Bogate în vitamină C, calciu, magneziu și potasiu, aceste fructe joacă rolul unui sedativ al sistemului nervos, normalizând activitatea hepatica și gastrică.

Una sau două zile de cură cu cireșe constituie o excelentă depurație organică. De asemenea, cireșele amare sunt indicate persoanelor care suferă de obezitate sau diabet. O altă virtute a acestui fruct e conținutul bogat în potasiu, care împiedică creșterea colesterolului.

Rețetă de dulceață de cireșe amare

Ingrediente: 4 pahare cireșe fără sâmburi, 1 kg zahăr, 1 lămâie, 3 plicuri zahăr vanilat.

Mod de preparare: Se spăla cireșele și se scot sâmburii. Într-o cratiță se pune zahărul, se amestecă cu cireșele și se lasă până dimineață, când se pune la fiert, la foc mic, până se topește zahărul, se adaugă vanilia și se lasă la foc iute. Se adaugă zeamă de lămâie, se ia spumă. Când siropul începe să facă perle, e gata. Compoziția se pune caldă în borcane și când se răcesc se leagă cu celofan.

Cum scoți rapid sâmburii cireșelor pentru dulceață

Cea mai rapidă metodă de a scoate sâmburii, dar numai dacă vrei să faci gem sau compot, implică un ciocan și un tocător de lemn. Spală bine fructele și curăță-le de codițe, apoi așază-le pe un tocător de lemn unul lângă altul și acoperă-le cu o foaie de copt. Folosește un ciocan de lemn sau o tigaie de făcut clătite pentru a presa ușor fructele, cu grijă să nu le zdrobești și să iasă tot sucul din ele.

Este de ajuns să fie doar puțin strivite și sâmburele va ieși imediat când îl vei scoate cu un ac de siguranță. Astfel, vei reuși să scapi de sâmburi mult mai repede, dar metoda este utilă doar dacă faci gem și compot sau pentru tartele cu vișine și cireșe, unde fructele nu trebuie să arate perfect.

Vezi și cum faci cea mai bună dulceață de cireșe.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor