Mergi direct la conținut »
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe

Citybreak-surpriză de Ziua Îndrăgostiților. 5 idei de evadare în cuplu pentru cei care adoră călătoriile

Te trezești într-o dimineață de weekend, îți iei iubita sau iubitul de mână, mergeți la Otopeni și decolați spre o destinație-surpriză pentru partener.

Normal că această succesiune de acțiuni creatoare de emoții și bucurie poate avea loc în orice sfârșit de săptămână, dar 14 februarie, Ziua Îndrăgostiților, dincolo de încărcătura ei comercială, poate fi un prilej bun să te mobilizezi pentru a o organiza.

Sau dacă nu 14, atunci 24 februarie, de Dragobete. Mai ales că în februarie prețurile biletelor de avion și ale cazărilor sunt încă de extrasezon. Din perspectiva bugetului, alegerea cea mai bună este 24 februarie, dată specială doar pentru români.

1. Mergeți la un musical la Londra

Capitala britanică este toată flori și ciocolată în februarie. Plimbarea pe străzile bogate din Kensington, Chelsea, Belgravia, cu vitrinele lor decorate opulent cu inimi imense de trandafiri, nu te costă nimic, iar un musical la Londra transformă citybreak-ul într-o experiență memorabilă.

Prăjituri la cafeneaua ETO din Londra

Chiar în 13 februarie, la Teatrul Piccadilly, e premiera unui spectacol de la care se așteaptă să fie în topul anului 2020, Pretty Woman, după celebrul film al anilor 90, cu Richard Gere și Julia Roberts.

Tot în februarie, la Londra, la Grădina Botanică Kew are loc Festivalul orhideelor. Pentru o prăjitură și un ceai bun vă puteți opri la una din cafenelele ETO.

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 

2. Traversați Pont Des Arts la Paris

Podul, copleșit altădată de lacătele gravate cu inițialele îndrăgostiților care vizitează Parisul, rămâne un simbol al dragostei, chiar dacă Primăria le dă acum jos permanent ca să nu pună în pericol siguranța construcției.

Vapoare cu turiști pe Sena

Romantismul e un atribut necontestat al capitalei Franței, iar străduțele abrupte din Montmartre sunt perfecte de colindat ținându-vă de mână. Weekendul-surpriză poate fi completat cu o excursie pe Sena sau condimentat cu un spectacol de cabaret.

Pentru panorama Parisului puteți evita cozile imense de la
Turnul Eiffel , alegând vederea de la înălțimea de 210 metri a turnului Montparnasse. O experiență inedită puteți trăi vizitând Le Manoir de Paris, unde au loc spectactacole interactive terifiante și unde puteți să fiți partea unei nopți pariziene înfricoșătoare în showul special de 14 februarie –  Dark Valentine Night.

Tragedia celor 100.000 de decese COVID din SUA a arătat nu doar cum au eșuat autoritățile, ci cum au fost cel mai grav loviți oamenii defavorizați
Recomandări
Tragedia celor 100.000 de decese COVID din SUA a arătat nu doar cum au eșuat autoritățile, ci cum au fost cel mai grav loviți oamenii defavorizați
 

3. Plimbați-vă pe malul Mediteranei la Nisa

Chiar dacă e februarie, la Nisa puteți să vă bucurați de un prânz la una dintre terasele aflate direct pe plajă. Faleza plină de palmieri, lungă de câțiva kilometri, e tot ce aveți nevoie pentru a uita că e iarnă, admirând într-o parte marea turcoaz și în cealaltă clădirile Belle Epoque.

Nisa

În plus, în 15 februarie, începe Carnavalul de la Nisa, care animă orașul timp de două săptămâni, cu două evenimente principale, Parada Florilor și Parada Luminilor.

Dacă iubiți arta, e bine să știți că Muzeul Matisse vernisează în 14 februarie expoziția Metamorphoses, care prezintă sculpturile mai puțin cunoscute ale artistului.

4. Luați masa într-o osterie din Roma

Pentru un weekend romantic la Roma, alegeți Trastevere. Treceți podul peste Tibru și pierdeți-vă ziua pe străduțele liniștite ale cartierului medieval, care seara se transformă într-un labirint super animat de localnici și turiști. A

Costi Rogozanu explică de ce să ne ferim de „vrăjelile” lui Viktor Orban și ale lui Klaus Iohannis. Ce ne învață Miklós Bánffy și Liviu Rebreanu despre Ardeal
Recomandări
Costi Rogozanu explică de ce să ne ferim de „vrăjelile” lui Viktor Orban și ale lui Klaus Iohannis. Ce ne învață Miklós Bánffy și Liviu Rebreanu despre Ardeal
 
Animație în Trastevere

ici găsiți multe osterii autentice, localuri fără pretenții, unde se servește vin și mâncare simplă, dar gustoasă, bazată pe specialități locale. O opțiune bună e Antica Osteria Da Giovanni. Dacă preferați o pizza romană, opriți-vă la Dar Poeta.

5. Savurați o seară de februarie pe terasele din Atena

Atena este un oraș de atmosferă, dincolo de istoria sa antică. Nopțile de weekend sunt extrem de animate, grupuri de localnici și turiști aglomerând terasele, care nu se închid nici iarna, fiind dotate cu încălzitoare. Există două zone principale unde puteți fi parte din agitația nocturnă a Atenei care se încheie la 2-3 noaptea.

12 noaptea la Atena

În Monastiraki, pe strada Kolokotroni și pe străduțele adiacente care duc spre Piața Agias Irini, găsiți cafenele și barurile Noel, Mask, Throubi, Baba au rum, Monk Wine Bar. În Kolonaki, strada Tsakalof are o altă serie de restaurante și baruri, Ruins Athens fiind printre cele mai sofisticate. Ziua, urcați pe dealul Acropolelui pe străduțele din Plaka.

Pentru o altă perspectivă panoramică mergeți și pe dealul Lycabettus. Dacă vreți să simțiți briza mării, luați tramvaiul T5 din Piața Syntagma și mergeți la cafeneaua-restaurant Nalu.

Cum ajungeți?

Pentru toate cele 5 destinații există zboruri low-cost. Cele mai ieftine bilete pentru datele de la mijlocul lui februarie sunt spre Roma, în jur de 80 de euro, dus-întors. Spre Londra, Atena și Paris mai găsiți bilete la prețul de 120-140 de euro. Cel mai scump vă costă să ajungeți la Nisa, aproximativ 150-160 de euro pentru biletul de avion.

Close
Închide
  Close