ai nevoie de:

  • O mână de urzici, aproximativ 3 linguri;
  • 500 ml de apă – 2 căni.

Mod de preparare

Se spală urzicile, se pun într-un vas împreună cu 2 căni de apă și se pune vasul pe foc până începe să fiarbă. După ce apa începe să fiarbă, se lasă focul mai mic, dar se mai lasă vasul pe foc pentru încă 4,5 minute.

După fierbere, ceaiul se strecoară și se pune într-o sticlă. Poți adăuga puțin zahăr brun sau miere, dacă nu poți să-l bei neîndulcit.

Citește și:

Beneficiile ceaiului de urzici

Ceai de urzică prin opărire

Infuzia de urzică se pregătește dintr-o linguriță de urzică uscată la ¼ litru de apă. Ceaiul se pune pe foc, dar nu se fierbe, ci doar se opărește. Infuzia se strecoară, se lasă să se răcească și poate fi consumată neîndulcită sau cu puțin zahăr brun ori miere.

Ceai de urzici – beneficii

  • Fluidifică sângele;
  • Are efect diuretic;
  • Ajută la formarea normală a globulelor roșii și a hemoglobinei;
  • Ajută în detoxifierea organismului;
  • Reduce disconfortul apărut la nivelul articulațiilor;
  • Curăță rinichii;
  • Este un adjuvant în curele de slăbire;
  • Elimină stările de anemie;
  • Are acțiune antiinflamatoare și reduce simptomele cauzate de artrită;
  • Benefic în tratarea bronșitei și a astmului;
  • Benefic în tulburări gastrice;
  • Stimulează secreția bilei, peristaltismul intestinal și digestia;
  • Acționează împotriva viermilor intestinali.
Ceai de urzică

Sursă foto: 123rf.com

Iti recomandam si aceste retete cu urzici delicioase. Merita sa le incerci!

Urmărește-ne pe Google News